Inlägg från: PennyJenny |Visa alla inlägg
  • PennyJenny

    Jag ljuger för alla...

    Jag förstår att det är jobbigt att andra frågar och ibland blir man helt paff av hur andra håller på och ställer så personliga frågor.

    Men jag tror att man ska försöka få andra att låta bli att fråga. Markera tydligt för dina vänner att du inte vill få frågor. Säg att ni har valt att inte skaffa barn just nu och att det är erat val och att du skulle tycka det är skönt om ni kan låta bli att prata mer om det. Ibland är man lite flat gentemot andra och markerar inte att man inte vill prata mer om det. Men det går alldeles utmärkt att säga något i stil med: "Tack för att du frågar, men vi har valt att vänta och det vore jätteskönt om vi kunde prata om något annat än varför vi inte skaffar barn just nu. Jag lovar att berätta den dagen vi bestämt oss och väntar barn." Säger man det på ett vänligt sätt så tror jag att de flesta respekterar det. Men när man bara försöker släta över det och inte sätter upp en tydlig gräns så inbjuder man till fler frågor.

    Men jag förstår att det är jobbigt. Längtar också jättemycket efter barn men vi får inte riktigt till det med själva tillverkningen och nu har det börjat komma någon fråga då och då och det är som du säger jättejobbigt.

Svar på tråden Jag ljuger för alla...