• oss två
    Äldre 24 Sep 10:00
    39392 visningar
    173 svar
    173
    39392

    Linköping?

    Tänkte höra om det finns nån mer från linköping här. var ni ska gifta er? var ni ska ha festen osv.

  • Svar på tråden Linköping?
  • SSM
    Äldre 20 Nov 18:46

    Ja, jag tyckte att hon sa det iaf... Jag kan ju ha hört fel. Men jag håller med... Det är helt hutlösa priser. Man är ju inte millionär bara för att man gifter sig liksom...

  • Fredri­k och Sabine
    Äldre 20 Nov 18:49

    Nä precis - snarare tvärtom - man blir ju utfattig på alla utgifter överallt.

    Kan man inte liksom bara få lite tur i sitt kvinnoliv och vinna nån miljon på triss?!
    Jävlar vilket bröllop man skulle kunna ha då - då är hårcompanipriset no problem!!

  • SSM
    Äldre 20 Nov 19:09

    Haha... Fast jag tror nog ändå inte att jag skulle vilja lägga de pengarna på dyrare hår (vem säger att de är bättre liksom?). Det skulle nog istället bli en fin lägenhet. Blir sur på att det i princip bara finns bostadsrätter i stan där vi bor. Vi vill hitta en central 2:a... Grr..

  • cazan
    Äldre 21 Nov 10:43

    Känner en frisör som gjorde en "vanlig festuppsättning" på en tjej för några år sedan. Hon sa att det var för en fest. Dagen efter kom hon tillbaks ganska upprörd för att hennes bröllopsdag blev förstörd, lockarna höll inte hela dagen och hårnålarna åkte ur när de åkte öppen bil efter vigseln... Hmmm??? Hade frisören vetat om det så hade hon byggt upp fisyren på ett annat sätt och gjort det stadigare eftersom det skulle hålla en hel dag med ganska myckte påfrestningar, och därmed hade det kostat mer för tiden...

    Bara en tanke...
    Är florist och möter samma tankar där, att vi skulle lägga på pengar för att det är bröllop...det stämmer inte.

    Sen kan jag bara flika in med att jag gjorde min bröllopsfrisyr på Hårateljén och blev inte nöjd tyvärr. Hade en bild men hon gjorde på sitt eget sätt och det blev inte alls likadant.
    Nu klipper jag mig hos E-hair och där är de sååå duktiga! Brukar klippa mig hos Linda men har även varit hos flera av de andra, och alla är lika proffsiga. Önskar jag hade vetat om dem när vi gifte oss...

  • Ickafl­icka
    Äldre 21 Nov 10:50

    Hej! Detta är en djungel!

    Jag förstår att priset förändras om frisyr och bukett ska hålla för extrema påfrestningar och jag accepterar det. Men då är det ju dumt att de anger fasta priser för uppsättning, utan att ta hänsyn till vad frisyren ska hålla för! Om man inte ska åka öppen bil etc. så krävs ju inte stålhår... Bättre med timpris tycker jag, då blir ju priset verkligen avhängigt om frisyren är avancerad etc...

    Ni som funderar på uppsättningar (liksom jag) ta lärdom av en kompis till mig; hon och mannen fick spendera hela bröllopsnatten med att plocka nålar hur håret, istället för att... ja, ni vet...

  • cazan
    Äldre 21 Nov 11:43

    Absolut, jag tycker också det är bättre med timpris hos frisören, men de som har fasta priser har ju oftast ett för vanlig festuppsättning och ett för brudfrisyr. Om man då inte vill betala för en avancerad brudfrisyr så tycker jag man ska säga det till frisören eller gå någonstans där det är timpris...det var så jag menade!

    Känner igen det där med hårnålarna, men det är bara att vara agressiv och inte vara så rädd om håret, det behövs ändå tvättas några omgångar med balsam sen!

    Apropå bröllopsnatten så kan jag även tipsa om att ha BEKVÄMA underkläder under brudklänningen och spara de sexiga underkläderna till natten! Man känner sig inte så romantisk när man plockar av sig svettiga underkläder och bhn är full med fastklistrat ris...då spelar det liksom ingen roll hur snygga de är..hehe!

  • Ickafl­icka
    Äldre 21 Nov 11:44

    Haha! Det där har diskuterats i flera trådar; håller helt med!

  • SSM
    Äldre 21 Nov 22:59

    frisyr... Nej, det är inte så enkelt. Jag känner att man blir lite förvirrad av alla olika priser (de skiljer sig ju ganska mycket). Det är svårt att veta vad som passar just en själv och veta vilken frisör som kan förstå vilken stil/frisyr jag vill ha.
    Men hur kan man komma och klaga dagen efter om man bara har sagt att man skulle på en vanlig fest?? Inte så smart...

  • bruden­08
    Äldre 22 Nov 23:14

    Jag går hos en superbra frisör Lotta heter hon och jobbar på Gunillas hårvård låter som en riktig tantsalong hon ska göra mitt hår till bröllopet tror det kommer bli kanon. Jag har köpt löshår i Stockholm på taj mahal, ska bli så spännande.

  • SSM
    Äldre 23 Nov 18:11

    Här kommer lite uppdatering.... Alla priser stämde visst inte helt i förra inlägget. Men här är de om det är någon som är intresserad.

    Salong fame
    Salong Kattis/Madde 013 - 12 00 90
    www.salongfame.com/harvard.asp
    Bruduppsättning: 1350 kr
    Smink: 495 kr
    Provuppsättning ingår.

    Tojan (Viktoria) på Hårateljen
    013 - 14 14 40
    www.jagvillblisnygg.nu
    info@jagvillblisnygg.nu
    800 kr/h
    Sminkning: 500 kr
    Provuppsättning och provsminkning ingår.

    Brännpunkt
    Tel: 013 - 31 00 10
    Bruduppsättning: 1400 kr
    Sminkning: 350 kr

    www.e-hair.se/
    013 - 353 353
    info@e-hair.se
    Bruduppsättning: 750 kr/h
    Smink: 600 kr

    Hairstyle
    Bruduppsättning: 810 kr/h
    Sminkning: 530 kr
    info@hairstyle.se

    Hårcompaniet
    013 - 13 31 11
    Bruduppsättning: 3930 kr
    + lite för smink
    (jag kan ha hört fel i telefonen......)

    Modeklippoteket mailade och fick svar av idag. De svarade att de inte höll på med så mycket uppsättningar nu för tiden. De sminkar inte iaf. Så de är kanske inte så intressanta, men jag lägger in dem ändå.
    Modeklippoteket
    www.modeklippoteket.se
    info@modeklippoteket.se
    Brudklädsel: mini 1054 kr (120 min)
    medium 1318 kr (150 min)
    maxi 1581 (180 min)

  • Fredri­k och Sabine
    Äldre 25 Nov 10:59

    Det verkar som sagt helt osannolikt att Hårcompaniet tar 4000 spänn för bruduppsättning! Jag menar - vem vill lägga ut så mycket?!?

    Jag klipper mig på Hårfixarna. Funderar på att boka tid för bröllopet.
    Nån som har erfarenheter därifrån? Bra? Dåliga?

  • SSM
    Äldre 26 Nov 00:11

    Ja, jag håller med. Det låter orimligt. Jag hörde kanske fel... Men jag blev så chockad att jag bara tackade för informationen och lade på luren. Får rensa mina öron.. haha.. =)

  • propp
    Äldre 7 Dec 09:09

    Igår tackade min m2b:s kusin ja till att göra min bruduppsättning, känns skönt att kunna bocka av ytterligare en post i planeringen

Svar på tråden Linköping?