• Ceasara

    Vinterbröllop 08/09 nr 2

    Vår gamla tråd stängdes. Dags för en ny...

  • Svar på tråden Vinterbröllop 08/09 nr 2
  • Blivande fru L

    Vilken fin cape! Själv har jag svårt att komma underfund med vad jag ska ha på mig mer än klänningen för att inte frysa. Min kompis har erbjudit sig att sticka en stor sjal i nåt skirt och fluffigt garn, men jag har svårt att se framför mig hur det skulle se ut tillsammans med klänningen.

  • 3Jane

    januari2009, vad köpte ni för ringar och var?
    Jag tycker att det är jättesvårt med ringen, har ingen aning vad jag vill ha och vart jag ska leta. Det är så dyrt med en ring, men samtidigt ska man ju ha den forever!

  • BlendaSigne

    Hej, va skoj med fler vinterbrudar. Vi gifter oss i mellandagarna, förhoppningsvis ute i ett snötäckt Dalarna. Blir ett litet bröllop med endast närmsta familjen, har tänkt att ha vigseln ute med eldar på sjön, facklor och mashaller.

    Har ni några bra förslag på vinterkappa etc att ha på vigseln? Nån mer som ska ha vigseln utomhus?
    M

  • Zsarah

    jag kommer ha en päls kappa eller cape. kappa är ju varmare..

  • 3Jane

    BlendaSigne, kul med en till i Dalarna, var i Dalarna ska ni gifta er?

  • Zsarah
    Zsarah skrev 2008-07-10 14:13:19 följande:
    jag kommer ha en päls kappa eller cape. kappa är ju varmare..
    ska väl tillägga att de inte är äkta...
  • Simone B
    BlendaSigne skrev 2008-07-09 19:46:29 följande:
    Hej, va skoj med fler vinterbrudar. Vi gifter oss i mellandagarna, förhoppningsvis ute i ett snötäckt Dalarna. Blir ett litet bröllop med endast närmsta familjen, har tänkt att ha vigseln ute med eldar på sjön, facklor och mashaller. Har ni några bra förslag på vinterkappa etc att ha på vigseln? Nån mer som ska ha vigseln utomhus?M
    Vi hade faktiskt tänkt ha det så först. Jag har liksom alltid sett det framför mig. Men det är ju så väderkänsligt (vind/snö/kallt) och det är inte kul om gästerna fryser. Visst, man kan köra täckbyxor och mössa, men jag tror att många skulle tycka att det var lite besvärligt med finkläderna under. Tråkigt dock, för jag skulle verkligen vilja ha utomhusvigsel egentligen... Men då får jag dela med mig av mina drömvigselingredienser till dig istället! :)

    Några saker som jag hade hunnit klura på innan vi bestämde om oss är:
    - Bänkar (typ 'grillplatsbänkar', kan man säkert låna någonstans) med renskinn på för de äldre som har svårt att stå.
    - Granris att stå på för resten.
    - Fyrverkeri som avslutning. (Tänkte mig att vi sa ja, och under kyssen så satte fyrverkeriet igång...)
    - Om ni ska ha musik, tänk på att det kan vara svårt med instrument ute på vintern. Vi funderade på en kör istället för att lösa det problemet.
    - Varm dryck till gästerna så att de håller sig varma under vigseln.
    - Informera tydligt att det ska vara utomhus så att alla klär sig ordentligt.
    - Som du skrev - massor av eldar, marschaller etc. Kanske markera en gång med marschaller där folk går ut ut på isen.
    - Håll i varsin lykta eller fackla istället för t.ex. blommor. Blommorna tål ändå inte kylan och om ni håller i varsin fackla så lyser de upp era ansikten (tänk t.ex. på luciatåg, det är fint att tärnorna håller i ljus, stjärngossarnas ansikten är alldeles mörka).

    Ja, det var några grejer som jag hade tänkt på i alla fall! Några tips på hur jag kan få det ungefär så här, fast inomhus, någon...?
  • Simone B

    Jo, skulle bara tillägga att om vi bara hade haft de närmaste med så hade det nog blivit utomhus, men som det är nu så är det en del "söderifrån" och därför så bestämde vi oss för inomhus. Men det kommer säkert att funka utmärkt för er!

  • JoDee

    En till vinterbrutta här.

    Vi ska oxå ha vigseln utomhus, i norra norrland så det blir mörkt ute.
    Har fått låna kommunens stora eldstäder, vilka inte bara kommer att lysa upp ordentligt utan oxå värma våra gäster. Höga oljefacklor har vi köpt som ska stickas ner i den förhoppningsvis djupa snön.
    Tack o lov blir vigseln endast ca 15 min lång. Så man inte förfryser sig. *s*

  • 2e advent

    Åhh vad häftigt det låter med utomhusvigsel, själv bor jag i Linköping så den största oron här skulle vara att det skulle spöregna så vår vigsel blir definitivt inomhus, på något sätt är det lättare att ta snö under en utevigsel än det är att ta spöregn i 2 plusgrader

    Annars händer det inte mycket på bröllopsfronten här just nu. Är inne på datorn varje dag och tittar på bilden där jag har min klänning på mig VI har tänkt att börja provdricka lite vin för om två veckor åker vi till Tyskland, vi kände att det var lika skönt att få det gjort så vi slapp ta en hel helg sen när vi jobbar heltid båda två.

    Hur tänker ni med sprit hur mycket tror ni att det går åt? Vi är lite oense här nämligen, jag tycker att m2b tar i alldeles för mycket men samtidigt skulle det ju vara väldigt genant om det inte räckte.

Svar på tråden Vinterbröllop 08/09 nr 2