• Too too

    Hur kan vi göra festen kul för barn?

    Vi har valt att välkomna barn på vårt bröllpo, både vigsel och fest, mycket därför att våra syskon och bästa vänner har barn och inte har möjlighet att komma utan dem.
    Vi ska festen i en lokal med ett enda stort rum i slutet av augusti. Det finns en liten avskild trädgård utanför fetlokalen.
    Frågan är: Vad kan vi hitta på för att barnen ska ha en rolig fest och föräldrarna vara lite "i fred"? Problemet är att det rör sig om barn i alla åldrar, från nyfödda till nedre tonåren. De flesta är väl i 4-7-årsåldern. Sammanlagt ca 10 barn.
    Har nån erfarnehet eller bra idéer om hur vi kan göra?
    Väldigt tacksam för hjälp!

  • Svar på tråden Hur kan vi göra festen kul för barn?
  • bonusmamma

    Vi ska ha barn i åldrarna 3mån till 16år så vi har samma problem.Vi hade tänkt att ta med en madrass och lite kuddar att sätta i ett rum med böcker,pennor och papper,leksaker som tex tåg och dockor, serietidningar,bandspelare med sagor ev tv med video(men vi har 3st extra rum att tillgå).Just kritor,papper,böcker kan man ha även vid bordet!!!!

  • wienerwaltz

    Videofilmer, myshörna, pyssel och leksaker. Godis!
    Egna festprogram till barnen med målarbilder och pyssel i.
    Vita pappersdukar på deras bord som dom får rita på.
    Egna engångskameror till barnen.
    Överraskningspåsar med leksaker.
    Be de större barnen hålla i någon enkel lek.
    mm.mm.

  • brudimaj

    Är inte fiskdamm en klassiker? Godiset kan ju roa barnen ett tag om inte annat!
    Kommer ni ha någon som ser efter barnen, som kan ordna med lekar eller nåt sånt?

  • Meddelande borttaget
  • MalS

    vi ska ha som en barnhörna med barnbord + stolar och lite leksaker,böcker,cd-skivor osv..

  • Too too

    Tack för alla bra tips och idéer!
    Nån som kan ge exemplel på lekar som kan roa barn i alla åldrar?

  • MissN

    Vi gjorde en fin "barnpåse" i guld som vi gav barnen efter maten. I den låg varsin godispåse och en massa olika små spel, pennor och papper. De hade en liten hörna i rummet där de kunde sitta och pyssla, men ändå "vara med" på festen. Kamera är också ett tips då många barn tycker att det är roligt att fotografera. Våra lånade min mammas och underhöll sig med, dessutom blev det många fina foton!! Bar nbrukar annars vara ganska bra på att underhålla sig själva har jag märkt!

  • Malin-bruden

    Åldern fyra till tio brukar leka rätt bra själva.

    De kan t.ex. leka "rött ljus". Alla barnen utom ett står på en rad och ca 20 meter framför står ett annat barn med ryggen till och räknar högt ett, två, tre - rött ljus. Efter h*n sagt det så vänder h*n sig om. Under tiden som h*n räknat har de andra barnet smugit framåt. När h*n vänder sig om måste alla stå blickstilla. Den som då rör sig får börja om från början. Sen räknar h*n igen osv. Den som kommer fram först dunkar den som räknar i ryggen och så blir det dens tur att räkna.

    Eller så kan de leka ngn tafattlek. T.ex. en flock kycklingar (barn), en hönsmamma (ett annat barn)på andra sidan och en varg (ett barn till att börja med) i mitten.
    Hönan ropar "Kom alla mina kycklingar"
    Kycklingarna: "Vi vågar inte"
    Hönan: "Varför då"
    Kycklingarna: "För vargen"
    Hönan: "Vad äter han?"
    Kycklingarna: "Kött"
    Hönan: "Vad dricker han?"
    Kycklingarna: "Blod"
    Hönan: "Kom ändå"
    Och då springer alla kycklingarna till sin hönsmamma och vargen försöker ta dem. De som blir tagna får då också vara vargar. Och så upprepar man leken tills det inte finns några kycklingar kvar.

    Det låter kanske inte så kul men de flesta ungar brukar älska dem. Detta är utomhuslekar. Inomhus i samma sal bör de nog leka ngt mer stillsamt, se på film eller läsa el dyl. Hoppas på fint väder...

  • wienerwaltz

    Barn brukar vara förvånandsvärt duktiga på att underhålla sig själva.
    Underskatta dom inte - dom är ju flera stycken och kommer nog att roa varandra.
    Däremot kommer nog deras föräldrar att uppskatta att ni har tänkt speciellt på barnen.

  • williams mamma

    Vi kommer att ha fiskdamm för de yngre barnen. För de lite äldre barnen som klarar sig själva kanske ni kan fixa något typ av spel ute.....kubb eller krocket eller liknande

  • brullan

    Kanske inte bra med för livliga lekar om ni ändå ska vistas i samma lokal???
    Leta fram gamla leksaker om du har några. Pussel, kritor( är bättre än tusch med tanke på små barn o fina kläder), papper i långa rader gärna datorpapper som är lite finare, dra ut bilder på datorn som dom kan färglägga. Tjejer älskar Bratzbilder, barbie, nalle puh osv. Killar byggare bob, fotbolls/hockeyidoler mm.
    Gör iordning ett festhäft för dem med med bilder, korsord, knep och knåp osv.
    Engångskameror var bra ide´tycker jag speciellt för de äldre barnen.

    Pytsa gärna ut sakerna lite pö om pö så att det inte får alla sakerna på en gång och tröttnar efter en kvart.

    VIdeofilmer är kanon att ta till fram emot småtimmarna. Madrasser emd kuddar och några filtar + hundra kg godis gör att de sitter still ett bra tag.
    Ta gärna en ny film!!

    Bandspelare med sagoband, se till att det finns hörlurar.

    Ordna en skattjakt med riktig skattkarta, låt de äldre barnen leda dem till en låda målad i guldfärg fylld med godis. Eller låt kartan dom leda till ett ställe där dom ska göra en uppgift för att gå vidare till nästa osv för att till slut finna en videofilm och en massa godis.

    Tror inte riktigt att barnen kommer att ha ro att sitta still och läsa böcker/tidningar. Kanske kan de äldre hjälpa till med öppning av paket???

    Men som sagt så roar de sig ofta rätt bra själva.

    Lycka till

    Brullan - mother of three

  • camtin

    Pirat-tema är ett roligt tema. Hyr in några pirater som får bjuda barnen på godis mm mm...på Ikeas textil-sajt har de lite olika barn-tips...ikea.se

  • Dolce Vita

    Jag kan bara hålla med tidigare skribenter. Vi kommer att ha 2 rum att disponera med allehanda aktiviteter...se tidigare inlägg ...Vi kommer att ha 2 st. sk. barnvärdar ålder 15 respektive 16 år som kommer att underhålla barnen och hjälpa till. De får 350 kr var samt deltar vid middagen...Barnen är det bästa man har...men en sådan här dag kan det vara skönt att kunna slappna av...

Svar på tråden Hur kan vi göra festen kul för barn?