Här hittade jag ett recept på marinerade vitlöksklyftor som jag ska göra och lägga i en fin glasburk med snygg etikett, låter såå gott! Men - hur länge tror ni att vitlöken håller sig?
Vitlöksklyftor i honung med rosmarin och citron
25-30 vitlöksklyftor
150 g honung
saft från 3 citroner + skalet från 1 citron
saft från 1 apelsin + skal från 1/2 apelsin
1 spansk peppar - strimlad och urkärnad
2 kvistar rosmarin
salt
1-2 dl mjölk
Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i en gryta. Koka upp 1-2 dl mjölk, slå den över vitlöksklyftorna och koka dem 2-3 minuter däri, låt dem sedan rinna av
Riv skalet av citronen och apelsinen, gärna med ciseleringsjärn
Pressa ut saften ur frukterna och häll i en gryta . Tillsätt honung, en nypa salt, rosmarin och chili. Koka upp och tillsätt citron- och apelsinskalet. Koka upp igen och dra ifrån plattan
Lägg de avrunna klyftorna i en glasburk och slå den heta honungen med kryddorna över, förslut genast och ställ svalt i en vecka
De här klyftorna passar bra till lamm och kyckling.