Inlägg från: Lavelii |Visa alla inlägg
  • Lavelii

    Orientaliskt bröllop

    Nu är fästmannen hemma (var utomlands på en väns bröllop) och ordningen är återställd haha... Känner mig inte fullt lika stressad nu och nära och kära har kommit med lösningar som gör att jag inte behöver bli gråhårig iaf nu när det är ca 8 veckor kvar.
    Och min kära bror kommer upp och hjälper till om någon vecka! Saknat honom!!!

    Tack Goli! Det är ju verkligen så. Här kan man ventilera allt Och jag håller med dig, det tillhör lite att få utlopp. Efteråt känner man sig alltid (iaf för min del) starkare och har ny energi. Så nu är det bara att köra!
    Och ja, nej jag kände inte att hon hade koll alls. Jag ser minst 5 år äldre ut på bilderna efter hennes provsmink, och folk har svårt att tro på när jag säger att jag fyller 30.

    Har fått min vilja igenom att ha orkideer som majoritet på blomarrangemangen. Mer eller mindre alla andra typer av blommor ingår i "obegränsad" mängd men av orkideer så "ingår" Egentligen inte mer än någon kvist (1-2) på varje arrangemang men jag vill ha mer. Får eventuellt betala en slant extra fast Afram var väldigt tillmötesgående så jag hoppas dekoratören gör som jag säger. Det tror jag han gör också, iaf om Afram backar upp mig. Annars sa fästmannen igår att om jag verkligen vill ha det så betalar vi extra så att vi får det.
    Världens bästa!!

    Sist vi var hos Afram så visade han det arrangemang du ska ha Kitkät, med vaserna i olika höjder och sa att jag kunde få det ju med orkideer i. Men jag har ju fastnat vid kandelabrar.
    Har bilder på mobilen över hur jag vill ha det. Hittade det igår. Får lägga in de senare.


    Håller med Goli, det var jättefint med fontänen Kitkät!! Det kommer bli hur fint som helst

    Har äntligen hittat skor till fästmannen också och om 3 veckor ska jag iväg med svågrarna och ringbäraren för att prova ut smoking till dem. Min klänning behöver jag inte prova igen förrän i oktober. Den 21a ska jag provsminka igen (kusinen som gör det ju så det är mest bara för att bestämma färger osv hon har sminkat mitt tidigare flera gånger).

    Har beställt massa smått och gott från Calligraphen som vi ska lägga upp på brickor i hemmet innan kyrkan...det är inte helt sunt det här faktiskt. Kände det när jag klickade hem ytterligare en favourbox bara för att ha variation (har redan 2 olika)... :-/ (vi kommer inte ge ut några i lokalen...utan de som passerar i hemmet innan kyrkan får ta det dem vill ha typ).

    Och gällande OSA. Ingen har hittills hört av sig FÖRUTOM våra vänner och kollegor (alltså icke-syrianer). haha... Så typiskt. Men det är ju tid kvar och alla inbjudningar är faktiskt inte ute än. Mina kollegor är ju världens bästa. De blev så chockade av att bli bjudna, men de har ju varit mer engagerade i vårt bröllop än många andra sedan jag började planera i januari. Så nu har alla bett om att jag ska skicka ut inspo bilder till dem så de vet vad de ska leta efter för klänningar osv. De köper inte att jag säger; "valfri lite festligare klänning". Icke! Så mkt koll har de att de vet att ingen kommer med någon lätt sommarklänning.
    Ska bli så himla kul!!!!

    Ja som ni kanske märker så är jag betydligt mer positiv idag

    Kitkät, kan inte du visa ditt hårsmycke som du köpt? Förresten när ska du på nästa provuppsättning?

  • Lavelii

    www.romance.se/index.aspx&Lang=sweden&PId=1018325&tagval=party_table_boxes&menuIdx=4

    www.romance.se/index.aspx&Lang=sweden&PId=1117207&tagval=party_table_boxes&menuIdx=4

    www.romance.se/index.aspx&Lang=sweden&PId=1183891&tagval=party_table_boxes&menuIdx=4

    www.romance.se/index.aspx&Lang=sweden&PId=1013829&tagval=party_table_ribbons&menuIdx=4 fast med guldtryck och binda på boxarna ovan.

