Bröllopsinbjudan – 8 vett och etikett tips

Att skapa den perfekta bröllopsinbjudan är en konst och viktig del i bröllopsplaneringen. Det handlar inte bara om design och stil, utan också om att följa vissa etikettregler. Här är några viktiga tips för att skapa en oförglömlig inbjudan.

När du skickar ut inbjudan till bröllopet finns det några saker att tänka på.
När du skickar ut inbjudan till bröllopet finns det några saker att tänka på.

1. Skicka ut inbjudningar i god tid

Det är rekommenderat att skicka ut bröllopsinbjudningar 8 till 12 veckor innan bröllopet. Om du inte skickat ut "save-the-date"-kort och många gäster behöver resa till bröllopet, bör du skicka inbjudningarna åtminstone 10 till 12 veckor i förväg. Det ger gästerna gott om tid att planera och göra nödvändiga arrangemang.

2. Viktig information på framsidan

På framsidan av inbjudan bör endast den mest väsentliga informationen finnas: vem som bjuder in (ofta brudens och brudgummens för-, mellan- och efternamn, med brudens namn först), vad (bröllopet), när och var. Använd gärna klassiska formuleringar som "äran att närvara" för ceremonier i hus av gud och "nöjet att närvara" för ceremonier på mer avslappnade platser.

20 rygg mot rygg frågor – perfekta för bröllopet

3. Inkludera instruktioner för RSVP

Instruktioner för hur och när man ska RSVP bör tydligt inkluderas. Det är viktigt att sätta en RSVP-deadline tre till fyra veckor före bröllopet, så att du har tid att meddela catering och andra leverantörer om det slutgiltiga antalet gäster.

4. Separat kort för ytterligare detaljer

För ytterligare detaljer som transport, boende och klädkod, använd ett separat kort i inbjudningskuvertet. Detta håller huvudinbjudan tydlig och fri från överflödig information.

Därför gifter sig färre i Sverige – och medelåldern ökar

5. Korrekt tid för evenemanget

Ange den exakta tiden för när ceremonin börjar på inbjudan. Att försöka "lura" gästerna att komma tidigare kan skapa frustration om det uppstår förseningar.

6. Adressera gäster korrekt

När du adresserar kuverten, se till att inkludera gästernas titlar och fullständiga namn. Detta visar respekt och uppmärksamhet på detaljer.

7. Dubbelkolla alla detaljer

Innan du skickar ut inbjudningarna, kontrollera stavning, grammatik, datum, tider och adresser noggrant. Att ha en extra person som granskar kan hjälpa till att fånga eventuella fel.

Vett och etikett bröllop – 9 misstag du inte får begå 

8. Plus-en inbjudningar

När det gäller att bjuda med en extra gäst, är etiketten att bjuda in makar eller långvariga partners. Alla andra är upp till paret.

Läs mer:

Powered by Labrador CMS