• viktualia

    Nu har jag gjort det igen..... del 7

    ... startat en tråd på samma tema!

    Tänk att det är dags för vår sjunde tråd! Fascinerande att det går att hitta så goa vänner som er här på BT!

    Här har vi nu en sjunde tråd där vi kan fortsätta diskutera allt mellan himmel och jord, ha fredagsfester och fundera över vad vi ska bli när vi blir stora. Slänga ut enkäter och diskutera snusk. Tipsa om presenter och kanske nojja över livets små och stora utmaningar! Diskutera IRL-träffar innan och efter de går av stapeln!

    Kram till er alla goa trådvänner och välkommen till tråd nummer 7.

  • Svar på tråden Nu har jag gjort det igen..... del 7
  • Telemarkgrrl

    Muffins, vad är trevliga och coola fik för dig? Sturekatten är ett gammaldags konditori med arton små rum, vindlande gångar och knarrande trappor. Gateaus konditor blev Årets Konditor i år och dom har uuuuuuuunderbara bakverk. Strand hotell har sjöutsikt och afternoon tea med scones och te. Citykyrkans café har "hembakat" och jättebilligt fika. Sosta på Sveavägen ska ha stans bästa espresso om man nu gillar det (urk säger jag). Thelins har säkert redan börjat med sina berömda semlor. Man kan fika på Chokladfabriken och äta deras goda praliner. Lasse i parken är mysigt och Moderna museets café har fin utsikt över stan. Café Blåbär har jättegoda sallader som görs på beställning och Café Sirap har brunch med amerikanska pannkakor. Och kafé Ritorno har en klassisk gammal 50-tals inredning som är jättefin. Ja, vad är ni ute efter?

  • Zozo

    Morrn!

    Jotack Telis, maken mar konstigt nog finemang. Brorsan hade samma symptom och blev sängliggande i flera dagar.. Naja; det var ju bättre sa här!

    Shit - jag var just tvungen att klaa av en kund pa tyska! Piinsamt daligt men jag lyckades lösa hennes poblem ända.

  • Zozo

    Hmmm.. efterätter?! Vi fick faktiskt en gammal hederlig fruktsallad med valnötter i hos min syster i helgen. Jättegott efte en middag. Jag gjorde det av va vissnande fruktkorg härom veckan med massor av kul exotisk frukt. Lite glass, eller vispgrädde eller en skvätt rom/likör pa det är inte dumt. Men du kanske vill ha ngt mera tillagat?

  • viktualia

    Muffins - jag minns inte vad det heter...

    Telestubben - riktigt njutningsfulla efterrätter som jag gjort:

    - Semifreddo med nån god smak (igår kväll åt jag lakrissemifreddo som var ljuvlig)

    - Glassbomb - sån där med fin sorbet i mitten och hemgjord gräddglass runt.

    - Kanelpannacotta med äppelkompott

    *grubblar och återkommer med fler ideer senare*

  • Telemarkgrrl

    Men då var det säkert bara det att dom ätit för mycket i jul. Skönt att det inte blev värre.

    Och coooooooolt att greja en kund på tyska!!

  • Telemarkgrrl

    Hmm, fruktsallad .... jag har ett recept med en amarettogratinerad fruktsallad som är himmelsk..... det kanske vore nåt? Om inte våra gäster redan fått det hos oss förut.

  • Zozo

    Amarettogratinerad? Ro hit med receptet!!
    Jag behöver en dessert till nyar!

  • Zozo

    Ah, jag har tva glassrecept som är ljuvliga.. en slags citronglass med chokladskal och en mandelhacksfromage/glass.. Väldigt mumsiga men det har jag inte plats i frysen till den här gangen.

  • Telemarkgrrl

    Hmm, det där är inte mitt recept så det går jag inte i god för. Mitt kommer snart, jag väntar bara på att maken där hemma ska leta upp det och vidarebefordra det till mig.

    Amaretto luktar björnklister men det smakar inte björnklister, det smakar mandellikör.

Svar på tråden Nu har jag gjort det igen..... del 7