Inlägg från: anne på grönkulla |Visa alla inlägg
 • anne på grönkulla

  Nu har jag gjort det igen..... del 7

  han får alltså ligga i hårdträning! Finns det inte nätkurser? Men där hos er bode det ju finnas en del svenskar (vet minst 1) men de kanske jobbar häcken av sig på EU o banker allihopa o inte har tid med sånt?

 • anne på grönkulla

  för att lära sig ordentligt sen har kollegorna följt upp med sommarkurser i sverige - det kanske är svårare för honom, men han har ju å andra sidan dig att öva på. Vad pratar ni för språk med varann? Vad ska ni prata med bebisen?

 • anne på grönkulla

  ja, absolut - det kräver ju att de har personer att tala språken med för att lära sig ordentligt och inte bara bli babyspråk. o så är det ju inte ett självändamål att ha så många som möjligt. Men svenska med mamma, franska med pappa o tyska med barnflickan/på dagis kan alltså funka.

  Själv fick jag engelska som 3åring o det funkade utmärkt, tog några månader att sortera ut, bara.

 • anne på grönkulla

  numer är det inga som helst problem i sverige att vara dubbel medborgare - lagen ändrades 2001 tror jag det var. Däremot är det inte alltid en fördel (det kan ge en falsk trygghet, särskilt om det andra landet inte godtar det svenska medborgarskapet), men är det 2 EU-länder är det ju inga problem.

 • anne på grönkulla

  trist när det blir sådär *önskar jag kunde skicka en vinst på lott, men jag spelar aldrig... * segt när alltihopa är måsten liksom. Kan inte stora dotterns pappa skjuta till för hennes utgifter då eller betalar han redan en del (eller vägrar, vilket jag borde veta men har glömt?)

  När börjar bebisar sova på nätterna då? Inser att det är individuellt antagligen, men finns det nåt riktmärke när man kan börja "lära dem" eller så?

  Ska försöka gå till jobbet imorrn... *hostar ihåligt*

Svar på tråden Nu har jag gjort det igen..... del 7