• Nufsan

    ny tråd för budget runt 15-20 000:-

    Hej tjejer!

    Får jag "plats" här Vi ska också ha ett budget bröllop och har läst 27 av era 37 sidor, sååå roligt att se hur andra gör och tänker.

    Vi har tänkt oss runt 20 000 kr, men jag vet att det kommer att spräckas, för när jag läste runt lite så upptäckte jag massor med saker jag inte tänkt på Så vi får nog norpa ngr tusen lappar till av sparpengarna!

  • Nufsan

    Min ring har jag tänkt runt 6 000kr så det blir också en ganska stor pott av våra pengar.

    Vi ska ha helstekt gris och potatissallad till maten och hemmagjorda tårtor och det blir väl den näststörsta utgiften

    Jag har en undran, om man bjuder på alkohol till maten, vin eller öl och en likör till kaffet, hur får man då gästerna och ta med sig eget dricka på kvällen?

    Min sambo tycker att vi ska bjuda på alkohol till kvällen också, men jag känner att det blir rätt dyrt och jag är lite snål där och ngn betalbar vill varken han eller jag ha.

    The Bumblebee skrev 2008-02-12 06:46:58 följande:


    Vad kommer era vigselringar att gå på? Får lite ångest när jag tänker på att det är mina kläder och smycken som kommer att vara den största utgiften i denna bröllopsbudget... Vet iofs inte vad sambons kläder kommer att gå på - men han vill inte köpa nån snordyr kostym utan nåt som kommer att kunna användas senare oxå. (utan just den västen och plastrongen då förstås )
  • Nufsan

    Ja man måste ju berätta det på ngt vis, om nu inte sambon kräver att vi ska bjuda på det iaf

  • Nufsan

    Ngn av ser som ska bjuda på alkohol på festen?

    Hur mkt ska man räkna att varje person dricker. Det är ju jättesvårt att veta om de dricker rött, vitt eller öl till maten och hur mkt ska det finnas att tillgå senare. Jag vill ju inte ha ett fylleslag så ren sprit tänker jag hoppa.

    Så himla svårt, men behöver kalkyleras ändå. Vi ska åka till Tyskland 70 kr för ett flak öl och 70 kr för en bag in box.

  • Nufsan

    Det är verkligen nyttigt att läsa det ni skriver, jag har redan börjat spräcka våran budget och vet inte vart jag ska dra ner på.

    Nu har vi bokat lokal 500 kr (jättebilligt) och porslin och allt vad som behövs 1650 kr, den summan hade jag totalt glömt bort när jag kalkylerade från början.

    Vi ska ha helstekt gris med potatissallad.

  • Nufsan

    Nu har jag fixat en frisör som ska fixa frissan, vet inte vad hon tar än bara, men hon ska göra det hemma så det borde ju bli lite billigare än på frissan.

    Ngn som vet om man får betala mer om man har en avancerad frisyr eller?? Jag ska ha utsläppt men lockar!

  • Nufsan

    Hur kommer ni göra med blomdekorationer till festen?

    Jag har bestämt mig för att så blommor som blommer juli / augusti för att vara på den säkra sidan, gifter mig ju den 9 augusti. På så vis så tror jag att jag sparar en hel del pengar på den biten iaf Känns som jag skulle behöva spara mer än så

  • Nufsan

    Ja det är ju smart!

    Rönnbär är så vacker att dekorera med!
    Men vet inte om det passar på självaste sommarbröllopet, men om du vill kan du plocka rönnbär sensommar/höst och ha som lite färg , de går ju att frysa in och håller sig fräscha.


    Ullrika skrev 2008-02-14 14:25:10 följande:
    Vi planerar att dekorera borden med granris, murgröna och eventuellt lite enklare julblommor som inte känns så juliga. Vi ska i alla fall utgå från det man lätt kan få tag på kring nyår för en inte allt för stor slant.
  • Nufsan

    Är det ngn annan än jag som inte ska gifta mig i en regelrätt brudklänning?

    Jag ska ha en enkel vit kort klänning, är jag ensam?

  • Nufsan

    Har du hittat nån hellång klänning, enkel?


    mmian skrev 2008-02-14 16:38:45 följande:
    Nufsan- Nja, valet står mellan en klänning såsom du beskriver och en enkel hellång klänning utan något speciellt :-9 Jag har lite ångest och svårt att välja
Svar på tråden ny tråd för budget runt 15-20 000:-