• CmD

    Bilvande brudar i Jönköpingsområdet? Del2

    Tänk vad fort tiden kan gå... Snart tre månader sedan Lilla Li startade den förra tråden.
    Vi är några blivande brudar som träffas någon gång ibland för att fika och ventilera ideer. Bor du i närheten av Jönköping och vill hänga på är du hjärligt välkommen.

    Vi är även öppna för förslag på andra aktiviteter.

  • Svar på tråden Bilvande brudar i Jönköpingsområdet? Del2
  • Shiliz

    ;o): Hej! Det var faktiskt ägaren, Anders, som vi träffade då vi var där. Vi ska gifta oss 10:e november i år. Vi har för nuvarande en gästlista på 90 pers. men funderar på att dra ner lite eventuellt då det ändå handlar om mycket pengar! Hur många blir ni? Vi vill nog bestämt ha 3-rätters och vi betalar drycken till maten (välkomstdrink, avec o kaffe också) därefter ska vi ha betalbar. När det gäller musiken så ska vi nog ha en DJ då vi har en bekant som är det. Hur ska ni ha det då? Har ni nån "favorit-meny"? Vad kommer ni hamna på för kuvertpriser?

  • ;o)

    Hej igen Shiliz -

    Vi har ca 60 pers f n på vår gästlista. Lokalen är ju ganska så stor, så jag hoppas inte att det känns ödsligt när vi blir så få. Men jag antar att det blir vad man gör det till, och med lite utsmyckningar så blir det säkert mysigt.

    Jag vill nog också helst ha trerätters, medan min sambo nog lika gärna ser att vi bjuder på buffé. Vi får väl se vad vi kommer fram till, ska slå oss ner nån kväll snart och gå igenom menyn.

    Jag tycker att det är jättesvårt med dryckesbiten. Vi ska helt klart bjuda på all dricka i samband med maten, men i baren blir det värre. Man kan ju ha drinkbiljetter eller subventionera i värsta fall, men det känns inte riktigt bra ändå. Helst av allt skulle jag vilja att vi bjöd på allt men det blir ju så sagolikt mycket pengar. Vi ska hursomhelst inte ha någon starksprit i baren, bara öl, cider och vin (och alkoholfritt förstås).

    Vi ska ha ett band som spelar, det ser jag fram emot jättemycket. Jag vet faktiskt inte hur länge de kommer att spela, så vi kanske får komplettera upp med datorn oxå.

    En sak jag har funderar på är hur man avrundar en sån kväll på ett snyggt sätt - jag har för mig att Hasse sa att vi kunde vara kvar till ca kl 1 (alt kl 2, kommer inte ihåg...). Vi kommer inte att åka tidigare, är det någon fest som man vill närvara på hela tiden så är det väl sin bröllopsfest?! Men kl 1 känns så tidigt? Tänk om det är då som alla har som mest trevligt och så helt plötsligt måste alla bryta upp...
    Har funderat på fyrverkerier, men för att det ska vara snyggt och välarrangerat så kostar det ju multum...

    Har du (ni) funderat ut något färgtema ännu? Jag har inte en susning, men jag måste väl börja kolla på inbjudningarna snart så det ger väl sig.

    Dela gärna med dig om du har funderat över nåt särskilt ang Stockmakaren. Det var ett tag sedan vi var där nu och jag kan behöva lite tips o råd .

    Kram!

  • Lilla Li

    ;o) Angående att runda av kvällen: vi ska vara på Ester Kök & Bar och har bara tillgång till lokalerna fram till kl 02. Efter det får folk göra som de vill - gå och lägga sig på hotellet om de bor där, gåt ut och festa eller gå några hundra meter till svärmor där hon fixar vickning. Kanske kan ni också ha vickning om ni har någon som bor i närheten?

  • ;o)

    Förresten, jönköpingstjejer!

    Är det någon som känner till Gabriels Skrädderi och Klädbutik på Erik Dahlbergsgatan i Huskvarna?

    Enligt Brides&Beauties så är de återförsäljare av deras klänningar. Är det någon som har varit där? Hur är utbudet?

  • Bröllopstokiig

    ;o): jag tycker också att det är jättesvårt det där med drycken, man vill ju gärna ge sina gäster allt men som du sa så är pengarna en stor grej. Det är ju svårt att ha råd att bjuda på allt. Men sen får man ju också se det så att man ger ju redan rätt mkt och poängen med ett bröllop är ju inte att alla ska bli jättefulla.

    Vad fick ni för priser i baren? Och blir det någon skillnad om man inte har starksprit i baren?

    Som tur är så är jag o min fästman väldigt överens om vad vi vill ha för slags mat så det är skönt att vi tycker lika.

    Vad är det för band ni ska ha och vad kostar dom? När det gäller stängningen så sa ju ägaren att det kan gå att ha öppet lite längre om man kommer överens om det innan. Och det är ju oftast runt den 1 som alla kommer igång.

    Vart ska ni sova på bröllopsnatten då?

