• grabbarna

    ny tråd för budget runt 15-20 000:-

    jag har förstått att jag inte är ensam om att vilja hålla den budgeten och nu när det börjar närma sig tänkte jag att vi skulle hjälpa varandra framöver...ska kolla genom nån gammal tråd och lägga ut lite av dom tipsen här senare också

  • Svar på tråden ny tråd för budget runt 15-20 000:-
  • Limbolight

    Vi tänkte faktiskt bara att bjuda på vin och öl till maten och någon likör ock konjac till kaffet, sen struntar vi i spriten!

    Det får folk acceptera!

  • Limbolight

    Ska ni förresten ha någon dekoration vid honnörsbordet?
    Skulle behöva lite tips där på vad man kan göra själv!!

    Blommsterbåge går bort...

  • Jen82

    Vi ska inte heller ha massvis med drycker.
    Det e bara bortkastade pengar.

    Jag vill oxå ha tips på egen dekoration :)

    Limbolight Hur går de med planeringen?

  • mr psycho

    Bra tråd! Är det någon som har tips på bra vegetarisk buffémat som man kan förbereda dagarna innan, eller sidor med bra sådana recept? Vi kommer nog inte att hinna fixa så mycket med maten samma dag men vill gärna ha buffé...

    Alkoholkostnader slipper vi eftersom vi bestämt oss för att inte bjuda på alkohol alls eftersom min sambo inte dricker ... Måste gästerna absolut ha kött och alkohol får de väl ta med de själva ;)

    Och ringar kommer kosta ca 4000 för båda eftersom vi bara har enkla guldringar. Ändå lite surt när man tänker på hur mycket billigare det skulle ha varit bara för ett par år sedan, eftersom guldpriset har stigit så mycket.

  • Limbolight

    Tycker att jag har ganska bra koll faktiskt!
    Passar på att köpa grejor när jag hittar billigt. Att sprida sina inköp är ingen dum idé!
    Själv?


    Jen82 skrev 2008-01-06 13:40:07 följande:
    Vi ska inte heller ha massvis med drycker.Det e bara bortkastade pengar.Jag vill oxå ha tips på egen dekoration :)Limbolight Hur går de med planeringen?
  • 2008-08-09
    Trisen skrev 2008-01-06 13:29:42 följande:
    Vår budget är lite större (ca 40000 kr), men jag skulle vilja ge er alla ett tips.Jag vet att det är enkelt att ta sig till Tyskland och söka sprit men har ingen tänkt på Estland? Själv bor jag i Finland så för oss är det givet att vi hämtar spriten därifrån. Jag rekommenderar varmt att åka en helg och njuta av Tallinn! Det är en så vacker stad och romantisk stad. Där är spriten billig men om man ännu sedan åker en bit utanför huvudstaden så kostar de i princip inget :) Så för er som ännu har en tid kvar till bröllopet, varför inte åka iväg på en romantisk weekend och förena lite nytta med nöje?
    Vi har också haft den tanken, att handla på Winestore (heter det väl?!) i Tallin. Men tydligen ville min pappa och min svåger tillsammans med min blivande åka över till Tyskland, så då är det ok för mig!
  • 2008-08-09
    Limbolight skrev 2008-01-06 13:37:47 följande:
    Ska ni förresten ha någon dekoration vid honnörsbordet?Skulle behöva lite tips där på vad man kan göra själv!!Blommsterbåge går bort...
    Min tärna (som är ett designfreak! ..) hade en idé om ett stort, stort hjärta som man gör av ballonger, att sätta på väggen bakom mig och blivande. Tycker jag låter mycket bättre, blomsterbåge går verkligen bort iaf..
  • malous

    Vi lägger också min ring utanför budgeten eftersom min fästman börjar jobba (som affärsjurist) ett halvår innan bröllopet och vill betala den själv. Den kommer nog kosta 40 000 max iaf.
    Men den är alltså ett exceptionellt undantag till resten av budgeten.

    2008-08-09 skrev 2008-01-06 10:38:03 följande:


    Får man fråga vad alla ni andra "budget-brudar" lägger ut på ringen?Min kommer att gå på ca 6000 kr, men min blivande ville inte räkna in den i vår budget utan kommer att spara ihop till den själv.
  • malous

    Är det alltså billigare att köpa alkohol i Estland än i Tyskland? Kan tänka mig att resorna går på ungefär lika mkt hur som helst.

  • Limbolight

    2008-08-09 skrev 2008-01-06 14:02:23 följande:


    Min tärna (som är ett designfreak! ..) hade en idé om ett stort, stort hjärta som man gör av ballonger, att sätta på väggen bakom mig och blivande. Tycker jag låter mycket bättre, blomsterbåge går verkligen bort iaf..
    Vi har dessvärre fönster bakom ryggen, så vi måste ha något på,eller fäst på framsidan av vårt bord...

    Klurigt..
Svar på tråden ny tråd för budget runt 15-20 000:-