• grabbarna

    ny tråd för budget runt 15-20 000:-

    jag har förstått att jag inte är ensam om att vilja hålla den budgeten och nu när det börjar närma sig tänkte jag att vi skulle hjälpa varandra framöver...ska kolla genom nån gammal tråd och lägga ut lite av dom tipsen här senare också

  • Svar på tråden ny tråd för budget runt 15-20 000:-
  • malous

    Absolut, jag kan skriva ner det imorgon om jag kommer ihåg, har för mig att det var en del instruktioner :). (Om jag glömmer bort det så påminn mig gärna i gästboken eller här är du snäll).


    lillamaa skrev 2008-01-12 18:07:45 följande:
    malous: vill du dela med dig av receptet? ;)
  • malous

    Jag förstår precis vad du menar (jag gillar inte tårta själv och speciellt marsipantårta utan föredrar marängbottenstårtor om jag måste äta) men gästerna vet ju kanske inte om att den andra är så mkt godare så det kanske ser skumt ut för dem.

    2008-08-09 skrev 2008-01-12 18:09:33 följande:


    Haha fast det lustiga är att, om jag VERKLIGEN skulle välja en tårta att äta så skulle det vara tårtan som svärmor pratade om, den är super!! Jag är ju inte så förtjust i tårta egentligen och absolut inte marsipan osv...så det är mest för utseendets skull + att min blivande man ÄLSKAR det!
  • Mica o Krille

    Hallå, tack för länken 2008-08-09 !!!

    Jag startade en tråd för samma sak.
    Hoppar in här istället då!!

    Vi har en budget på MAX 20.000 kan jag börja med. Nu innan jag skriver mer tänkte jag läsa lite.

  • Mica o Krille

    Nu hr jag läst lite iaf. Vet vad ni har pratat om de sista timmarna.
    Hotell, vi ska inte ta in på nåt, det har vi faktiskt inte råd med. Vi vill lägga ner mer pengar på själva festen, det är jätte viktigt för min kära så. Men jag ska inte klaga, jag fick en fotograf, jätteviktigt för mig! Men det är en privatperson så det är självklart mkt billigare!
    Det ahr varit mysigt med hotell o bara bry oss om varann, men vi har ju två små knoddar att ta hand om också. Så vi kommer sova hemma.

    Tårta, jag ska göra tårtan. Det kommer vi spara nån tusenlapp på också. hoppas jag bar ainte misslyckad. men jag får öva nu innan som tur är, ska göra min första bröllopstårta till min väninna som gifter sig nu i mars.

    Härligt med lite andra som har lågbudget, jag passar inte riktigt in i de trådar där de har jätte pampiga bröllop men catering+servitriser, pampiga lokalen, ja allt det där ni vet. och så kommer lilla jag (känns det som) o piper som en mus, men vi ska bara ha detta... Haha. Och vi vet inte ens om vi har råd att ta nån smekmånad men det får bli senare i framtiden isf. Det gör oss inte mkt. Det viktiga för oss, är att vi får gifta oss o att få fira det med nära o kära efter!

  • 2008-08-09

    Mica o Krille skrev 2008-01-12 23:46:24 följande:


    Nu hr jag läst lite iaf. Vet vad ni har pratat om de sista timmarna. Hotell, vi ska inte ta in på nåt, det har vi faktiskt inte råd med. Vi vill lägga ner mer pengar på själva festen, det är jätte viktigt för min kära så. Men jag ska inte klaga, jag fick en fotograf, jätteviktigt för mig! Men det är en privatperson så det är självklart mkt billigare! Det ahr varit mysigt med hotell o bara bry oss om varann, men vi har ju två små knoddar att ta hand om också. Så vi kommer sova hemma. Tårta, jag ska göra tårtan. Det kommer vi spara nån tusenlapp på också. hoppas jag bar ainte misslyckad. men jag får öva nu innan som tur är, ska göra min första bröllopstårta till min väninna som gifter sig nu i mars. Härligt med lite andra som har lågbudget, jag passar inte riktigt in i de trådar där de har jätte pampiga bröllop men catering+servitriser, pampiga lokalen, ja allt det där ni vet. och så kommer lilla jag (känns det som) o piper som en mus, men vi ska bara ha detta... Haha. Och vi vet inte ens om vi har råd att ta nån smekmånad men det får bli senare i framtiden isf. Det gör oss inte mkt. Det viktiga för oss, är att vi får gifta oss o att få fira det med nära o kära efter!
    Känner precis som dig! Känner mig inte heller riktigt hemma bland de "dyrare" bröllopen. Nog skulle vi säkert kunna ha råd med ett dyrare bröllop, vi har ju båda jobb. Men vi har valt att försöka hålla oss till 20000-25000 kr enbart för att vi tycker det är onödigt att slänga ut så mycket pengar på en dag i sitt liv. Vi tror vi blir MINST lika lyckliga ändå!
    Vi satsar istället på att spara pengar till sådant som kommer efter bröllopet....hus..barn...osv.
    Hade jag fått bestämma hade vi inte ens haft någon fest tror jag, men det är viktigt för min blivande, ungefär som att vår vigsel i kyrkan är viktig för mig, så då möttes vi på halva vägen!
    Ikväll sitter jag däremot och letar underkläder på internet, till bröllopsnatten. Och DET är något som jag kommer att unna mig! Eller..unna min blivande kanske man ska säga! *haha*
    Jag tycker om att kunna känna mig vacker i fina underkläder och desto viktigare är det på bröllopsnatten/morgonen efter.
  • Mica o Krille