    Sen ska jag köpa mandlar, och chokladplattor och fylla med, plus praliner (tror jag). Känner att denna bit gick lite för långt...men jag tyckte om de och kunde inte bestämma mig för enbart en sort. Dessutom så ska jag ju inte ha en till varje av de 350-400 personerna så då gick jag bananas och tyckte att jag kunde beställa tre sorter. Kanske inte behöver beställa lika mycket sötsaker från Södertälje då förvisso.

    balunz.se/product.html/harkam---sparkly-rose-silver Detta hårsmycke har jag köpt. Älskar den! Kitkät,
    Angående dekorationen bakom honnörsbordet så är jag också lite förvirrad i det. Ingen aning faktiskt hur jag vill ha det. Att bara ha kandelabrar där känns lite tråkigt. Afram visade en bild på en dekoration där de hade placerat glasskivor i olika höjder, som en trappa ungefär (om ni förstår hur jag menar?) som det sedan var fullt med blockljus i olika höjder på...det såg mysigt ut. Så kanske något sådant för vår del... Men inte alls säkert!



     
  • Lavelii

    Oj, råkade trycka på posta inlägget för snabbt... Bilder jag bifogade är ungefär så jag vill ha framsidan. Inte med rosa blommor dock, och mer rosor inblandat.

  • Lavelii

    Men Kitkät, jag tycker absolut du kan ha bakgrunden som på bilden du länkade till. Enkelt och stilrent! Det är så vi ska ha fast då eventuellt med de glasskivorna. Har ingen bild att visa än på det dock...får ta de nästa gång jag träffar Afram. 

    Så här tänkte jag att kandelabrarna skulle se ut fast med blockljus. Både de på bordet och de stora i kyrkan och vid ingången i lokalen. Dock ska de va lite mer orkideer i själva buketten och inte det rosa och sedan rosor och kallor... Sen kanske fylla ut med någon annan blomma om floristen tycker det behövs.


  • Lavelii

    Ja, jag trodde också den skulle vara för stor. Speciellt eftersom jag är så tunnhårig. Men med löshår så blir det mer volym typ och den satt superfint i sidan. Tänker också ha den så

    Jag har köpt ballerina. La upp en bild på dem för länge sen. Hade ju ångest över att köpa vita ballerina, men hittade ett par i Tyskland från Aldo som jag faktiskt inte mår dåligt av att se haha...och kan tänka mig bära de sen också. Inget speciellt alls med dem. Dem är inte kritvita, mer ivory och sedan är det en väldigt nätt knuten roset framtill med en liten gulddetalj som hänger.

    Tyckte dina var jättesöta och jag hade nog också försökt få bort rosen. Fint att de följer samma stil som dina klackar Det gör inte mina. Min klackskor är egentligen inte några jag dör för så att säga. Jag tänkte mest praktiskt med dem, att de skulle hålla fast foten helt. Kan försöka lägga upp bilder senare igen

    Vad bra att du tyckte om paraplyet. Jag är ju mer och mer övertygad om att det kommer regna på vår dag haha... Har fortf inte hittat någon jag är helt nöjd med dock. Finns tid

  • Lavelii
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151685384655320.1073741825.332535665319&type=3#!/photo.php?fbid=10151685386985320&set=a.10151685384655320.1073741825.332535665319&type=3&theater

    Så här tänker jag mig vår dukning och snart hänger där en pampig kristallkrona i mitten!! Kommer bli så bra!
    Deras linneservetter är så himla fina. Med diskreta, klassiska detaljer på. De ser väldigt lyxiga ut!

    Var i lokalen för två veckor sedan och kollade medan de jobbade. Har stort kontrollbehov av att bland annat se hur de jobbar i köket... haha... Det måste vara rent liksom!! Blev verkligen imponerad över deras samarbete oh hur cleant det var. De var så himla många kockar och massa i servicen och Afram lägger ju fan märke till allt och är så himla noga med detaljer. Känns verkligen jättebra!

    Dock sa Afram till mig att vin inte går åt så himla mkt. Att det egentligen är onödigt att köra; rosé, vitt och rött. Att det i så fall räcker med vitt och rosé tex och inte så överdrivet mkt flaskor. Men jag känner väl lite tvärtom, alla dricker vin och folk ska ha valmöjligheten att välja det vin de vill ha. Och sedan dessutom ett dessertvin.

