• Pumpkin

    2008 Sommarbröllop, tråd 2

    Nu verkar det som att vår tråd försvunnit, så då tar jag på mig att starta upp en ny

    Se så brudar, kom tillbaka!

  • Svar på tråden 2008 Sommarbröllop, tråd 2
  • Lanzara

    MsNordqvist

    Nu har vi kanske ett hum om mer exakt vad allt kommer att kosta, vilket gör att man kan mer räkna ut vad man borde spara/månad! Sparar ni redan? (minns inte om jag har frågat det redan!)

  • lillithsmamma

    Lanzara vet att du inte frågade mig men svarar ändå på denna fråga vi sparar lite redan :)

  • Pumpkin

    Lanzara

    Nej, vi har inte börjat spara än. Men den här månaden får min blivande ut bonus och övertidsersättning från jobb i USA, så det går direkt till sparkontot Sen har jag precis sökt jobb som jag verkligen hoppas på att få, så då ska vi börja spara ordentligt!

    Ni då?

  • June20

    Lanzara:

    Jag ska också göra alla inbjudningar, plasceringskort o tackkort själv o ja tänker def gå till Panduro. Räknar med 300-500kr för dem matrial jag vill anvd då jag bla ska anvd mig av tryckta papper som det står Wedding på hela sen klistra på ett ytterligare papper med texten, vika ihop med sidanband runtom samt genomskinliga kuvert i plast istl för vanliga kuvert.
    Plaserings korten ska ja bara köpa ett stoooooort ark(vet inte vad dem kallas i stlk men ca 50*40cm) o klippa i små rutor.
    Tackkorten ungefär samma som MsNordqvist sa hon skulle göra.
    Jo o så har vi menyer för gästerna som är bara A4 printade o vikta på mitten(detta kommer inte gäster att tag med förutom om dem heter mamma...och jag då).
    Beställer man från ett föetag går hela fadderallan på 1500-2000kr men ja kommer ligga på totalt för allt papper ca650-700kr.

    50 000 räcker LÄNGE för en sådan resa ni ska på precis som hon sa det kommer inkl ALLT i 2v liksom.
    Vi nöjer oss med Italien för jag har velat se Sorrento,Napoli, Pompejii o Vesuvius ganska länge nu samt m2b har aldrig ens vart i Italien. Våran drömresa hade annars vart til Japan men det tar vi en annan gång o sparar till o har som en 2a honeymoon utan barnen(som ev kommer finnas då).

    Varför ska du skämas för at du e bara 18 föresten? har du fått skit för de?

    Ska ni enbart spara ihop till bröllopet? el ska ni ta ut lån?

    Vi ska bara spara om vi nu inte hinner o spara dem sista 5-10 000 så kommer vi låna dem men inte ett öre mera då vi e typ allergiska mot lån hehehe....

    Kanske du hade tittat på en "frockcoat" också det ordet e inte det enklaste o komma ihåg eller en "Nehrurock" ännu värre ord! Tom så svårt att jag hade hört att den FINASTE herrbutiken i GBG hade inte ens vetat vad det var för något o hade då ingen till uthyrning/försäljning! SHOCKING! då dem funnits i GBG sedan många många mååååååånga år tillbaka, minst sen 1950 talet el ännu senare så är det väldigt konstigt.

    Måste bara påpeka att nu e ni damer oerhört snabba i fingarna igen o skriver jätte mycket hahahahaha...hinner inte med alls, var tvungen o läsa igenom 4sidor nu! :O

  • Lanzara

    lillithsmamma

    Ja men det är klart att du skall svara iaf. Jag är ju intresserad hur alla har det, men råkade fråga av den som var online för tillfället!!

    MsNordqvist

    Vi har också precis kommit igång med sparandet. Det känns verkligen roligt (haha, att ha mindre pengar! ),nej men det känns som att bröllopet skulle komma närmare... Och eftersom man vet att det inte precis kommer att bli gratis är det väl lika bra att sätta igån!

    June20

    Flera intressanta frågor där... Men jag har jättebråttomt nu, skall i bastu innan jag börjar i skolan 09.25 (ooops...), så jag måste skynda lite! (Bastu annars, ja vet... Man e ju finländare! ) Men svarar senare idag!!!

  • Lanzara

    ...och så kan jag ju påpeka att klockan är 08.15 här om ni började tycka att jag är långsam...

  • Pumpkin

    Lanzara

    Haha, härligt med bastu på morgnarna Hade jag velat ha idag, fryyyser!

    June20

    Vi får kanske försöka lugna ner oss lite då

  • MrsNyberg2B

    MsNordqvist - Turkost, lime, gammelrosa/ljung och creme/pärlvitt
    MrsNyberg2B - Lime, vitt och cerise
    lillithsmamma - silvergrå,svart, ivory och vitt
    June20 - Lime/grönt,cream/vit o guld.

    Jag tror att jag måste lägga till silvergrå - ljust silvergrå och eventuellt ta bort det vita (fast det tror jag inte...) Jag har legat i natt och tänkt hur inbjudningskorten ska se ut och i vilka färger allt ska vara, och då kom jag på att silvergrå kan vara fint att ha med, också som en liten detaljfärg tillsammans med det cerisea.

    Således blir inbjudningarna fyrkantiga med någon slags snygg lösning för att kunna stänga korten snyggt, ett tunnare papper inuti med uppgifterna om själva vigseln, på utsidan kommer jag försöka göra ett monogram av våra namns första bokstäver - har någon ett bra tips på hur man gör det förresten?? som ska gå igen på placeringskort, program och allt annat pappersgrejs. Runt inbjudningskortet har jag sen tänkt mig ett cerise, tunt, siden band... Vad tror ni om det?

Svar på tråden 2008 Sommarbröllop, tråd 2