    2008-08-09 skrev 2008-01-13 00:13:01 följande:


    Mica o Krille skrev 2008-01-12 23:46:24 följande:
    Känner precis som dig! Känner mig inte heller riktigt hemma bland de "dyrare" bröllopen. Nog skulle vi säkert kunna ha råd med ett dyrare bröllop, vi har ju båda jobb. Men vi har valt att försöka hålla oss till 20000-25000 kr enbart för att vi tycker det är onödigt att slänga ut så mycket pengar på en dag i sitt liv. Vi tror vi blir MINST lika lyckliga ändå! Vi satsar istället på att spara pengar till sådant som kommer efter bröllopet....hus..barn...osv.Hade jag fått bestämma hade vi inte ens haft någon fest tror jag, men det är viktigt för min blivande, ungefär som att vår vigsel i kyrkan är viktig för mig, så då möttes vi på halva vägen! Ikväll sitter jag däremot och letar underkläder på internet, till bröllopsnatten. Och DET är något som jag kommer att unna mig! Eller..unna min blivande kanske man ska säga! *haha*Jag tycker om att kunna känna mig vacker i fina underkläder och desto viktigare är det på bröllopsnatten/morgonen efter.
    Ja så tänker vi också.
    Jag ville ha borgeligt först men min blivande ville ha kyrkligt så han fick in mig på den banan o så ville han ha fest så det fick han också. Jag får ju bestämma allt det andra så. Men det ska bli roligt med en fest efteråt, fira att man har blivit man o hustru!

    ja, jag ska också unna mig snygga underkläder. Man vill ju vara fin för sin man!! Blir inget hotell men läckra underkläder iaf, om han hinner se dem innan han somnar. Haha.

    jag är ju mammaledig nu så lite kärvt med pengar, men vi får hjälp fårn hans mamma. Hon som insistera, vi tacka nej men hon vägrar ta ett nej. Gulliga människa.
  • 2008-08-09

    Mica o Krille skrev 2008-01-13 00:45:47 följande:


    ja, jag ska också unna mig snygga underkläder. Man vill ju vara fin för sin man!! Blir inget hotell men läckra underkläder iaf, om han hinner se dem innan han somnar. Haha.
    Haha ja den risken tar man ju! Men vi har sagt att vi ligger kvar i sängen lääääääänge dagen efter istället och tar bröllopsnatten då!
  • Mica o Krille

    2008-08-09 skrev 2008-01-13 00:48:39 följande:


    Mica o Krille skrev 2008-01-13 00:45:47 följande:
    Haha ja den risken tar man ju! Men vi har sagt att vi ligger kvar i sängen lääääääänge dagen efter istället och tar bröllopsnatten då!
    Sovmorgon, vad mysigt. Vi lär få gå upp med barnen 07. Haha Vi får ta det kvällen efter!
  • 2008-08-09

    Mica o Krille skrev 2008-01-13 00:50:28 följande:


    2008-08-09 skrev 2008-01-13 00:48:39 följande:
    Sovmorgon, vad mysigt. Vi lär få gå upp med barnen 07. Haha Vi får ta det kvällen efter!
    Ni hinner nog ta igen det, ni ska ju leva hela livet med varandra!!
  • Mica o Krille

    2008-08-09 skrev 2008-01-13 00:57:00 följande:


    Mica o Krille skrev 2008-01-13 00:50:28 följande:
    Ni hinner nog ta igen det, ni ska ju leva hela livet med varandra!!
    Haha ja precis!!

    Nu måste jag nog sova o lägga ifrån mig bröllopsyran...

    Natti!!
Svar på tråden ny tråd för budget runt 15-20 000:-