    Hur har ni gjort?
    Hur många flaskor av vodka t ex har ni köpt? Blev mkt över Pagnie och Goli?
    Afram sa ca 60-65 flaskor vodka MAX...?
  • Lavelii

    Det ska vara både och på just vårt bord. Inte på de andras. Där ska det bara vara assietter. Det är egentligen mest för att det ser fint ut som det är två. Men ibland så serveras maten på honnörsbordet av servicepersonalen genom att de kommer och lägger upp maten framför en...därför har de två. Likadant med bestik. Det är bara på vårt bord.
    Linnedukarna viks också annorlunda på resterande bord. Har inte bestämt mig där om jag vill att de "rullar" dem och så beställer jag servetthållare eller om de ska göra något fiffigt med dem.

    Nej, det är ju delvis rätt. Men jag vet att jag kommer från en familj/släkt där man hellre dricker vin än sprit. Har alldeles för många vinkunniga och riktiga gourmetmänniskor i släkten som faktiskt kommer sakna rött/vitt/rosé om det inte finns. Likadant med fästmannens sida, även om de är lite mer sprit (iaf arak) människor haha...Så det ska finnas av alla 3. Det kanske dock inte behöver vara så överdrivet mkt av alla.
    Plus att man framförallt dricker vin till maten...sen tänker man inte mer på vin. Förutom jag, som bara dricker vitt. Men jag har inga planer på att dricka mer än något glas...och sedan vingla runt haha

    Vi kommer inte ha vin på borden. Det ska serveringspersonalen servera. Vitt ska absolut vara kylt. Däremot så ställer serveringspersonalen en flaska rött där det efterfrågas.

    Öl vill vi inte heller ha på borden. Tycker inte det ser ok ut. Men där det efterfrågas kommer de ställa ut en "hink" (sån som man egentligen serverar champagne i) och fylla den med is och sätta ner 5-6 heiniken flaskor i varje. Jag var egentligen jätteemot öl men när Afram sa att de kan lägga fram det på så sätt ist så fick jag snällt acceptera att det tydligen måste finnas...

    Ja vi tänkte också så; 1 flaska på varje bord och vi har 36 bord varav 6 eller 8 av dem är långbord med 18 platser tror jag det var (längst in mot väggen) och då ska det vara 2 på de borden.
    Men sen kommer vi ju ha öppenbar och därför tänker vi att vi iaf behöver mer vodka för att blanda drinkar.
    Sen ska de va 1 flaska var av arak och whisky också på bordet men det räcker ju med ca 1 flaska extra per bord. Folk dricker mest vodka. Men helt rätt att det sällan dricks upp en hel flaska per bord. SÄLLAN!
    Egentligen gör det inte något att sprit/vin blir över. Det kommer alltid till användning. Jag firar 30 bara någon månad efter t ex. Jul/nyår etc... haha...

    jaja, det ordnar sig.

    Har ett annat dilemma nu. Hotell för kvällen innan bröllop och bröllopsdagen där jag ska fixas.
    Eftersom jag ska gå ut från min mosters hem som bor i Solna och vi ska fixa och ha oss dagarna innan så tänkte jag att det är bra om jag och min familj bor på hotell nära. Speciellt kvällen innan för när vi går från moster då ska det inte rullas fram madrasser etc! allt ska vara fixat liksom inför morgondagen. Så vi alla kommer bo på hotellet inkl kusiner, men vill ha närheten så man slipper åka genom halva sthlm. Och då ringde jag till park inn solna... har bara käkat hotellfrukost där innan (så gott!) men det är nära och bra och det är ju faktiskt inte bröllopssviten ju... De har standardrum och businessrum (lite större)... jag har bokat businessrum till mig och mamma. Men börjar undra om jag ska boka svit?! Fick höra i efterhand att de har 2 sviter där (de promotar sällan dem om man inte faktiskt säger att det är typ för bröllopsnatt eller efterfrågar det direkt).
    Egentligen tycker jag det är jätteonödigt att lägga 2200 per natt bara för att ha någonstans att fixa sig på lördagen. En yta som är ca 4 kvm större än businessrum (men sviten är uppdelad i två rum). Men jag blir nojig på om 25kvm (businessrum) är för litet? För trångt? Frisör, mua, stor klänning, mamma, och eventuellt 2 svägerskor som kommer vara med mig (inte fixas samtidigt dock, utan de fixas alla inkl mamma efter mig).

