Vad kan man göra på sin bröllopsdag? Tips på hur ni kan fira

Vad ska man göra på sin bröllopsdag? Här hittar du tips på hur du kan fira!

Här hittar du tips på hur ni kan fira er bröllopsdag!

Åren efter att man gift sig och kanske haft en stor och härlig fest med sina nära och kära, då följer förhoppningsvis – om man inte har skilt sig – årliga firanden. Att fira bröllopsdag är något fint och en dag då du och din partner kan uppmärksamma den kärlek ni har för varandra lite extra, och passa på att minnas den dag då ni sa ja till varandra. 

Den första bröllopsdagen man firar, när man varit gifta i ett år, heter bomullsbröllop. När man varit gift i två år firar man pappersbröllop och när man varit gift i tre år firar man läderbröllop

Är du nyfiken på vad alla bröllopsdagar heter kan du ta del av dem här! 

Hur kan man fira sin bröllopsdag? 

Men hur ska man fira sin bröllopsdag då? Ja, det kan vara en klurig fråga. Kanske firar man både alla hjärtans dag, dagen då man träffades, blev ihop, förlovade sig och nu dessutom så ska man fira dagen man gifte sig. Härligt! Men kanske har ni svårt att komma på vad ni ska göra på er bröllopsdag. 

Tips på hur ni kan fira er bröllopsdag

Ska ni fira ensamma, hemma, stort eller litet? Frågorna är många, något som även visat sig i Brölloptorgets forum

Där har forumanvändare delat med sig av hur de hade velat fira och hur de har firat sina bröllopsdagar. Spana in tipsen nedan! 

 • "Är ni aktiva personer tycker jag ni ska göra någonting aktivt tillsammans, klättra klättervägg, åk vattenskidor, eller till och med hoppa fallskärm eller bungejump (kostar ju lite mer då)" 
 • "Vi har tänkt ta in på samma hotell i samma bröllopssvit som vi kommer bo i på bröllopsnatten på vår ettårsdag"

En forumanvändare kommer med flera tips på hur man kan fira sin bröllopsdag: 

 • "Jag har inte firat min första bröllopsdag ännu, det är 2,5 månader kvar till dess. Men här är iaf lite förslag som jag har funderat på.En weekend i Rom, eller någon annan stad"
 • "En dags- eller weekendkryssning"
 • "En spaweekend"
 • "Eller gå ut och ät fin middag, ha picknick eller liknande och ta sedan in på hotellet där ni tillbringade bröllopsnatten, gärna samma rum om ni minns vilket nr det var"
 • "Har man inte massa pengar att spendera kan man ju faktiskt laga till en fin trerätters middag hemma, med sånt som kan förberedas i stort sett helt dagen innan, så ni kan njuta av dagen till fullo"

  En forumanvändare tipsar om att fira bröllopsdagen tillsammans med brudtärnor, bestmans, toastmaster och toastmadame!

 • "Jag och min blivande man har bestämt att vi ska försöka fira bröllopsdagarna i framtiden med brudtärnor, bestman samt toastmadame. Att äta en festlig måltid och pynta med vita rosor och lila callor(brudbuketten) och försöka skapa en tradition att vi alla gör det i gänget på allas bröllopsdagar. Och eftersom ens bröllopsdag inte alltid ligger på helg när festen brukar äga rum så finns det stor chans att bara spendera den" riktiga" bröllopsdan i sängen med din älskade och champagne"
 • "Vi hade en egen romantisk middag hemma. Vi hade först tänkt ha en fest med närmaste vännerna, men eftersom jag var gravid vid vår 1a-årsdag så fick vi ta det lite lugnt. Graviditeten till trots lyckades jag dock få på mig brudklänningen, så jag var klädd som vid bröllopet när vi åt vår lilla middag m.m. den kvällen" 

Lästips:  

Mall till bröllopstal – stor guide med exempel

Bröllopstal till son eller dotter? Så blir du mindre nervös

 Toastmaster: idéer, tips & uppgifter som du ska ha koll på

Färdiga tal för bröllop – tips

Bröllopsklänningsbutiker: Här kan du köpa din brudklänning

Tips på fina klänningar till bröllop om du är gravid eller ammar

Bjuda barn på bröllop: Tips på hur man gör bröllopsfesten rolig för barn 

20 rygg mot rygg frågor – perfekta för bröllopet

Lekar till möhippa: Gör möhippan oförglömlig med 5 roliga lekar

Grön brudtärneklänning – 13 tips till bröllopet

Sofi Fahrman och Filip Engelbert har gift sig för andra gången 

Hemliga uppdrag till gäster på bröllop – 22 roliga tips! 

Mall: För dig som ska hålla tal till en student 

Powered by Labrador CMS