Inlägg från: Anja 19 juli 2008 |Visa alla inlägg
  • Anja 19 juli 2008

    Brudar i Lund sommar - 08?

    Hej

    Jag är Lundabrud och gifter mig den 19 juli 2008 :)

    Har inte läst igenom er tråd ännu, blev bara så glad när jag såg att den fanns.

    Hängde här inne rätt mycket i vintras men har haft fullt upp med så mycket annat (utbildning, jobbsökande osv) i flera månader nu att jag inte haft tid att hålla till här så mycket.

    Ska läsa lite mer nu och se vad ni skrivit här inne :)

    Kul att ha hittat hit!

  • Anja 19 juli 2008

    Nu har jag läst igenom allt ni skrivit. Kul :)

    Kan ju berätta lite om vårt bröllop ju, när jag ändå är igång.

    Vi gifter oss i Klosterkyrkan (den som ligger bakom stationen) och kommer ha festen i AF-borgen, som jag bokade redan för ett halvår sen :D Det gäller ju att vara ute i tid ;)

    Vårt färgtema är vitt och rosa och bröllopsresan kommer, i den mån pengarna räcker att gå till Karibien, vilken av öarna eller om det blir en kombination har vi ännu inte bestämt.

    Buketten kommer troligtvis bestå utav callor och liljor (en av sorterna ska vara rosa och en vit, men jag vet inte vilken som ska ha vilken färg ännu, svåra val ;) )

    Har en bröllopsblogg www.anjasbrollops.blogg.se om någon vill titta.

    Har massor av kilon att gå ner sedan mina två sista barn (har tre barn som är 7, 3 och 2 år) och har 20 kilo att gå ner till bröllopet. Det känns rätt tufft men det SKA gå. Jag vill se ut som jag brukar när jag gifter mig. :)

    Kul att se att så många hade skrivit om AF-borgen. Själv har jag varit student i många år men trots detta ALDRIG satt min fot på en studentfest i AF-borgen, så bröllopet får ingen studentkänsla för mig ;) :D Kan förstå om det inte känns så kul för dem som varit där mycket, men det är ju superbra lokaler och just att man får ta med egen dricka och att man får röja loss till kl.07 på morgonen osv känns toppen!

    Matpriserna är ju oxå superbra. Vi har valt en buffé där varje person kostar 350 kr, vilket är ingenting (haha, ni förstår vad jag menar).

    Vi kommer ha runt 90 gäster och ha festen barnfri. Någon mer som har barnfri fest?

    Vad gäller klänning har jag ännu inte en aning. Vet bara att jag vill att den ska vara stilren, ingen avancerad gräddbullevariant ;) utan troligtvis m tunna axelband m pärlor på eller en sådan utan axelband som slutar ovanför bysten.

    Jag är lite förtjust i glitter och bling bling så lite sånt hade ju varit fint.

    Håret ska jag ha uppsatt där bak i stora fina lockar typ. Jaja, allt det där finns det bilder på i bröllopsbloggen som jag skriver för att senare kunna kolla tillbaka på hur min smak förändras under resans gång. Sedan jag började skriva där i januari så har jag redan ändrat mig hur många gånger som helst och det lär bli fler.

    Kommer att sy upp klänningen från scratch och ska vänta in i det längsta med det så att jag är säker på att inte hinna ändra mig precis innan den stora dagen ;)

    har ni någon susning om vad ni vill ha för smycken? Har ni tänkt på festprogram och inbjudningkort och sånt?

    Jag beställde tre olika provkort från www.calligraphen.se alldeles nyss. Ska bli kul att se om de är fina. Annars hade jag tänkt pyssla med dem själv men jag tror att det kommer bli lite för jobbigt och ta lite för mycket tid och tålamod och uthållighet är inte min starka sida :D

    Så nu har jag nog verkligen spillt ut ALLT jag kan komma på om mina bröllopsplaner. Har inte kommit längre än att boka lokal och kyrka men det är ju en bit på väg. :)

    Inne på sommarbrudar 2008 (en annan tråd här på BT) har de flesta redan fixat både skor, klänning, inbjudningskort osv så där känner jag mig ganska efter ;) )

    Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan i säng. Jobbar hela helgen.

    Är förresten socionom och jobbar i Lund, sambo m min stora tonårskärlek som jag träffade och blev tillsammans med när jag var 16. Är idag 33 så det var ju rätt länge sen nu! Har tre barn tillsammans, pojke, flicka, pojke. Bor på Östra Torn.

    hej så länge och god natt

    Anja :)

  • Anja 19 juli 2008

    Ninni

    Nej men vad kul... :) Så roligt att kunna utbyta tankar och idéer med dig :) och alla er andra.

    Men just det där med färgtema och hur man kan låta det gå igen i både vigsel och fest osv är ju perfekt om man kan bolla med någon annan :)

    Var var det ni skulle vigas och ha fest? Minns ej allt jag läste igår.