    Vad tror du/ni?
    Jag har fan inget begrepp om storlek!!!

  • Lavelii

    Som sagt, Afram och dem lägger ut såna "champagne" hinkar med öl i. Däremot tycker jag personligen inte om burkar... så vi kommer köra på flaskor och det var då Afram sa de med hinkarna för det ser snyggare ut. Men kolla med Panorama om de har någon sådan lösning. De har ju säkerligen såna hinkar men om de har tillräckligt många får du kolla. Någon lösning har de säkert

    Ja, alltså de med hotellet... Jag kan lägga ut för det men det känns inte riktigt värt det ändå. Som sagt, det är bara för att fixa sig liksom. Men jag blev bara osäker på om det skulle bli trångt. Det känns så när man kollar på bilderna men samtidigt så är det inte så att vi ska vara 30 pers i rummet. Jag kommer hyra ett närliggande rum enbart för den dagen så att de som väl kommer vara där för att fixa sig med mig kan utnyttja det rummet med toalett etc så att jag får ha "min" ifred haha... Det ordnar sig nog. Har fortfarande inte bestämt mig för vilket hotell vi ska vara på efter bröllopet dock...

    Vad bra att du är nöjd med ditt hårsmycke!! Är också jättenöjd med min och den jag beställde till min mamma. Som du säger, de glittrar verkligen Och snart sitter den på ditt huvud Inte alls mkt kvar nu!!!! Så spännande!! Vad har du kvar att fixa nu?

    Vi fick får hindersprövning igår. Godkänd och klar. Kililiii we can get married haha...

    Idag ska jag beställa fler inbjudningskort...behövdes fler än vi räknat med. Vi handlar konstant till lägenheten. Idag är det dags för vattenblandare (wiiiee roliga saker det där! haha) och handduksvärmare osv...
    De flesta stora möbler är beställda utom en skänk till ena hallen och hallmöbler (garderob/skoställ) till andra hallen.

    Porslin ska vi köpa när vi åker ner nu till Skåne på xxxLutz. De har en matservis och en kaffeservis som jag tycker väldigt mkt om, perfekt till vardags men också lite finare när man får besök. Även en teservis. Så det köper vi där. Tycker också det har varit svårt att hitta sånt. Vill hitta en "finservis" också. Men det är inte viktigast i nuläget ju. Ett bestikset har jag också köpt där innan. Nespresso har inhandlats och just nu funderar vi på om vi ska köpa en iMac nu eller vänta lite... Båda vill ha den mer som en inredningspryl men inte hittat ett snyggt skrivbord att ha den på än...

    Just nu håller de på och monterar upp alla badrumsmöbler. Hoppas de blir klara snart så jag kan börja köpa småsaker som tvålpump etc! Min fästman har varit bortrest en vecka och när han kom tillbaka och gick in i lägenheten för att kolla hur långt de hade kommit så hade grabbarna där monterat upp möbler som vi köpt och lagt där i sina lådor. Så det var vi tacksamma över att vi slapp. Bara hoppas att det inte ställer till det när de från Mio ska leverera soffan och montera den. Men det får de fixa! Vår säng har ännu inte levererats...får nog ringa och kolla vart den blivit av...

    Har ni fått alla era stora möbler på plats?

  • Lavelii

    Tjejer!!

    Först Kitkät!! Åhhh!! Jag känner med dig!!! Man blir så frustrerad när man beställer en sak och får en annan. Min ilska och irritation var nog densamma när jag kom ut från min provupps/smink.
    MEN... 3 meter är bra ändå Kitkät. Den kommer vara längre än ditt släp ändå eller?? Din klänning har ju inte så långt släp om jag minns rätt?
    Men hursomhelst så förstår jag din irritation.

    Du skriver dock att du inte orkar med fler motgångar? Vad tänker du på då? Har de hänt något mer?

