• Stefan­s fästmö
    Äldre 23 Apr 21:29
    20943 visningar
    139 svar
    139
    20943

    Göteborg (med omnejd) 2007 tråd 2!

    Såg att vår första tråd vad nedstängd... Hoppas alla hittar hit!

  • Svar på tråden Göteborg (med omnejd) 2007 tråd 2!
  • HarEli­s
    Äldre 4 Jul 23:39
    #0

    hej hej :) jappz kul å träffas fast ja va lite morontrött hehe hoppas att det löser sig med eran lokal hade de ingen källare?man kan ju ha typ 3 bord med mat å att man tar från båda sidorna kan funka...

  • helmin­a
    Äldre 5 Jul 11:37
    #0

    Nä i källaren var det bara förråd för typ tältsängar o gräsklippare mer garagetypen...

    Håller med HarElis om att man kan ha flera bord med buffemat, men det gäller ju att lokalen är tillräckligt stor...

  • Stefan­s fästmö
    Äldre 5 Jul 22:15
    #0

    Jo det var så jag hade tänkt oxå, ha flera bord, men han menade att det kan bli svårt att tajma in tal o sånt, att folk antingen håller på o ta mat eller sitter o äter... Hmm, får fundera lite mer på det... Trerätters är ju lite festligare, men även lite dyrare... Och så är det svårt att välja! :D

    Jag var nog oxå lite trött när vi sågs, med tanke på att jag frågade samma sak två gånger... ;) :D

  • Stefan­s fästmö
    Äldre 7 Jul 13:01
    #0

    helmina

    Har en fråga till dig som har barn... :) Bakgrund: Vi håller på o letar lägenhet o har hittills velat flytta till centrala Göteborg, men nu funderar vi på att istället söka oss till Angered centrum, för att kunna få en större lägenhet än vi har nu o inte alltför hög hyra. (Nu har vi en stor 2a) En anledning till detta är att vi gärna vill ha barn inom några år, och vi tänker att en liten tvåa, som är vad vi skulle kunna få på Guldheden, snabbt skulle kännas för liten med barn.

    Mina frågor är: Hur stor lägenhet har ni nu? Har ni flyttat sedan ni fick barn o vad hade ni isåfall innan? Hur snabbt tror/tycker du att en 2a börjar kännas för liten - när barnet är 1 år, 2 år? När börjar en 3a kännas för liten, om man har 2 barn - när de är ca 1 & 3 år, ca 2 & 4, eller...?

    Planen är att nästa bostad, efter den nya lägenheten som vi hoppas få snart, skulle bli ett hus i tex Kungsbacka. Därför vill vi helst kunna bo i lägenheten några år, innan vi behöver en större bostad...

    Det här blev jättelångt, hoppas det inte är för rörigt... ;) Och hoppas du har tid o lust att svara! Jag känner inga med barn så jag kom att tänka på dig... :) Tack på förhand!!

  • Jädiss­en
    Äldre 7 Jul 13:20
    #0

    stefans fästmö

    jag tar mig friheten att svara fastän frågan inte är ställd till mig
    Jag tror att det kan bero lite på hur planlösningen på lägenheten är. HAr ni en liten två:a fast med stort sovrum så kanske det dröjer längre innan det känns trångt än en med mindre sovrum. Sedan beror det på om ni vill ha barnet i samma rum(det ville inte jag då varken vi eller barnet sov bra då...man lyssnar efter minsta ljud och när min blivande snarkade till väckte han lillan) och då blir lägenheten liten efter ca 4 månader....
    En trea hade vi oxå och då med två barn...den blev för liten när minstingen började gå o leka själv dvs efter ca 1 år. Tjejerna delade rum men eftersom ålderskillnaden är stor(6 år) så blev det trångt...Har man barn i liknande åldrar kanske det dröjer innan man känner att man måste flytta.
    Nu bor vi i en etage lägenhet och det är superskönt...då kan tjejerna vara på olika våningar och man får mer yta att vara själv på.....

    Oj,nu blev det långt...men sammanfattningsvis så: planlösningen och hur man är som person spelar nog en stor roll
    Kram!

  • Jädiss­en
    Äldre 7 Jul 13:27
    #0

    glömde en sak...

    Sedan beror det på hur och var ni vill att era barn ska växa upp...Angered eller centrum...? Jag tror att om ni väljer att bo i stan så har ni lättare att byta upp er till en större i det området (om det är där ni vill bo)

  • Stefan­s fästmö
    Äldre 7 Jul 13:56
    #0

    Jädissen

    Tack för ditt svar!! Jo det klart, planlösning spelar ju stor roll... Men en 2a känns nog trång ganska snabbt ändå... Funderar på om vi skulle satsa på en 3a för att kunna bo där längre innan vi köper hus... "Planen" är att få två barn med ca 2 års mellanrum, sen vet man ju aldrig hur det blir... ;) Men om man har det borde de väl kunna dela rum tills de är ca 2 & 4 år, eller vad tror du? Låter jättebra med etagelägenhet!!

    Denna diskussion passar väl bättre på FL egentligen, men men... ;)

  • Stefan­s fästmö
    Äldre 7 Jul 14:02
    #0

    Hej igen!

    Vi vill nog helst att de ska växa upp i Kungsbacka, inte mitt i Gbg centrum o inte i Angered, inte så bra skolor här tyvärr... Så tanken är att flytta innan de börjar förskolan, men om vi kunde bo i samma lägenhet tills dess vore det smidigt, alltså inte behöva flytta igen innan vi har råd att köpa hus... Mycket att tänka på! :)

  • helmin­a
    Äldre 7 Jul 16:59
    #0

    Svårt att svara på men det är ju sant som Jädissen säger. Själv har jag aldrig bott varken centralt eller i lägenhet med barn. Hade turen att hitta en kille med eget hus på landet (ca 120kvm) så jag är väl lite bortskämd där ;)

    Sen är det ju så att ju mer plats man har ju mer sprir man ut sig... :)
    Har fyra rum på övervåningen (två sovrum och ett kontor + ett sovrum som används till förråd) och vi fick nu när den minsta behövde eget rum göra ett nytt litet förråd i källaren för att tömma det på övervåningen så att hon skulle få ett eget... inte klart ännu - just nu sover hon på kontoret ;)

    Lycka till

  • Stefan­s fästmö
    Äldre 7 Jul 17:17
    #0

    helmina

    Aha, tur du hade då! :D Men är det vid ca 1 år som det lagom att de får eget rum, eller? Vad tror du om att dela, om man bara har lägenhet, kan de göra det tills de är ca 2 & 4 år..?

Svar på tråden Göteborg (med omnejd) 2007 tråd 2!