• Fru Hennerdal

    ÖREBRO-par (ny tråd)

    Hej alla Örebroare!

    Såg att den gamla tråden var avstäng för svar och öppnar därför denna istället.

    Vi gifter oss den 31:a Maj 2008 i Tysslinge Kyrka.

    Längtar!

    Hur går det med er planering?

  • Svar på tråden ÖREBRO-par (ny tråd)
  • Waersta

    Bor hon i Östansjö alltså.. Vart?

    Min mor bor ju på Blomsterhultsgatan, toppen område. Bara skolan som är sådär..


    HannaMagnus skrev 2007-10-08 13:58:47 följande:
    Hoho igen!Nä Waersta, inte Hässleberg, i närheten av Ahlsell, Bromsaregatan, nära till Östansjö alltså Vi har ju ganska nyligen flyttat till den här lägenheten och trivs bra, hade tänkt att bo här ett tag, men "bonuskillarnas" mamma drog till Östansjö (av alla ställen *flinar*) och vi inser att det är bökigt att inte bo i samma kommun då vi har dem varannan vecka... Har talat med mäklaren idag och sagt att vi tar det!! Nu måste vi bara sälja lägenhet också, hoppas hoppas att det går vägen!Jonna; Västra Öja...har för mig att jag sett det på hemnet, måste kolla...Japp, det är dyrt med hus men vi kommer att bo billigare i huset än vad vi gör nu, så det känns ju ganska bra... Får ju mycket mer för pengarna dessutom!
  • Jonna83

    HannaMagnus

    Tjaa.. huset har jättemycket potential, på några års sikt så skulle man kunna göra det jättefin förutsatt att man har mycket tid, pengar o energi. Det är mycket mycket mer som behöver göras än det man ser på bilderna kan jag säga. Och eftersom det är ett såpass gammalt hus så blir man lite rädd för vad man ska hitta när man börjar rusta såå.. njaa.

  • Ronja2

    Hej!
    Är fullt uppe i att leta lokal till vårt bröllop men börjar nu få lite panik. Ska gifta oss i juni är det tänkt men vet inte var! Vill gifta oss borligt så behöver ett ställe där man både kan ha vigsel, mat och fest. Heslt nått ställe där man kan vara utomhus om vädret tillåter men där det även är fint inne om det regnar... Gärna vid en sjö... Försöker hålla nere kostnaderna så ska kunna ha med egen mat/dryck. Blir ca 50-60 personer. Nån som har något tips??? Ska vara i Örebro el Karlskoga.

  • Fru Hennerdal

    Hej på er!

    Jösses, här rullar tråden vidare. Har ju fullt upp med att hinna läsa allt ;).

    Idag har vi bokat in vårt datum hos floristen som vi har valt, ännu en sak att pricka av från listan. *pust* Jag är grymt tacksam för de vertyg som finns till hands här på BT, utan dem skulle jag nog glömma hälften av allt som måste ordnas.

  • Jonna83

    angående det här med husletande... Vi vet inte hur vi ska göra med vår bröllopsresa för jag kommer börja nytt jobb 1 januari, vilket betyder att när sommaren kommer så har jag inte många intjänade semesterdagar..Och stället jag jobbar på är stängt v. 28-29 så då får jag vara ledig vare sig jag vill eller inte.

    Problemet är alltså, om vi väljer två veckor bröllopsresa så blir det nästan 4 veckors obetald semester.. Och om vi fortf bor i lägenhet då så fixar vi det MEN om vi har skaffat oss hus då så kanske det inte är lika häftigt med fyra veckors obetalt??

    Åååh... va jobbigt.. Känns tråkigt med bara en vecka oxå.

  • Waersta

    Snacka med HannaMagnus, de ska ju ha festen på samma ställe som bröllopet är plus att det är vid en sjö.


    Ronja2 skrev 2007-10-08 16:06:28 följande:
    Hej!Är fullt uppe i att leta lokal till vårt bröllop men börjar nu få lite panik. Ska gifta oss i juni är det tänkt men vet inte var! Vill gifta oss borligt så behöver ett ställe där man både kan ha vigsel, mat och fest. Heslt nått ställe där man kan vara utomhus om vädret tillåter men där det även är fint inne om det regnar... Gärna vid en sjö... Försöker hålla nere kostnaderna så ska kunna ha med egen mat/dryck. Blir ca 50-60 personer. Nån som har något tips??? Ska vara i Örebro el Karlskoga.
  • HannaMagnus

    Ronja2; Precis som Waersta skriver så ska vi ha vigsel utomhus, vid en liten sjö, fest på samma ställe. Vi kommer att ta med egen dryck, men de står för maten. Som det lät så vill de helst fixa maten, men det är möjligt att man enbart kan hyra lokalen och fixa egen mat, osäker på det. Platsen ligger ganska avsides, utanför Åsbro om det säger dig någor. Jättevackert där! Här är adressen till deras hemsida, ring och fråga om det verkar intressant, de är jättetrevliga!

    www.rosendalsfestgard.se

    Jonna; Vi kommer nog inte att åka på någon bröllopsresa i anslutning till bröllopet, dels pga av husköp, vilket är mycket viktigare för oss, och dels för att vi har ett gäng "ungar" att ta hänsyn till...=)

  • Waersta

    Jonna: Vi har tänkt att åka på bröllopsresa.. men vi ska ju inte köpa hus just nu.
    Kanske ni kan åka på en weekend bara? Eller bo någon extra natt på hotellet? Bara för att lyxa lite.

  • Waersta

    Vart ska ni sminka er?

    Jag har inte bokat frisör än.. möjligt att hon kan sminka. Hur som helst så vill jag att den som sminkar har Mineralmakeup ID, helt suverän!!

  • HannaMagnus

    Inte heller bokat frissa och smink, hon i Hallsberg, Klippt&Skuret, sminkar inte... Har också hört massa positivt om ID-smink, tänkte jag skulle prova...

Svar på tråden ÖREBRO-par (ny tråd)