• Äldre 18 Dec 11:34
  164900 visningar
  1283 svar
  1283
  164900

  Nu har jag gjort det igen..... del 7

  ... startat en tråd på samma tema!

  Tänk att det är dags för vår sjunde tråd! Fascinerande att det går att hitta så goa vänner som er här på BT!

  Här har vi nu en sjunde tråd där vi kan fortsätta diskutera allt mellan himmel och jord, ha fredagsfester och fundera över vad vi ska bli när vi blir stora. Slänga ut enkäter och diskutera snusk. Tipsa om presenter och kanske nojja över livets små och stora utmaningar! Diskutera IRL-träffar innan och efter de går av stapeln!

  Kram till er alla goa trådvänner och välkommen till tråd nummer 7.

 • Svar på tråden Nu har jag gjort det igen..... del 7
 • Telema­rkgrrl
  Äldre 28 Dec 10:43

  Men nu vet jag vad jag ska göra! Jag ska göra mörk och ljus chokladmousse med Sauternes- och basilikamarinerade hallon. Det har jag gjort en annan gång och det var så fruktansvärt gott.

  Amarettofruktsalladen är också fruktansvärt god men den kan våra kompisar ha fått förut.

 • Äldre 28 Dec 10:46

  Telestubben - åhå.. jag har inte vågat närma mig björnklisterluktande saker hihi... (jag VET att björnklisterlukten egentligen är bittermandelolja.... men det är roligare att yra om björnklister) hihihi

 • Zozo
  Äldre 28 Dec 10:51

  Och vad sjutton är bjönklister??? *förvirrad*

  Näh, jag VILL ha amarettomojjen fran Telis.. *sätter sig ner och väntar*

 • Äldre 28 Dec 10:55

  Zozo - björnklister var ett sorts klister som fanns när jag var liten. Grön burk, med en röd liten spatel som man använde för att pensla ut klistret. Av nån anledning STANK klistret av bittermandelolja....

 • Zozo
  Äldre 28 Dec 10:57

  *funderar* Kan det ha varit den där klisterburken man hade pa dagis kanske?? Den var definivt grön och smetig.. men om den luktade amaretto kan jag inte säga

 • Telema­rkgrrl
  Äldre 28 Dec 10:57

  Amarettogratinerad fruktsallad

  Först gör man en vanlig fruktsallad med apelsiner, bananer, äpplen, vindruvor, jordgubbar, eller vad man nu tycker om. Och så hackar man sötmandel och blandar i, den är viktig tycker jag eftersom den går så bra ihop med amaretton.

  Blanda 1 msk smör, 1 dl amaretto, 3 msk florsocker och två äggulor i en tjockbottnad kastrull. Vispa kraftigt över svag värme tills såsen tjocknat något.

  Häll såsen över fruktsalladen och gratinera den på hög värme tills fruktsalladen blivit varm rakt igenom. Har man ugnsfasta tallrikar kan man göra det direkt på dom, annars är det bara att göra fruktsalladen i en ugnsfast form.

  Servera med glass.

 • Telema­rkgrrl
  Äldre 28 Dec 10:58

  Mmmmmmm, den luktar inte björnklister, den luktar mumma!

 • Äldre 28 Dec 11:01

  Fniss fniss!

  Alltså!! Amaretto luktar lite av bittermandelolja, men björnklister STINKER som sagt av sådan lukt...

  Telestubben - receptet lät spännande, mina päron gillar amaretto så det kanske är något för dem! (saknar dig på msnen förresten)

 • Zozo
  Äldre 28 Dec 11:03

  DEN ska jag testa! Vad blir bäst för glass? Vaniljglass?

 • Äldre 28 Dec 11:04

  Dagens rapport om Vickans vilda semesterliv i Ua:

  igår kom en av mina bästa kompisar hit med sin lilla son på 13 månader. Han for runt hela huset 17 varv per sekund, så för att kompisen och jag skulle få prata fick vi packa ner unge herrn i en vagn och gå långpromenad i 1,5 timme!

  igår kväll var jag ute och åt med en kompis, hennes 30 årspresent från mig. Gick på en bar efteråt och nu är jag lite bakis.... vilket ger lite ångest eftersom planen är att slå runt med en ANNAN kompis ikväll....

  ...innan dess ska jag till stan och shoppa lite med middagskompisen från igår plus fika med ett gäng "bortglömda" gamla polare. hela den här julen är en enda stor reunion med Vickans bortglömda polare! SÅÅÅÅ skoj!

Svar på tråden Nu har jag gjort det igen..... del 7