• Anne69

    Brudar i Lund sommar - 08?

    Hejsan!!

    Är det ngn mer än jag som ska gifta sig sommaren 08 och kommer från Lund?

    Skulle vara hur kul som helst med lite Lundabrudar här inne på BT.

    Hör av det så kan vi hjälpa varandra med lite tips!

  • Svar på tråden Brudar i Lund sommar - 08?
  • Jeenny

    Vi har inte riktigt bestämt datum men d lutar åt den 8/8 -08 :P Va å kolla på 2 andra festlokaler idag, den ena va SUPERnajs å BILLIG =) Men ska kolla Alnarp imorron... Jo Flädie e ju fint men till d priset, NÄtack!!! Så fort vi bokat lokal å kyrka blir d till att titta klänning här oxå å ringar =) Ska bli kul...

  • Anja 19 juli 2008

    Lotta77

    Välkommen :) Jag hittade hit precis häromdagen jag oxå. Råby kyrka är så himla fin. Den skulle vi egentligen gift oss i men så tänkte vi att barnen är döpta där, alla kusiner oxå, daniels syster gifte sig där och så ville vi göra det enkelt för oss så att de gäster som åkt långt osv och ej har bil ska kunna gå från kyrkan till AF-borgen (vi har bokat Nya och Lillafestsalen och salongen, men jag är sååå osäker på om vi verkligen behöver båda salarna??). Hur många är ni?

    Vi kommer bli ca 90 personer. Kommer ni att skjuta undan borden när det är dags för dans eller hur gör ni?

    Har ni bestämt vilken mat ni ska ha? Jag tycker att Tegnérs priser är så fantastiskt prisvärda och jag gillar deras mat skarpt. Känns bra :)

    Vi gifter oss 19 juli, så ni är två veckor före oss. VAd kul, då kan jag få lite tips av dig ang AF-borgen. ;)

    Än en gång välkommen hit :)

  • Ninni75

    lotta77; VÄLKOMMEN

    så skojsigt med alla nya brudar. Nu börjar vi bli en del Lundabrudar
    !!

  • lotta77

    Ja det är jättekul att titta på klänningar men det är som en djungel med alla märken och alla modeller. Jag har mer och mer gått in på att beställa via nätet där kan man få en klänning, slöja, underkjol samt handsydd handväska för ca. 1700 kronor. Men känner mig inte helt säker än.

  • lotta77

    Tack så mycket för välkomnandet. Jag ville först ha klosterkyrkan men när jag ringde i god tid för att boka den så har de naturligtvis konfirmation just den 5 juli så då fick vi hitta en annan kyrka och då blev vi rekommenderade stora råby och jag blev mycket glatt överraskad när vi åkte ut och tittade på den. Vi blir ungefär 60 gäster och vi ska oxå ha tegnérs håller helt med om att de är mycket prisvärda och har grymt god mat. De är oxå mycket samarbetsvilliga och man får gärna vara med själv och påverka menyn. Vi har tänkt att se om vi kan fixa någon buss eller nåt som ska köra gästern till och från kyrkan.

  • Anja 19 juli 2008

    Lotta77

    Aha vad typiskt med konfirmationen. Då hade vi mer tur. Vi gifter oss i just Klosterkyrkan den 19:e. Jag ringde och bokade den nu den 19 juli prick kl.8 på morgonen haha. (man får ju max boka ett år i förväg ;) ) Jag var supernojjig att den skulle vara upptagen eftersom vi redan för ett halvår sedan bokade AF-borgen. Klosterkyrkan är verkligen fin men Råby är sådär härligt skånsk, fin vit liten lantkyrka på nåt vis. Hade den legat i stan så hade jag hellre gift mig i den. Klosterkyrkan är oxå vacker, men inte lika "kyrklig" om du förstår vad jag menar. Det är två så olika typer av kyrka.

    Jag ville dock inte ha allhelgona eller domkyrkan, de är för stora och opersonliga på nåt vis och den lilla kyrkan inne på Kulturen kostar ju pengar och rymmer inte så många människor, dessutom luktar det så unket i den tycker jag ;)

    Kul med så många lundatjejer. Är så praktiskt att kunna diskutera lokala saker som rör bröllop.

    Jag vill ha alla era tips vad gäller frisörer/makeup, blomsterbutiker, tårtmakare etc etc...

    TAck för tipset om stället vid juridicum. Ska kolla om det fortf är öppet! Är det korthuset ni menar eller finns där något precis bredvid? :) Se så mycket jag vet om min stad, haha...

    Anne69

    Tack så hemskt mkt för din presentation. Trodde jag skrivit till dig innan men icke! Måste ha tänkt det bara och sen trott att jag gjort det. JAG I ETT NÖTSKAL ;)

    Kul att du gillade min blogg. Är ju såååå roligt att blogga om just bröllop av någon anledning! Man kommer ju på nya saker hela tiden ;) så lär det väl vara i ett år framöver, typ...

    Har förstått att jag och Ninni verkligen har en del gemensamma nämnare :D Perfekta bollplank i själva bröllopsplaneringen ju. Det lär behövas vill jag lova.

  • Anne69

    Hej alla Lundatjejer!!!
    Sitter och tittar ut från mitt jobb, 6:e våningen, hur fint som helst men jag vill egentligen bara vara ledig och planera för mitt bröllop...Ngn som känner igen sig?

    Jag är lite skrajsen...är ju en lundatjej ut i fingerspetsarna men kommer att gifta mig ute på Österlen, hjälp...känns som okänd mark...
    Jag menar här hemma vet man ju vem som är duktig på naglar, vem som är bra på hår osv....
    Nu måste jag leta upp allt fast ute på Österlen. Läskigt nästan Men det blir säkert bra.

  • Anne69

    Visst ja!!!!
    Glömde en grej
    Såg en sån jä... fin klänning,,,från Lilly kollektionen som kommer i november...det finns ännu ingen katalog men jag såg den i Malmö i en affär som är den enda som säljer klänningarna här i Malmö. Dom bjuder även på kursen...står det 5000 danska kronor så säljer dom klänningen för 5000 svenska, ganska bussigt va??
    Den var så fin....
    Attans att man inte kan prova den förrän i november....
    "drömmer mig bort lite"

  • Anne69

    En tredje sak......
    Är det någon mer än jag som vill "trimma" till sig lite inför bröllopet?
    JAg vill rycka tag i min träning lite mer...det är ju ett tag kvar, men iallafall i november på allvar, springa, träna på gym....någon mer som tänker samma tanke.

    Gud vad jag bombar vår lilla Lundasida nu


    Ni får ha överseende tjejer!!!

Svar på tråden Brudar i Lund sommar - 08?