• Malin-­bruden
  Äldre 12 Mar 13:13
  7852 visningar
  16 svar
  16
  7852

  Hur kan vi göra festen kul för barn?

  Åldern fyra till tio brukar leka rätt bra själva.

  De kan t.ex. leka "rött ljus". Alla barnen utom ett står på en rad och ca 20 meter framför står ett annat barn med ryggen till och räknar högt ett, två, tre - rött ljus. Efter h*n sagt det så vänder h*n sig om. Under tiden som h*n räknat har de andra barnet smugit framåt. När h*n vänder sig om måste alla stå blickstilla. Den som då rör sig får börja om från början. Sen räknar h*n igen osv. Den som kommer fram först dunkar den som räknar i ryggen och så blir det dens tur att räkna.

  Eller så kan de leka ngn tafattlek. T.ex. en flock kycklingar (barn), en hönsmamma (ett annat barn)på andra sidan och en varg (ett barn till att börja med) i mitten.
  Hönan ropar "Kom alla mina kycklingar"
  Kycklingarna: "Vi vågar inte"
  Hönan: "Varför då"
  Kycklingarna: "För vargen"
  Hönan: "Vad äter han?"
  Kycklingarna: "Kött"
  Hönan: "Vad dricker han?"
  Kycklingarna: "Blod"
  Hönan: "Kom ändå"
  Och då springer alla kycklingarna till sin hönsmamma och vargen försöker ta dem. De som blir tagna får då också vara vargar. Och så upprepar man leken tills det inte finns några kycklingar kvar.

  Det låter kanske inte så kul men de flesta ungar brukar älska dem. Detta är utomhuslekar. Inomhus i samma sal bör de nog leka ngt mer stillsamt, se på film eller läsa el dyl. Hoppas på fint väder...

Svar på tråden Hur kan vi göra festen kul för barn?