• Nalle Puh 40

    Jag ljuger för alla...

    Usch, vad jag mår dåligt att ljuga för alla men vad ska jag göra.

    Nästan alla mina kompisar har fått eller ska ha barn och då kommer ALLTID frågan till mig:

    När ska ni ha barn? Längtar inte du oxå? Blir du inte sugen nu när din bästa kompis är gravid? Börjar det inte bli dags för barn snart? Osv osv...

    Blir så trött och ljuger alltid ihop något som tex: Vill jobba lite först, kostar ju trots allt att skaffa barn... Vill resa lite först och se mig om i världen och det är ju inte så lätt med småbarn... Min sambo läser ju några år till så vi väntar tills han är färdig...

    Men sanningen är att jag längtar så otroligt mycket efter barn och jag ibland börja gråta och speciellt nu när fyra av mina kompisar är gravida och på varenda tjejkväll så blir det barnprat om allt från välling till kolik och där sitter jag som den enda i gänget som inte har barn och nickar lite snällt bara.

    Min sambo vill inte ha barn just nu eftersom han läser men till våren ska vi gifta oss och sen får vi se vad som händer, längtar så...

    Någon mer som varit eller är i samma situation?

  • Svar på tråden Jag ljuger för alla...
  • Nalle Puh 40

    Blev lite konstigt innan, den översta texten skulle vara citat från Sebastiána men det ser ut som jag skrev det, sorry...

  • avil

    sebastiana-man får ju avgöra själv hur mycket ett eget biologiskt barn betyder......
    jag hade lämnat mannen om han inte ville ha barn! Skulle aldrig kunnat leva med bara bonusbarn-Inte utan att ha försökt få egna i alla fall.Ingen vet ju om man kan få barn eller ej..men jag hade absolut velat försöka-annars kunde mannen dra.
    men det är ju MIN åsikt o känsla

  • Elide

    Förstår din längtan efter barn. Har den jag med. Vill också uppleva det där glädjen med att få reda på att man är gravid, få berätta för familj och vänner. Känna hur det nya lilla livet växer inom en.

    Min terapi för att klara av längtan är att jag köper barnkläder och planerar för kommade barnen. Har funkat bra för mig nu i tre år.

    Hade jag orkat och vi haft ekonomin hade vi skaffat barn tidigare. Men så har det ju inte blivit.

    Den 18 Juli ska vi gifta oss och efter det så blir det barn. För nu har jag väntat länge nog.

    Du ska inte behöva ljuga för dina vänner. Du får förklara hur du känner och att du tycker det är jobbigt med all detta barn prat.

    Jag förklarade för mina vänner som väntade och som hade barn att jag ibland inte klarade av detta med barn hit och dit för att längtan blev så svår och smärtsam. De accepterade faktiskt detta.

    Så om du orkar prata med dina vänner!

    //Tessisen

  • LottaAnders

    Det tycker jag är väldigt egoistiskt av honom.
    Eftersom han själv fått uppleva lyckan i att få barn borde han unna dig detsamma. '


    Sebastiána skrev 2008-08-26 12:53:29 följande:
    Min sambo vill inte ha barn alls! Jag vet inte vad jag ska göra. Ska jag göra slut med honom på grund av detta? Är 37 så klockar tickar. Var helt övertygad om att han och jag skulle skaffa barn. Han har redan två som är i tonåren,så han behöver inte bry sig, men jag vill ha ett eget också!!!
  • Tooticki
    LottaAnders skrev 2008-08-26 15:09:36 följande:
    Det tycker jag är väldigt egoistiskt av honom. Eftersom han själv fått uppleva lyckan i att få barn borde han unna dig detsamma. '
    Du måste skoja???

    Ska man uppoffra sig för sin partner och skaffa barn mot sin vilja? Då tänker man verkligen inte på barnet vilket jag trodde var den viktigaste individen i detta!
  • bröllopsblomma

    Jag längtar också otroligt mycket efter barn. Jag ser magar och barn överallt. Känner längtan så mycket. Min sambo känner sig inte riktigt redo men nu ska vi gifta oss nästa sommar och jag vill börja försöka direkt efter. Jag försöker prata om det lite smidigt för att han ska vänja sig och också känna att han vill ha barn nu. Jag vill inte bli för gammal och han är redan 35. Jag funderar att sluta med p-piller nu i vinter för att mensen ska komma igång innan det blir dags för att producera. Mina kompisar frågar också men det känns ändå helt ok, jag säger sanningen.

  • chamor
    Tooticki skrev 2008-08-26 15:12:20 följande:
    Du måste skoja???Ska man uppoffra sig för sin partner och skaffa barn mot sin vilja? Då tänker man verkligen inte på barnet vilket jag trodde var den viktigaste individen i detta!
    Det är ju lite olika hur situationen ser ut. Om "fadern" kanske bara är bekväm och feg och då kanske man kan puscha lite men det är ju hemskt att tvinga någon att få barn som vekrligen inte vill...

    Men många pappor speciellt känner inget för barnet innan de SER det första gången.. Men båda måste väl ändå vara överens om att skaffa barn så man inte gör det "bakom ryggen". svårt det där när man är på olika plan i livet.. Lider mer er alla som kämpar!
  • chamor
    LottaAnders skrev 2008-08-26 15:09:36 följande:
    Det tycker jag är väldigt egoistiskt av honom. Eftersom han själv fått uppleva lyckan i att få barn borde han unna dig detsamma. '
    Jag förstår vad du menar även om jag håller med Tooticki. Men i det här fallet så är han ju uppenbarligen inte emot barn då han redan har barn, men troligen bekväm för alla vet hur mycket småbarn kräver!
  • Tooticki

    Jag har svårt för detta att kalla en person som inte vill ha barn för bekväm, vi gör alla olika val i livet och människor som blir föräldrar är inte automatiskt bättre människor än de som väljer bort barn.

    Om hans barn i princip är vuxna är han troligtvis i en annan fas i livet nu dessutom.

  • ingenjörsbruden

    Det är jättejobbigt, men det bästa du kan göra är att berätta för dina tjejkompisar hur mkt du längtar men att det är bäst att vänta lite så din m2b hinner färdigt med sina studier osv...

    Är det bra tjejkompisar du har så förstår de o försöker stötta istället o kanske välja andra ämnen att prata om....för det är bara att inse....kolik, blöjbyten osv....det finns en gräns på hur "spännande" det kan vara att prata om!

    Blir själv osså irriterad på folk som frågar när det är dags.... för va f-n har de med det att göra???? *morrr*
    När började man ingå i allmän egendom??
    O en annan liknande sak.....när fick okända rätt att tafsa på gravid mage???!
    Om jag någon gång blir gravid ska jag ha en tröja där det står:
    HANDS OF!

    Eller...

    VARNING!!
    Rör ej magen!
    Kvinnan bits!!!


    Nalle Phu...du är inte ensam!!!

Svar på tråden Jag ljuger för alla...