Sociala medier på bröllop – 6 saker du aldrig ska göra

Bröllop är speciella tillfällen, och i dagens digitala värld spelar sociala medier en viktig roll.  Här är några vanliga misstag att undvika så du förblir en uppskattad gäst på bröllopet.

Begå inte dessa misstag på bröllop.
Begå inte dessa misstag på bröllop.

1. Oavsiktliga spoilers

Var försiktig med vad du delar på sociala medier före eller under bröllopet. Dela inte bilder eller videor från ceremonin utan brudparets tillstånd. Kom ihåg att det är deras stora dag och de bör få möjligheten att dela sina ögonblick först.

Bröllopsinbjudan – 8 vett och etikett tips

2. "Paparazzi" aktivitet

Ett bröllop är en vacker händelse och det är lockande att vilja dokumentera varje ögonblick. Men kom ihåg att inte störa brudparet eller professionella fotografer med din kamera eller mobiltelefon. Låt de professionella fotograferna göra sitt jobb och försök att istället njuta av tillfället.

Vett och etikett bröllop – 9 misstag du inte får begå 

3. Tagga brudparet i förväg

Var försiktig med att tagga brudparet i inlägg om deras bröllop innan de själva har gjort det. Låt brudparet dela sina nyheter först. Detta gäller särskilt för stora annonser som förlovningar eller bröllopsbilder.

20 rygg mot rygg frågor – perfekta för bröllopet

4. Selfies under ceremonin

Att ta selfies under själva ceremonin kan vara respektlöst. Om det finns en begäran om att undvika mobiltelefoner under ceremonin, är det bäst att respektera detta önskemål.

Därför gifter sig färre i Sverige – och medelåldern ökar

5. Störa fotografen

Att komma i vägen för bröllopsfotografen för att ta egna bilder är ett stort nej. Brudparet har ofta lagt mycket tid och pengar på att anlita en professionell fotograf, och det är viktigt att låta dem göra sitt jobb utan hinder.

Historiska bröllop: De mest omtalade bröllopen genom tiderna

6. Posta vid fel tid

Var medveten om när du postar på sociala medier. Att posta något vid fel tidpunkt kan skapa onödig dramatik eller missförstånd. Tänk efter före och ta gärna råd från vänner och familj innan du publicerar något.

Kom ihåg att bröllop är tillfällen för glädje och firande. Genom att vara medveten om dessa sociala medier-etiketter kan du bidra till att göra bröllopet till en ännu mer minnesvärd upplevelse för alla inblandade.Källor: Destify, Hummingbird, Avple

Läs mer:

Powered by Labrador CMS