    Vi har ändrat oss lite fram o tillbaka när det gäller temat. Först ville vi ha gammeldagsrosa, vitt och grönt men det är lite sommriga färger och vi gifter ju oss på hösten. Sen så köpte jag en klänning som är champagnefärgad, o då passar det inte lika bra. Så nu lutar det mot mörk(svartbrun)röd/silver och eventuellt någon beige ton.

    Har ni kollat på några fler festvåningar än Stockmakaren?

  • ;o)

    Hej Shiliz -

    Nja, vi frågade bara vad en öl kostade och jag har för mig att det var 49:- el nåt liknande. Ett alternativ är ju att man betalar hälften själva så att det inte blir så dyrt för gästen. Att vi inte vill ha starksprit är mer för att graden berusning är lättare att hålla på en sansad nivå då . Vi kommer nog dock antagligen bjuda på någon sorts avec till kaffet.

    Bandet är min chef och hans kompisar. De tar inte så mycket i ersättning, några tusen för att täcka resekostnader o dyl. De spelar för skojs skull och enbart ett par gig per år för bekanta.

    Det lät ju positivt att öppettiderna var flexibla

    Vi har kollat på Öland oxå men lade ner det, för meckigt med planering på så långt avstånd. Ledsamt dock, det skulle varit så vackert... Vi diskuterade även med M/S Nya Skärgården, men lade ner det pga av att det blev så vansinnigt dyrt med leasing och allt. Kul grej dock!
    Hoppas att Stockmakaren blir ett lyckat alternativ i jämförelse...

    Funderar allvarligt på att välja bort bröllopsnatten. Är man tråkig då? Känns så meningslöst att lägga en massa stålar på en sovplats... Var ska ni vara?

  • Shiliz

    ;0): Vad har ni för budget för ert bröllop? Hur långt har ni kommit med allt planerande? Avec ska vi också ha, det är väl typ Baileys och någon likör va?

    vad kul det låter med öland och allt men det är ju ofta priset som styr valet man gör... Lite synd. Men jag har bara hört gott om Stockmakaren så det ska bli jättebra ska du se!

    Självklart är ni inte tråkiga om ni inte ska sova borta på bröllopsnatten om ni inte vill lägga de pengarna. Det beror ju helt på vad ni tycker att det är värt. Jag känner personligen att det skulle kännas lite tråkigt att komma hem till den "tråkiga" lägenheten efter en så stor dag och när man är så finklädda o allt. Sen får man ju en riktigt fin frukost dagen efter ju. Vi ska nog sova på Stora Hotellet, men det blir nog ingen svit då det känns som om vi hellre spenderar tiden på festen än på rummet. Så ett dubbelrum deluxe tror jag vi kollade på.

  • ;o)

    Shiliz -

    Mmmmm, när du lägger fram det så så låter det ju jättemysigt med en hotellnatt efter bröllopet... Har vi ett par tusen över efter vi köpt allt så kan vi ju lägga det på en övernattning .

    Näe, i jämförelse med alla på denna tråden så känns det inte som om vi kommit särskilt långt i planerandet... men vad tusan, det är ju åtminstone ett halvår kvar så det hinns säkert med.

    Vi har bestämt vigselplats o prälle, festlokal och tillfrågat värdpar, toastmastrar och best man. Det är väl i stort sett allt. Ska kolla på klänning på MaNi den 17/2 och i Borås i helgen som kommer.

    Ska pipa förbi Westers nån kväll för att få lite inspiration till inbjudningarna. Om det är nån som sitter inne med nån finfin idé om inbjudningskort så får den gärna dela med sig...

  • Shiliz

    ;o) När jag var inne på elitehotels hemsida och skulle kolla vad det kostade för de olika rummen och vad det verkar så kostar ett dubbelrum deluxe "bara" 1500:- eller nåt om inte mindre till och med.

    Vad är du ute efter för slags klänning då? Och ska du hyra eller köpa?

    Själv ska jag på bröllopsmässa 3-4 feb i sthlm så jag tänkte få en massa inspiration ifrån. Sen efter det ska vi väl också börja titta lite djupare i planeringen. Jag kan dela med mig av vad jag sett där så fort jag kommer tillbaka.

  • ;o)

    Shiliz - ja i jämförelse med allt annat som kostar skjortan i dessa sammanhang så är det ju faktiskt inte så dyrt...

    Jag känner personligen dock lite agg mot Elite då jag fick offert på bröllopsfesten av Hans Dimberg, som om jag får säga det verkar vara en snorkig en. Men det finns ju fler hotell... Kanske kunde vara en idé att ge bort natten i morgongåva?

    Hur som helst så hade jag oxå gärna åkt till Sthlm, men vi ska iväg med jobbet den helgen . Jag ser fram emot utförliga redogörelser!

    I Borås ska jag kolla på denna:
    www.bridesandbeauties.com/main.html
    Nr 143 under flik 11, Bridalgown.
    Blir det inte den så blir det nåt liknande! Jag vill ha nåt marängigt!

    Själv då?

Svar på tråden Bilvande brudar i Jönköpingsområdet? Del2