• Ceasara

    Vinterbröllop 08/09 nr 2

    Vår gamla tråd stängdes. Dags för en ny...

  • Svar på tråden Vinterbröllop 08/09 nr 2
  • Simone B

    Anna och Ola skrev 2008-06-23 22:12:57 följande:


    håller på att planera inbjudningskorten, de e ju en stund kvar men jag känner mig själv och har jag för god tid.... ja då e jag tidsoptimist och kjag vill inte misslyckas med dessa men vad skriver man? Finns det mallar för sånt?! Hoppas att allt är bra med er alla vinterbrudar
    Jag med!!! Kolla på företag (på nätet) som säljer färdiga kort, där brukar det finnas förslag på både formuleringar och typsnitt etc. T.ex. här:
    www.kortdesign.se/default.aspx&action=FaktaBanken&subPage=textforslag_inbjudningskort_brollop
  • Ida Halmstad

    Jag satt och pyssla med inbjudningarna igår...nästan färdig med alla! Det tog lite tid men när det är sådant här sommarväder och man har semester så måste man ju pyssla med nått!

  • Blivande fru L

    Ida Halmstad: Kan du inte lägga ut en bild på inbjudningarna när de är klara? Kul att få inspiration av andra!

  • 2e advent

    Jag tänkte också börja med inbjudningarna snart. Vi tänkte inte skicka dem förrän i början av september men jag börjar jobba heltid igen efter mammaledigheten i augusti och jag känner att jag vill ha så mycket som möjligt klart när jag börjar jobba för då kommer jag nog inte ha så mycket tid på mig att pyssla. Men på något sätt så känns det som om min omgivning tycker att jag är ute i för god tid om jag börjar med sådant nu så därför är det så skönt att läsa här där det verkar som ganska många redan är i gång

  • ingenjörsbruden

    Jisses.....vi har kommit på att eftersom vi inte ska bjuda mer än föräldar o syskon till bröllop så ska vi ha en rejäl "65"år fest istället nästa år där vi bjuder igen alla vänner o bekanta....

    Men shit...det blir ju till att planera en fest till!!!
    Nåja, har ju vanan inne snart...

    Måste dock ha fixat med lokal o de stora posterna innan vi skickar ut inbjudningarna till bröllopet där vännerna får reda på datum o tid o plats till bröllopet om de vill komma o titta samt att vi bjuder dem till en rejäl röjarfest till våren......

    Är det fel att skicka ut inbjudningar där "de är välkomna att övervara vigseln" men att de inte är bjudna på festen efter....eller?! Vi vill inte ha en stor o röjig bröllopsfest utan liten o intim.....röjarfest passar oss bättre till födelsedagsfiranden.

    Känner mig lite villrådig..... Vad tycker ni?

  • Blivande fru L

    ingenjörsbruden:
    Vi gör precis tvärt om. Vi har en liten vigselceremoni där endast vår närmaste familj får vara med. Sen bjuder vi in alla kompisar och övrig släkt till festen. Har också lite svårt att formulera inbjudan men är övertygad om att det blir bra.

    Övervara är väl inget ord? Närvara vid vigseln eller övervaka vigseln kanske funkar? Övervaka låter å andra sidan lite som att ni behöver bevakning och passar nog inte...

  • Soon to be Mrs P

    Blivande fru L: Övervara är visst ett ord! Speciellt i dessa sammanhang. Det är precis det som används enl Magdalena Ribbing (ja jag gick och köpte boken "Ja! Allt om bröllop" som hon skrivit...)

    Anna och Ola: jag har för mig att www.vigselringen.se hade förslag på vad man kunde skriva i inbjudan beroende på vilken typ av fest det skulle vara, kolla där!

    Ingenjörsbruden: vet precis vad du pratar om, fyller själv 30 om en dryg månad och försöker få ihop ett 30-årskalas samtidigt!

  • ingenjörsbruden

    Soon to be Mrs P skrev 2008-06-24 15:45:23 följande:


    Blivande fru L: Övervara är visst ett ord! Speciellt i dessa sammanhang. Det är precis det som används enl Magdalena Ribbing (ja jag gick och köpte boken "Ja! Allt om bröllop" som hon skrivit...)!Ingenjörsbruden: vet precis vad du pratar om, fyller själv 30 om en dryg månad och försöker få ihop ett 30-årskalas samtidigt!
    Blivande fru L
    Ja...det är kanske lite gammaldags att säga så.....övervara.....använder det iallafall aldrig annars!!
    Låter faktiskt som en korsning av närvara o övervaka!!
    Men som Soon to be Mrs P skrev så är det ett riktigt ord....men jag misstänker att Word skulle föreslå ett byte av ordet då det är lite gammaldags!!

    30 års fester är knepiga....

    Problemet är väl att kyrkan är öppen för alla....så man kan faktiskt inte hindra någon från att komma till kyrkan.....vissa av våra vänner är vi helt hundra på att de hade använt SÄPO-metoder på de stackars kyrkoanställda för att få reda på tidpunkt!!! De är helt galna!! Så för att spara blod, svett o tårar så är det nog säkrast att de får reda på det ifrån oss!!!

    Men jag är lite kluven....ska vi göra en speciell inbjudan till de som vi ska bjuda på 65års festen där det även står om bröllopet eller ska vi bara skicka en vanlig festinbjudan där vi inte nämner bröllopet?!
    Vet ju att en del verkligen har sett fram emot ett stort bröllop......mest för festen tror jag iofs....men några vill nog gärna komma o kika i kyrkan....
    Så det känns som om man skickar en inbjudan om festen o samtidigt informerar om bröllopet så får folk göra som de känner! Eller?!

    Vilket I-lands problem!!!
  • Stars2009

    Jag gifter mig 14 februari 2009 med Lars. Det blir ett härligt vinterbröllop med förhoppningsvis rimfrost på träden och ett vitt snötäcke över marken.

    Jag längtar!

  • ingenjörsbruden

    Vampyren (Eva-Maria och Markus): 8 nov Uddevalla
    Blivande fru L: 8 november
    Novemberbröllop08/Kristina och Lars: 15 nov i Skövde....
    Wildalila(Lisa o Lars) 15 nov. västerhanninge
    Anna och Ola: 22:e November i Malmö
    2e advent: 6:e december i Linköping
    Soon to be Mrs P: 13:e december i Helsingborg
    Ida Halmstad: 13:e december i Halmstad
    Ingejörsbruden: 21 dec i Glumslöv (utanför Landskrona)
    Simone B: 3 januari i X-stad
    Krulltottan: 5 januari 2009 i Gävle
    Ceasara: 31 januari 2009 Skövde
    Stars2009: 14 februari 2009 (var?)

Svar på tråden Vinterbröllop 08/09 nr 2