• Lanzara

    2008 Sommarbröllop, tråd 2

    Vad roligt med nya tjejer här!! Välkomna Madeleene och Mi Vida! Här kommer ni at ha skoj! Det har iaf jag!

    Madeleene: Jag bor i Finland!

    lillithsmama: Rolig fråga du hade, intressant att läsa hur alla träffades... Jag skall berätta vår, om än inte så speciella, historia lite senare när jag har tid!!

    Nej... nu måste jag sticka, skall på "tjejträff" ikväll!

  • Lanzara

    Gokväll!!

    Nu kan jag ju berätta om hur vi träffades och blev ett par. Redan när jag gick i sjuan var jag "hemligt kär" i honom jag nu är tilsammans med. Jag ansåg att han var helt min typ och trodde att med honom kunde jag få ett lyckligt liv. Men han var tre år äldre och i den åldern spelar verkligen åldern en betydlese. Vi var vänner och skickade sms ibland men inget mer.
    Ett par år gick och jag hade ett niomånaders långt förhållande med en annan kille. När vi bröt upp (jag)och det blev verkligen ett helvete kan man säga...Och jag var bara knappa 15 år! Han var helt utom sig och hotade nästan med att ta livet av sig, började dricka mycket och störde mig på flera sätt veckorna igenom. Det blev en massa skitprat om att jag hade gjort fel o.dyl. så de månaderna var verkligen de mest uppslitna i min ungdomstid och jag mådde lite psykiskt dåligt.
    Jag bestämde då att jag skall vara singel tills jag är 25... Men de planerna gick i kras, lyckligtvis an man säga! Ungefär 4 månader efter att det hade blivit slut med exet och det hela hade lugnat ner sig började jag och min dåvarande bästa vän vara tillsammans med fyra killar i "gäng". Mitt ex fanns bland dem och också min blivande... Så när jag och min blivande började fatta tycke för varandra och när det efter en månad ungefär började märkas också blev stämningen lite spänd. Det slutade med att gänget upplöstes, och jag och min blivande inte visste hur vi skulle fortsätta, ifall vi kunde utveckla vår relation.
    Men vi började ändå vara tillsammans på helgerna och ibland inne i veckorna ensamma. Vi sade att vi inte "friade" (om ni änvänder det uttrycket i Sverige?!) åt andra även om vi ofta uppförde oss så när vi var tillsammans. Vi båda behövde tid att fundera och utveckla vår relation för att se om det verkligen var något att bygga på. Det var lite mycket för mig efter det hade blivit slut med exet och hans pappa hade just fått reda på att han hade en allvarlig obotlig cancersjukdom (som han fortfarande lider av och har antagligen bara några månader kvar). Vi behövde alltså båda någon vi kunde lita på, prata ut med och få tröst av.
    Det hela ledde till att min blivande frågade på kvällen 31.1.04 om vi inte hade "funderat klart" nu och på det sättet officiellt också kunde vara tillsammans, på riktigt. Jag tyckte att, "jaa det har vi väl nog" och kastade en blick på klockan. Insåg att den var halv 12 och frågade om vi inte kunde "fundera" en halvtimme till för att säga att vi blev ihop 1.2 isället, trevligare datum! Så blev det och vi firade det hela med en kyss... Lite löjligt men vi har i alla fall något att skratta åt när vi minns hur det hela började, med att "i smyg" hålla handen och liknade när vi ännu var i "gänget". På den vägen vandrar vi ännu idag och hoppas att vi alltid skall göra det, trots att vi har insett att alla dagar inte är en dans på rosor.

    Hmm... Så var vår historia slut. Grattis om ni orkade läsa igenom den!!

    Madeleene: Vår budget här på BT:s verktyg ligger nu strax över 120 000kr inklusive bröllopsresan. Men det ändras ju antagligen lite... Hoppas inte så mycket uppåt bara!!

  • Lanzara

    MrsNyberg2B: Haha... och här sitter vi och planerar bröllop för fullt! Jag måste också erkänna att jag har lite svårt att hinna hänga med och vara "skriftligt aktiv" nu... Brukar vara in och läsa oftast minst en gång per dag men ofta har jag för lite kraft att aktivera hjärnan och börja röra på fingranra... Men det är ju bra att andra är duktiga på att hålla liv i tråden, alltid roligt att förja med i diskussionerna. Jag jobbar nästan hela dagarna känns det som, men nästa vecka far vi till sthlm och då får jag vila ut!!

    SKÖNT att jag inte behöver engagera mig i matchen. Är inte speciellt intresserad av fotboll, och när inte Finland deltar så...

  • Lanzara

    En liten rättelse: Kanske jag inte direkt får vila ut i stockholm antar jag, men i alla fall vara ledig och göra det jag vill... (springa i affärer... )

  • Lanzara

    Oj vad roligt att kolla in alla nya bilder ni satt upp på svartbrud! Smaken ändras ju allt eftersom vi blir smartare( ) ang bröllop, så det är väl säkrast att uppdatera lite ibland!

    Jag har så många trådar i huvudet om hur jag vill ha det, speciellt med klänningen, festprogramet och liknande så jag blir alldeles yr. Enda jag vet är att jag vill ha en underbar klänning, och jag tror inte att jag har hittat den riktigt ännu... Men ingen panik! Skall som sagt bli jätteroligt att börja prova i affärer... Kanske jag har frågat det redan men när tänker ni börja med det?

    Jag flyttar till min studiestad nästa höst och där har de säkert många bröllopsaffärer, men är det för sent att börja i typ september om man gifter sig i mars? (Nu skall ni ju tänka i VÅRA mått att planera, inte andras! )

    Jag läste här tidigare att någon hade nästan klart festprogramet?! Vem var det? Jag ville bara säga... duktiga du!!! Jag har nog för lite ideér för att börja med det ännu... Men inbjudningskortet börjar ta lite form... i huvudet!!