    :)

    Låter ju onekligen som att vi har en hel del gemensamt :)

  • Anja 19 juli 2008

    Ninni75

    Aha. Jag bodde i Bjärred några år när jag var tonåring innan vi flyttade till Lund. Två av mina bästa väninnor kommer från Lödde :)

    Måste genast söka på nätet och kolla in Löddes kyrka :)

    Kyrkor är så vackra! Vi var inne på Stångby kyrka innan vi bestämde oss för Klosterkyrkan. Den är såååå vacker. Tycker egentligen att den är vackrare än Klosterkyrkan (fast det är ju två helt olika stilar förstås). :)

    Jaha nu kommer ungarna och kräver pannkakor ;) så det är bara att lyfta ur datafåtöljen och gå och vispa ihop lite smet så det blir kvällsmat nån gång ;)

    hej så länge

  • Anja 19 juli 2008

    Är det någon annan än jag som har bokat klosterkyrkan eller AF-borgen??

    Eller är det någon annan här inne som har den 19 juli som datum?

    Nyfiken :)

  • Anja 19 juli 2008

    Lotta77

    Välkommen :) Jag hittade hit precis häromdagen jag oxå. Råby kyrka är så himla fin. Den skulle vi egentligen gift oss i men så tänkte vi att barnen är döpta där, alla kusiner oxå, daniels syster gifte sig där och så ville vi göra det enkelt för oss så att de gäster som åkt långt osv och ej har bil ska kunna gå från kyrkan till AF-borgen (vi har bokat Nya och Lillafestsalen och salongen, men jag är sååå osäker på om vi verkligen behöver båda salarna??). Hur många är ni?

    Vi kommer bli ca 90 personer. Kommer ni att skjuta undan borden när det är dags för dans eller hur gör ni?

    Har ni bestämt vilken mat ni ska ha? Jag tycker att Tegnérs priser är så fantastiskt prisvärda och jag gillar deras mat skarpt. Känns bra :)

    Vi gifter oss 19 juli, så ni är två veckor före oss. VAd kul, då kan jag få lite tips av dig ang AF-borgen. ;)

    Än en gång välkommen hit :)

  • Anja 19 juli 2008

    Lotta77

    Aha vad typiskt med konfirmationen. Då hade vi mer tur. Vi gifter oss i just Klosterkyrkan den 19:e. Jag ringde och bokade den nu den 19 juli prick kl.8 på morgonen haha. (man får ju max boka ett år i förväg ;) ) Jag var supernojjig att den skulle vara upptagen eftersom vi redan för ett halvår sedan bokade AF-borgen. Klosterkyrkan är verkligen fin men Råby är sådär härligt skånsk, fin vit liten lantkyrka på nåt vis. Hade den legat i stan så hade jag hellre gift mig i den. Klosterkyrkan är oxå vacker, men inte lika "kyrklig" om du förstår vad jag menar. Det är två så olika typer av kyrka.

    Jag ville dock inte ha allhelgona eller domkyrkan, de är för stora och opersonliga på nåt vis och den lilla kyrkan inne på Kulturen kostar ju pengar och rymmer inte så många människor, dessutom luktar det så unket i den tycker jag ;)

    Kul med så många lundatjejer. Är så praktiskt att kunna diskutera lokala saker som rör bröllop.

    Jag vill ha alla era tips vad gäller frisörer/makeup, blomsterbutiker, tårtmakare etc etc...

    TAck för tipset om stället vid juridicum. Ska kolla om det fortf är öppet! Är det korthuset ni menar eller finns där något precis bredvid? :) Se så mycket jag vet om min stad, haha...

    Anne69

    Tack så hemskt mkt för din presentation. Trodde jag skrivit till dig innan men icke! Måste ha tänkt det bara och sen trott att jag gjort det. JAG I ETT NÖTSKAL ;)

    Kul att du gillade min blogg. Är ju såååå roligt att blogga om just bröllop av någon anledning! Man kommer ju på nya saker hela tiden ;) så lär det väl vara i ett år framöver, typ...

    Har förstått att jag och Ninni verkligen har en del gemensamma nämnare :D Perfekta bollplank i själva bröllopsplaneringen ju. Det lär behövas vill jag lova.

  • Anja 19 juli 2008

    Godmorgon allihop :)

    Kul m så många inlägg att läsa. Här sitter jag med mitt kaffe. Har lämnat barnen på dagis (själv är jag ledig idag, vilken hemsk mamma va, hehe ;) )

    Anne69

    bara härligt att du bombar m inlägg. Jag tänker precis som du TRIMMA som fasen inför bröllopet, men jag har ju så himla mycket övervikt att först kämpa bort. Kör m aftonbladets viktklubb nu. Tycker den är suverän, blir bättre o bättre för varje dag att fatta HUR man ska äta för att sammansättningen av kosten ska bli rätt fördelad över dagen. Perfekt för mig!

    Har ca 20 kg att gå ner till den stora dagen. Tänker oxå börja träna inför bröllopet. Just nu blir det bara promenader på kvällarna när barnen lagt sig, men det är ju inte fy skam det heller. Sen rör jag mig mycket på jobbet oxå vilket ju är en bonus.

