• oss två
    Äldre 24 Sep 10:00
    39117 visningar
    173 svar
    173
    39117

    Linköping?

    Tänkte höra om det finns nån mer från linköping här. var ni ska gifta er? var ni ska ha festen osv.

  • Svar på tråden Linköping?
  • Fru Cinder­ella
    Äldre 10 Nov 16:32

    Det tråkiga med bröllopsklänningar är ju att man drar en storlek större än normalt, vilket kanske inte är så kul om man känner sig "stor" innan. Ett tips till er bara så att ni inte blir chockade om ni inte redan hade koll på det.

    Själv så hade jag problemet att jag är för kort och för smal för bröllopsklänningarna i butikerna, så jag provade knappt en klänning som satt bra på mig. Lite tråkigt.. men man får tänka sig hur det ser ut när det är klart. Så må inte dåligt över det.. det är nog ett vanligt problem för både långa, korta, smala och större.

  • Bröllo­p 2 aug
    Äldre 10 Nov 17:11

    Vad kul med så mycket inlägg från Linköpingsbrudar :)

    JAg har köpt min klänning på Partyworld. Jag har blivit jättebra bemött, verkligen. Tittade in på bröllopshuset men jag gillade inte alls de som jobbade där, stor skillnad från Partyworld.

    Vart ska ni ha era bröllopsfester? Lite kul att höra om de olika ställena.

  • Fredri­k och Sabine
    Äldre 10 Nov 17:16

    Fru Cinderella": jaha, är det så att man drar en strl större när man köper brudklänning?! Jag hade hört att man ofta drar mindre strl än normalt när man köper brudklänningen (så att det blir en postitiv överraskning ...)....men, men...det återstår väl att se när jag väl knatar in för att köpa den.....för jag har ju bestämt mig för den axelbandslösa...trots att jag är strl större.....

    "Bröllop 2 aug" : vi gifter oss i Landeryds kyrka och ska ha festen på gamla slottet i Bjärka-Säby den 26 juli 2008.
    Du då?
    Låter bra att även du har blivit bra bemött på Party World...det är nämligen där jag ska köpa min klänning också! Mitt problem där är att de inte har min strl i klänning inne så man måste beställa den ....och det känns väl lite sådär eftersom man inte vet hur den ser ut på.....men det löser sig nog! Hon som jobbar där verkade ju ha koll på vad man passar i...

  • Bröllo­p 2 aug
    Äldre 10 Nov 17:23

    "Fredrik och Sabine": Jag är rätt liten, klänningen passar inte mina proportioner men de ska sy om den. Jag var för kort och har inte mycket byst att fylla ut med ;) Tror det kommer bli jättebra ändå. Jag tror också man kan lite på henne som jobbar där, hon verkar veta vad hon gör. Första klänningen hon plockade fram åt mig är den jag har köpt (efter att ha provat 20 andra förstås) så hon ser direkt vad man passar i.

    Vi ska gifta oss borgerligt (fast lika mycket festligheter och cermoni som vid kyrklig) i munkarnas kapitelsal på Vadstena Klosterhotel. Festen blir i Kungasalen, också på klosterhotellet.

  • Fru Cinder­ella
    Äldre 10 Nov 18:06

    Bröllop 2 aug skrev 2007-11-10 17:11:31 följande:


    Partyworld.Vart ska ni ha era bröllopsfester? Lite kul att höra om de olika ställena.
    vi var på sörstads herrgård i april -07, underbart, stora plus!
  • Fru Cinder­ella
    Äldre 10 Nov 18:07

    Fredrik och Sabine skrev 2007-11-10 17:16:24 följande:


    Fru Cinderella": jaha, är det så att man drar en strl större när man köper brudklänning?! Jag hade hört att man ofta drar mindre strl än normalt när man köper brudklänningen (så att det blir en postitiv överraskning ...)
    Jaha?! Till mig sa de tvärtom och det var sant, jag drog en storlek större! Kanske beror på vilket märke man provar visserligen beroende på vilket land storlekarna baseras på?! Bara en teori!

    (Vi hade också borgerligt bröllop)
  • SSM
    Äldre 11 Nov 10:48

    Jag har inte köpt min klänning än, men ska till Lkp nästa helg (pluggar på annan ort). Så jag hoppas att jag hittar någon. Mamma har kollat lite åt mig och sagt att hon sett en jättesöt på Party World. På hennes beskrivning låter det precis i min stil. Mammor är bra. =) Ska kolla upp en massa andra saker också. Ääälskar att planera så jag får nog en riktigt bra helg. Haha..

    Jag och min blivande gifter oss 3 maj. Det är inte offentligt än så därför vill jag inte avslöja k:an. Man vet inte vem som surfar runt här på BT. ;) Men vi har prellemenärbokat Sörstad Herrgård. Vi har inte varit och kollat på den än, men kommer antagligen göra det nästa helg. Mamma o pappa har svängt förbi. De tyckte att det var fint, men är lite tveksamma om själva middagslokalen är för liten. Vi måste ha plats till ett elpiano och vill ha lite öppen yta för gäster som vill framföra spex mm. Fast jag tror att den funkar. Den rymmer 80 pers. Vi ska bjuda ca 70 och räknar med att drygt 60 kommer. Hur hade ni det Fru Cinderella? Hur många gäster? Kunde de ordna boden på ett snyggt sätt så att det blev lite "tomrum" för spex och sånt?

  • bruden­08
    Äldre 11 Nov 16:17

    Vi kommer gifta oss i Landeryd kyrka och festen kommer vi ha i vår loge, jag försöker hålla det lite hemligt för det är inte så många som vet om det ännu, bara de som vi varit tvugna att berätta för, så jag avslöjar inte var logen ligger.

    Angående det där om bröllopsklänningar så hade jag också hört att man hade mindre storlek i dom än vanligá kläder, det återstår och se

  • SSM
    Äldre 11 Nov 19:08

    Jag har provat en klänning i den staden som jag bor i nu. Normalt har jag 34 eller 36 i kläder. Klänningen var 34 och satt jättebra på mig. Tyvärr var den lite dyr (så jag hoppas att jag hittar lite billigare i Lkp).... Men storlekarna är säkert olika från märke till märke och kanske tom från klänning till klänning.

    Om det nu är så att man upplever sig lite "stor": kolla inte på storlekslappen. Det viktigaste är ju hur man själv trivs i klänningen och att man känner sig nöjd när man kollar sig i spegeln.

    Hoppas att ni alla hittar klänningar som ni trivs i! =)

  • bruden­08
    Äldre 11 Nov 19:50

    Nä vad det står på lappen är ju ovesentligt egentligen men man stirrar sig blind på dessa siffror precis som man skulle vara smalare om man kom i en klänning med storlek 44 istället för 46 hahah så dum man är.

Svar på tråden Linköping?