Lekar till möhippa: Gör möhippan oförglömlig med 5 roliga lekar

Ska du planera en möhippa men är tom på idéer? Här kommer roliga lekar till möhippan som alla deltagare kommer uppskatta!

Tjejer leker på en möhippa
Ta förväl av ex-partners är en rolig lek till möhippan.

Möhippan brukar vara en oförglömlig dag, men för att den ska bli så bra som möjligt så krävs en del planering. Den eller de som planerar möhippan ska inte enbart välja tid och plats, och bjuda in brudens vänner, utan även planera roliga aktiviteter och lekar för dagen. Här kommer några tips för dig som letar efter roliga lekar till möhippan.

    Lekar till möhippa: Quiz om den blivande bruden

    Ett quiz är alltid roligt, och på sådana dagar som handlar om en specifik person blir det ännu roligare om denna quiz handlar om just huvudpersonen. Här kan man antingen vara snäll och köra frågor om födelsetid, favoritmat, vilket som var favoritämnet i skolan, första kärleken och skostorlek. Eller också så gör man det roligare och frågar om pinsamma saker som hon helst vill glömma.

Läs mer: 6 största trenderna för ditt bröllop 2024 – det ska du satsa på enligt Tiktok

Lekar till möhippa: Presentleken

Presenter passar förstås perfekt denna dag, och roligare blir det om man gör det till en lek. Varje deltagare får då köpa en present som symboliserar deras vänskap på något sätt, och sedan får den blivande bruden gissa vem som har köpt varje present. Enkelt, men roligt.

Lekar till möhippa: Sex, Gifta sig eller Mörda

En klassiker som passar perfekt till möhippan. Här turas ni om att nämna tre olika kändisar (eller personer ni känner), och därefter får bruden berätta vem av dessa hon skulle ligga med, gifta sig med och mörda - och varför.

Läs merDet här ska du göra som toastmaster eller toastmadame

Ballongfrågor

En rolig lek som passar perfekt när det blir lugnare stunder. Alla deltagare får skriva frågor till bruden på lappar, som sedan läggs i ballonger som man blåser upp. Då och då under dagen kan bruden smälla en ballong, läsa på lappen och svara på frågan. Perfekt för att slippa långtråkiga stunder i väntan på nästa aktivitet på schemat.

Läs merVett och etikett på bröllopet – misstagen du inte får begå som bröllopsgäst

Hejdå till alla ex partners

Ett nödvändigt ont på möhippor är exen. Även om de inte behöver (och kanske inte heller bör) vara där personligen, så brukar de dyka upp på ett eller annat sätt. Ett roligt sätt att göra dem delaktiga är genom att låta bruden ta farväl av dem. Detta kan göras på olika sätt, men poängen är att deltagarna innan möhippan skriver ned alla ex eller andra killar bruden träffat, och sedan tar fram dem på något oväntat sätt - till exempel genom att göra masker som ska se ut som dem, rita deras ansikten på ballonger eller liknande.

Bruden kan sedan säga några sista ord till dem, och om deras ansikten ritats på ballonger kan hon även få avsluta med att punktera ballongen med en nål och se dem "flyga iväg" för gott.

Läs merTips på bröllopspresenter till paret som har allt

Powered by Labrador CMS