Vett och etikett bröllop – 9 misstag du inte får begå 

Bröllop är en stor händelse i många människors liv och det är viktigt att tänka på etiketten för att göra dagen så bra som möjlig för både värdar och gäster. Här är några av de vanligaste misstagen i bröllopsetiketten som bör undvikas.

Det finns några saker som du ska undvika på bröllop.
Det finns några saker som du ska undvika på bröllop.

1. Skicka inte ut inbjudningar efter att andra gäster tackat nej

Att skicka sena inbjudningar till personer  kan få dem att känna sig som en eftertanke. Det är bättre att undvika detta helt och hållet.

2. Tilldela inte uppgifter till dina gäster på bröllopet

I ett fall som Emmaline Bride skriver om bjöd en brud in över 250 Facebook-vänner till en grupp och bad dem sedan om att ta med mat till bröllopet. Dessutom tilldelades vissa gäster som anlände tidigt uppgiften att servera maten, vilket är ett stort etikettbrott.

20 rygg mot rygg frågor – perfekta för bröllopet

3. Inkludera alltid bröllopsplatsen på inbjudan

Enligt BridalGuide är det ett vanligt misstag att inte inkludera platsen för bröllopet på inbjudningskorten. Detta kan skapa förvirring och onödiga frågor från gäster som behöver planera resor och boende.

4. Var konsekvent med inbjudningar och "plus en"

BridalGuide nämner att det är viktigt att vara konsekvent med vem som får ta med en gäst. Alla gifta, förlovade eller samboende par bör bjudas in tillsammans, och det är viktigt att hålla denna regel konsekvent genom hela gästlistan.

7 tecken på att ni är redo att förlova er

5. Respektera personliga gränser när du tar bilder

Enligt Reader's Digest bör gäster vara försiktiga när de tar personliga bilder. Se till att inte störa den professionella fotografen och undvik att lägga upp bilder på sociala medier innan paret gör det.

6. Håll negativa åsikter för dig själv

Det är viktigt att vara respektfull mot parets val, även om du inte håller med om dem. Om det finns ett legitimt klagomål, prata diskret med bröllopsplaneraren eller platschefen, inte med paret eller deras familj.

Därför gifter sig färre i Sverige – och medelåldern ökar

7. Stjäl inte rampljuset

Stora tillkännagivanden som förlovningar eller graviditeter bör inte göras under någon annans bröllop. Detta kan ta fokus från bröllopsparet.

8. Drick ansvarsfullt

För mycket alkohol kan leda till pinsamma eller problematiska situationer. Parker, citerad av Reader's Digest, rekommenderar att känna sina gränser och ordna transport hem i förväg om du planerar att dricka.

9. Stäng av och lägg undan din telefon

Att ha en telefon som ringer under ceremonin kan vara mycket störande. Parker råder att stänga av eller sätta telefonen på ljudlöst och lägga den i fickan eller väskan.

Läs mer: Historiska bröllop: De mest omtalade bröllopen genom tiderna

Läs mer:

Powered by Labrador CMS