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Vi har varit i skåne i helgen. Lastat bilen full med sprit. Blev ca 60 vodkaflaskor, 45 var av whisky och arak och sedan 5-6 flaskor av bourbon, annan whisky och några likörer osv för att mixa drinkar med.
    Sedan 30 flaskor var av vitt, rött och rosé vin. Känns lite men alla säger att det räcker mer än väl. Så får väl hoppas det! Sen köpte vi Dom Pérignon till brudskålen. Den kartongen och flaskan fraktades hela vägen upp hit i mitt knä som ett barn hahaha... Små löjligheter som vi skrattat gott åt hela den regniga resan! Cool
    Sen köper vi öl och redbull här. Min svåger åker dock till Tyskland snart igen och sa att han tycker de ska vara mer whisky och arak så han kommer väl köpa lite till.

    Iaf... jag känner mig otroligt trött och lite sviken av folk runt omkring mig i nuläget. Men känner att jag inte vill ta det i diskussioner med någon då jag inte riktigt kommit underfund med om det är min stress som spelar ut mina känslor ännu mer eller om jag har helt adekvata känslor just nu.
    Och sen blir jag irriterad på folk som tar för sig på ett oförskämt sätt. T ex bläddra igenom mina bilder i mobilen och därmed se min klänning när det var min mammas klänning som de skulle se. Helt oförskämt fortsätter de blädra. Så jag är lite ledsen att några personer som jag INTE ville skulle se den har sett den.

    Och andra irriterar mig för att de tycker att jag borde gå till Lorens och göra en provuppsättning och ifrågasätter hur jag kan vara lugn att de kommer bli bra annars!
    Men faktum är att efter min erfarenhet med hon andre stylisten så är jag COOL LUGN att Lorens kommer göra ett 10 ggr bättre jobb och jag har sett tillräckligt med bilder av uppsättningar han gjort för att veta att han absolut kommer kunna tillgodose mina krav och önskningar. Det kan inte på långa vägar bli så katastrofalt som de blev med Sandra!
    Inte för att låta mallig på något sätt men syrianer kan hår. Eller mellanöstern folk överlag. De vet vad som förväntas och de vet hur de ska hantera vårt hår. Så jag tycker att folk kan droppa sin jäkla hets om provuppsättning. Jag har knappt tid att andas dessa dagar och har inte tid att boka in ytterligare en sak!

    Sen irriterarar folk mig för att jag kan få idiot frågor som; ni ska väl ha Baileys på bröllopet?! eller annan form utav sprit som om vi har ett helt jäkla spritlager som bara väntas att få användas?! Hur ofta har man Baileys eller annan typ av likörer som standard på syrianska bröllop?! Och vi kommer ha det...i baren. Mest för mix av drinkar...och så klart om någon vill ha lite baileys enbart. Men tycker det är så fräckt att ställa frågan som om det är en självklarthet!!
    Och frågan kommer från en person som knappt hade vodka på sitt eget bröllop typ... GAAAAH!!!!!

    Usch, mkt negativt nu!!

    Hursomhelst, Goli...jag la upp bild på inbjudningskorten. Kan lägga upp senare igen Har fått beställa extra. De 120 vi beställde räckte inte. :-/

    Och de med hotellrum... jag kommer behålla det jag bokat från första början. Onödigt att lägga pengar på en svit för att fixa sig. Däremot kommer jag boka ett hotellrum bredvid mitt för att de andra ska kunna fixa sig i det rummet ist. För som du säger så behöver man plats!! Tur att det är slutet på oktober... det bör kyla ner en något iaf. haha...
    Och som tur är vet jag att de personer som kommer vara med mig kommer se till att jag först oh främst fixas och de i andra hand. Men helt klart vet jag att folk i regel glömmer sånt och blir mer fixerade vid sitt egna. Så man vet aldrig det kanske blir så för mig med... haha... Men då rytter jag ifrån. Det skäms jag inte över att göra heller. haha...

    Välkommen tillbaka Mustikka!!!! Berätta om smekmånaden!!! Tråkigt att höra om hur de var på mona lisa... Varför var lokalen en mardröm? Vem var eran florist? Andi?

Svar på tråden Orientaliskt bröllop