    Lustigt att ni heller inte sovit i natt. Själv blev jag ovän m sambon imorse och vrålade och gick på för jag hade en väninna här igår och vi satt och drack lite vin och pratade och hon gick inte hem förrän kl.02. Sen somnade jag inte förrän vid 3.30 ungefär.

    Kl.6 börjar sambons mobil ringa för att han ska stiga upp. Man tänker att han borde vara som normala människor och stiga upp då och gå iväg t jobbet, men nääää. Han hade sovmorgon idag, skulle ej börja förrän 8 så han lät sin JÄ...LA MOBILTELEFON snooza till kl.7.15.

    Alltå 1 timme och en kvart av snoozande var femte minut. Exakt hur jä..la vansinnig jag var när den jä...la mobilen hade väckt minsta barnet, vill jag inte ens beskriva. Så två fattiga timmars sömn har jag fått inatt.

    Sambons kommentar när jag helt hysteriskt skrek om att han MÅSTE SLUTA SNOOZA (han vaknar inte annars, suck) var: -Gå och lägg dig tidigare istället.

    Eh?????? Alltså jag är faktiskt riktigt arg på honom just nu. Usch... jaja

    TAck och lov för KAFFE... :)

    Någon mer här inne som är överviktig om som kämpar m vikten, som har lust att peppas lite. Isåfall kan vi ju peppa varandra och ge varandra lite tips osv. :)

    VAr det du Anne69 som skulle gifta dig på Österlen? Du skrev nåt om att du vet vilka som är bra här i lund, på blommor, makeup och hår osv? Jag VET INTE trots att jag bor här. Vill SÅ OTROLIGT gärna ha alla tips om ställen och personer som verkligen är bra och har det där lilla extra (tex makeup och hår, nån som verkligen har känsla för vad som passar till ens ansikte, huvudform, stil osv) och ställen m bra service.

    Läste om ett ställe i malmö i en annan tråd, där floristen levererar buketten t bruden när hon är hos frisören och sedan åker för att dekorera kyrkan. Är det vanligt? Eller dekorerar man själv kyrkan? eller ber en kompis?
    Hur gör ni? Vet inte ens om jag tänkt dekorera kyrkan faktiskt! Kanske några vita eller rosa liljor eller callor i vaserna? Men jag gillar ej överdekorerade kyrkor. Tycker att kyrkan är så fin i sig själv.

    Jeenny

    Jag tycker precis som Anne69 att du ska gå på känsla. Om du kan och om det inte rör sig om så mycket pengar i skillnad, försök att lägga bort pengarna som argument och känn på VAR vill du ha din fest? Var SER du dig själv dansa m din nyblivna make lixom :) Det stället är det rätta :)

    vad ska ni hitta på idag annars?

    Själv funderar jag på en tur till ikea. Vi ska snart sälja lägenheten. har köpt ett nybyggt radhus, som blir färdigt i november, så jag måste homestyla lite, skaffa lite förvaringsgrejor för här är en enda röra just nu! Suck... Önskar man kunde trolla ;)

  • Anja 19 juli 2008

    Var i Lund bor ni förresten! Själv bor jag på Östra torn. Ska bara flytta INOM östra torn sen oxå ;)

  • Anja 19 juli 2008

    Näääää men här har ju inte hänt NÅT sen jag stack till ikea innan idag!!! Var är alla? Ni har troligtvis varit på era jobb/stranden eller nåt annat vettigt. Nu har jag lite mer ordning på skrivbordet. :)

    Jag och sambon har precis suttit och tittat på resor till Karibien. Vi ska åka dit på bröllopsresa, fast lite senare, i november har vi tänkt. Vårt STORA (i-lands) problem är att vi inte kan bestämma oss för vilken ö???

    Från början var vi helt inne på Barbados, sen var det Antigua, sen kollade vi Aruba och sen st:Lucia och nu är jag HELT villrådig, haha... Antar att vi får en underbar vistelse vart vi än hamnar men alltså, det ÄR inte lätt. Man vill ju att det ska vara sådär HELT RÄTT. Suck...

    vart har ni tänkt åka på bröllopsresa?

    En annan fråga? Hur tänker ni göra m bröllopsnatten? Bor ni på hotell, gör ni nåt speciellt.

    Vi har tänkt så här. Ingen av oss kommer vilja lämna vår egen bröllopsfest tidigare än andra. Vi kommer festa HELA natten. Inte sjutton vill vi lägga flera tusen på hotell för en natt då vi inte kommer njuta av hotellrummet lixom. Istället tar vi in på hotell dagen efter. Vi har barnvakt, får sova ut, åker till hotellet, checkar in kl.15, dricke kaffe och äter choklad, sedan trerätters och sen champagne, konfekt och jordgubbar och bubbelbad osv på hotellrummet och stor härlig frukostbuffé nästa morgon. (ja, vi har tänkt oss grand hotell, haha, om nu någon kände igen paketet ;) Det är INTE bröllopspaketet faktiskt för det lockar mig inte alls. Vill varken ha spettekaka eller graverade glas ;) )

    Hur gör ni med bröllopsnatten? Lämnar ni festen tidigt och bor på hotell??

Svar på tråden Brudar i Lund sommar - 08?