    Svamel igen, men vi "ses" imorgon tjejer!!

  • Lanzara

    snitte - Jag hade några svaga minnet om att det var du, jätteduktigt! Vad var det ni hade för färgtema annars? har glömt! Vilket format blir programet? (typ dubbelvikt A4?)

    Vad trevligt med en sömmerska, väninna dessutom. Jag kommer väl antagligen att söka upp en såda också om jag inte hittar det jag vill ha, men hur länge i förväg borde man anlita en sådan. Jag är nämligen ganska smal, och småbystad... Och ofta finns inte de mindre numrorna! Borde ha 34 eller helst 32, beror ju på klänningen förståss!

  • Lanzara

    ? efter hur länge på förväg man behöver anlita en sömmerska.

    Ochja, jag tror de har ganska många bröllopsbutiker eftersom det är en av Finlands största städer. Åtminsone måste de ha fler än vad vi har i staden som ligger närmast mig, vi har nämligen noll!

  • Lanzara

    Jaa, det borde väl räcka. Men ändå, jag skulle ju få PANIK om jag inte hade hittat nåt i december ännu... hooo
    Nåja, det är kanske ett senare bekymmer!!

    Är så skönt, tror faktiskt att jag bestämt mig angående håret. Jag gillar lockar och utsläppt, men ändå inget som kommer i ansiktet. Borde hitta en lite större tiara nu bara, har knappt kollat tiaror alls.

    Men det får bli ett projekt för en annan dag! Snart blir det läggdags!

  • Lanzara

    snitte: mycket bilder och annat roligt är alltid bra. Många jag känner har mestsånger i sina program, men så skall INTE våra seut. Beskrivning av gästerna är också väldigt intressant!
    Hur ser din tiara ut?

    Jag kunde ju inte låta bli att se mig runtlite ändå? Vad gillar ni denhär? www.city.se/ArticlePages/200601/26/20060126175949_City186/0126Madde.jpg
    ...Kanske min får kosta lite mindre än denna har gjort då, men samma stil i alla fall?!

  • Lanzara

    Ojdå! Sticker ni iväg och firar midsommar redan, jag som vaknade nyss! Men festen börjar 17.00 för mig ochdet är så skönt att få ta det lite lugnt under min lediga dag!

    Madeleene: Jag känner igen detdär med vänner som inte förstår hur man tänker när man redan är i bröllopsplaner. Alltid om någon ung förlovar eller gifter sig får man höra ganska grova kommentarer som typ vad tänker de med? "ååh jag dööör!" och liknande, ni vet! Men jag har kommit fram till att det bara är av avundsjuka, hon har aldrig haft pojkvän och nästan alla andra ur "gamla flickgänget" har det...
    Men jag har valt att strunta i det, och det hoppas jag att du också kan göra Madeleene. Hon kan inte säga hur ditt liv kommer att bli lyckligt, vad du förväntar dig av livet... Alla är ju så olika!!

    OJ OJ, vad ni har köpt MYCKET! Jag har inte köpt nåt ännu, förutom en hel hög med brölopstidningar då... Men det räknas knappast! Men, nog skall vi väl hinna än...

    Nu skall jaggå och se Madeleenes bilder på svartbrud... TREVIG MIDSOMMAR till er alla!!!

  • Lanzara

    Tidigare idag kollade jag runt lite på brudklänningar, och hittade en bra sida:
    www.davidsbridal.com/index.jsp
    Många har säkert redan varit inne på den, men man kan alltid hitta något nytt.

    Många underbara klänningar, och nu har fall-06 kommit!
    Speciellt denna gillade jag (den första):
    www.davidsbridal.com/bridal_gowns_return_view_all.jsp

    Dessutom har sincerity väldigt många vackra! Skall ladda upp några nya bilder på svartbrud tror jag bestämt...

  • Lanzara

    ... Nu har jag mååånga nya bilder på klänningar i mitt galleri. Kolla gärna in, och kommentera!!

    Ysch, här sitter jag mitt i natten, dags att lägga sig!

  • Lanzara

    Hej på er, och VÄLKOMMEN hit anna&rolle!

    Min midsommar har varit helt bra, har träffat ganska mycket folk, men ändå tagit det luuugnt.... Vilket behövdes!

    Hihi, det står bara att jag bor i Finland, det är ju trots allt ett ganska stort land! Men eftersom jag vill vara anonym här och svenskfinland är ganska litet är det bäst såhär. Jag kan ändå avslöja åt er att jag bor vid kusten, och att det är ganska rakt över kvarken för att komma till en stad ganska högt norrut i Sverige!

  • Lanzara

    Exakt, bra gissat, Umeå är det!
    Så vi bor på ungefär samma breddgrad du och jag?

  • Lanzara

    Oj vad ni är duktiga som börjat med dekorationerna så smått!! Jag har en massa lösrykta ideér, men inget klart inne i huvudet... Men detdär med ståltråd och pärlor lät vacker. Hängde inte riktigt med, men skulle du/ni vira det kring eventuellt glasburkar med ljus/blommor/annat i eller hur skulle det vara?

    Ni ärså tysta ikväll... hoooo , men på dagarna då är ni minsann igång, då jag jobbar!!

  • Lanzara

    Sätter in mig på nya listan:

    June20 22st
    Snitte 60M-120K
    MsNordqvist 80-90
    lillithsmamma ca fyra vigseln 55 festen
    Anna&Rolle: 50 stycken ca!
    Lanzara: Ca 100

Svar på tråden 2008 Sommarbröllop, tråd 2