Bjuda barn på bröllop: Tips på hur man gör bröllopsfesten rolig för barn 

Om man har valt att bjuda både vuxna och barn på sitt bröllop, hur gör man bröllopsfesten rolig för barn? Här hittar du tips på hur du kan göra bröllopsfesten till en kul tillställning även för barn. 

Hur kan man göra bröllopsfesten rolig även för barn?

Ett bröllop har en härlig tillställning att fira med nära och kära. Under själva vigseln låter många brudpar både barn och vuxna ta plats, men på bröllopsfesten väljer många att enbart låta vuxna medverka. 

Bjuda barn på bröllop

Anledningarna till att man väljer att inte ha barn på sin bröllopsfest kan vara många. Det kan till exempel bero på att man inte vill blanda barn med miljöer där alkohol är involverat, eller att man vill att de föräldrar som medverkar på bröllopsfesten inte ska behöva tänka på att ta hand om sina barn under tiden festen pågår. 

Men på vissa bröllop och bröllopsfester är även barn bjudna, och då återstår frågan hur man ska fixa och trixa för att barnen ska få det roligt på festen. 

Hur gör man bröllopsfesten kul för barn?

Frågan har dykt upp i Bröllopstorgets forum, och en trådstartare skriver följande om ämnet: 

"Vi har valt att välkomna barn på vårt bröllpo, både vigsel och fest, mycket därför att våra syskon och bästa vänner har barn och inte har möjlighet att komma utan dem. Vi ska festen i en lokal med ett enda stort rum i slutet av augusti. Det finns en liten avskild trädgård utanför fetlokalen.Frågan är: Vad kan vi hitta på för att barnen ska ha en rolig fest och föräldrarna vara lite "i fred"? Problemet är att det rör sig om barn i alla åldrar, från nyfödda till nedre tonåren. De flesta är väl i 4-7-årsåldern. Sammanlagt ca 10 barn.Har nån erfarenhet eller bra idéer om hur vi kan göra? Väldigt tacksam för hjälp!"

I forumtråden hittas flera svar och alternativ på hur man kan göra det kul för barn på ett bröllop. Här är några av svaren: 

  • "Vi ska ha barn i åldrarna 3mån till 16år så vi har samma problem. Vi hade tänkt att ta med en madrass och lite kuddar att sätta i ett rum med böcker, pennor och papper, leksaker som tex tåg och dockor, serietidningar, bandspelare med sagor ev tv med video(men vi har 3st extra rum att tillgå). Just kritor, papper, böcker kan man ha även vid bordet!"
  • "Filmer, myshörna, pyssel och leksaker. Godis! Egna festprogram till barnen med målarbilder och pyssel i. Vita pappersdukar på deras bord som dom får rita på. Egna engångskameror till barnen. Överraskningspåsar med leksaker. Be de större barnen hålla i någon enkel lek." 
  • "Vi gjorde en fin "barnpåse" i guld som vi gav barnen efter maten. I den låg varsin godispåse och en massa olika små spel, pennor och papper. De hade en liten hörna i rummet där de kunde sitta och pyssla, men ändå "vara med" på festen. Kamera är också ett tips då många barn tycker att det är roligt att fotografera. Våra lånade min mammas och underhöll sig med, dessutom blev det många fina foton!! Barn brukar annars vara ganska bra på att underhålla sig själva har jag märkt." 

Lästips: 

20 rygg mot rygg frågor – perfekta för bröllopet

Lekar till möhippa: Gör möhippan oförglömlig med 5 roliga lekar

Grön brudtärneklänning – 13 tips till bröllopet

Sofi Fahrman och Filip Engelbert har gift sig för andra gången 

Hemliga uppdrag till gäster på bröllop – 22 roliga tips! 

Powered by Labrador CMS