Inlägg från: Lavelii |Visa alla inlägg
  • Lavelii

    Orientaliskt bröllop

    Kitkät och Goli,
    Ja det är verkligen fräckt!! Och det värsta är ju att detta är folk som för inte så länge sen fixade med bröllop själv!! Fast den som ville ta med barnvakt är ju lite speciell. Nu tar hon dock inte med barnen alls, har hon sagt. Som du sa Kitkät, pallar man inte se efter dem själv så lämnar man de hemma. Punkt slut!! Ska man tillåta sånt till varannan person eller en extra kompis till var tredje så kommer antalet fördubblas liksom! Har redan mer folk på listan än vad jag vill ha egentligen!! Aja, det blir iaf varken någon random kompis eller någon barnvakt. Kommer vara stenhård med det. Speciellt när vi faktiskt tycker att vi "underlättat" för folk genom att acceptera barn! (Hade man inte gjort de kan jag garantera att samma person hade klagat över att barnen inte var välkomna och hur de ska hitta barnvakt osv...GARANTERAT! Haha)
    Ang slöja, ja jag håller med dig Kitkät. Kommer också försöka ha på min så länge det går iaf. Men 4,5 meter plus den stora kjolen på klänningen, jag vet inte hur hållbart det är när folk börjar lyfta en osv. Men annars håller jag med dig att det inte är jobbigt att bära den runt armen. Många gör det. Hoppas den blir som du vill och tänkt dig. Förstår för övrigt inte meningen med avkapad slöja, så att den inte är rundad. Tycker det ser så konstigt ut faktiskt. Och ja, din klänning är redan i helspets det kan lätt bli kaka på kaka med en slöja i spets också. Min har spets i kanterna och jag trodde det skulle bli för mkt först också men det smälte in...men min klänningen är ju inte heltäckt i spets heller.
    Jättefins champagneglas! Vi ska också beställa därifrån. Jag tänkte eventuellt konservera min bukett ju och då ha den i en glaskub på en pelare och då sa floristen att de kunde sätta in champagneglasen och Inbjudningskort i kuben också om jag ville så kanske gör vi så. Får se. Vet inte om de blommor jag hittills valt blir så fina när man konserverar dem.

    Goli, snart är det verkligen dags för dig. Vi ska på bröllop samma dag som du gifter dig. Kommer tänka på dig då ju haha... Märket på skorna är samma som Kitkäts men annan modell. Dem finns på Brandos hemsida. Efter lite krångel på hemsidan så har jag nu lyckats klicka hem mig två par haha så ett par åker ju i retur direkt när jag kommer hem.
    Vill också se bilder på provsmink/hår. Jag börjar bli nervös för min. Har ju anlitat samma som Pagnie och hon verkar jätteduktig verkligen. Men jag blir lite nojig av att hon mestadels stylar skandinaviska brudar. Hon gör det jättefint. Men det är ju lite annorlunda i hur våra bröllop är. Håruppsättningarna är lite mer avancerade osv. Jag är rädd att hon kanske inte fixar det...även om hon "godkänt" alla bilder jag skickat till henne och sagt att de ser bra ut. Sminkningen oroar mig också lite, men inte lika mkt för jag tar med min kusin som är grym på att sminka så hon får i värsta fall vägleda lite i vilket smink som passar mig osv. Iaf, ska dit 9/8 (dagen efter dig Kitkät) så får vi se hur det blir då. Som sagt hon verkar jätteduktig så jag tror jag bara skapar elaka scenarios i skallen men ja... We shall see.
    Nu i augusti ska vi även träffa dekoratör och florist igen. Samt Afram i slutet av augusti. På måndag har våra inbjudningskort anlänt, så då ska de fixas med dem. På fredag ska jag prova klänningen igen och se hur ändringarna går. Hon vill inte ändra för mkt åt gången ifall jag inte skulle bli nöjd. Sen måste vi hitta snygga lackskor till fästmannen. Vill inte hyra dem då han lär använda dem igen sen ändå. Och tror vi hittat en så vacker klänning till min mamma från Tarik Ediz, så på måndag bär det av till Södertälje för att prova den. Min lilla mamma!!!
    Vi måste även beställa såna bordsnummerskort, men jag funderade på om vi skulle beställa de från calligraphen som är trekantiga. På ena sidan bordsnr, på andra sidan drinkmeny (min brors kompis är bartender och ska tillsammans med en annan bartender mixa lite drinkar under kvällen från typ 22-22.30 framåt) med 5 olika drinkar döpta till några namn som vi inte kommit på än, och sen på tredje sidan antingen ett citat eller matmeny (men det känns lite sisådär, med tanke på att man inte har tre eller femrättersmiddag ju). Vad tror ni? Spriten ska vi också åka iväg och köpa i Tyskland...i september någon gång tror jag. Visste inte att man kunde åka till Estland? Är det billigare där? Än Tyskland?

  • Lavelii

    Vad kul att ha dig tillbaka Mustikka!! Jag förstår typ vad du menar med att det nog först kommer kännas som ni är gifta efter den kyrkliga vigseln och festen. Det tror jag också att jag hade känt. Vi har fortfarande inte bestämt oss dock om vi ska ha den borgliga före eller efter.
    Roligt med möhippa!! Förstår att du har haft mkt nu. Med allt annat runt omkring också. Men snart är det dags. Försök njuta så mkt som möjligt!!!
    Aha jag förstår. Låter ju jättebra att de levererar till en. Vi bor ju närmre Sthlm. Men min familj bor nere i Skåne. Tror att vi gör en helg trip ner till Skåne istoch kör över till Tyskland. Så kan jag passa på att fixa mitt hår nere hos min kusin. Ingen får pilla på mitt hår förutom hon. Ska bli intressant att se hur det ska gå nu när man inte bor i samma stad. Måste hitta en ny frisör haha...

    Goli, ja, precis. Vi får dessutom vara nojiga en dag som denna som vi planerat för i ett års tid och kanske drömt om hur länge som helst!! Jag kommer vara stenhård mot henne...ödmjukt stenhård haha... Och jag kommer ju ha med min kusin som kommer säga sanningen också. Men Karam är van vid att göra uppsättningar för stora utländska bröllop om man kan säga så. Haha han vet skillnaden på en vanlig uppsättning och bruduppsättning om du förstår hur jag menar. Hos oss så gör ju de flesta uppsättning på något sätt. Alla mina kusiner kommer ju gå till frisör tex. Hans likaså. Och många av de andra också. Då är det ju viktigt att den som gör ens hår förstår att bruden är inte den enda som gör uppsättning och därmed måste det vara lite extra.
    Ja, våra mammor stressar definitivt mer. Min mamma är dock så duktig på att vara lugn för att hon annars vet att jag blir bridezilla gånger tusen hahaha... Hon ska bli fixad av samma frisör/MUA som mig. Det har hon gått med på. Så först startar hon med mig sen tar hon mamma. Det kommer nog går bra... Jag har ju visat bilder på sminkningar också som jag tycker om...så hon vet vilken typ av sminkning som jag är ute efter.

  • Lavelii

    Håller med dig Goli. Har verkligen inte gått upp för mig heller att man ska gifta sig!! 96 dagar kvar idag så jag har ju tid att komma till insikt haha... I allt detta så är det ju nytt jobb jag har också (kanske inte kan kalla det nytt nu efter 6 mån men men), ny stad, köp av bostad , träffa mäklare, bank och leta möbler och bröllopsplanering. Det, plus att man planerat i snart 1 år gör ju att det nog inte känns verkligt förrän typ dagarna innan.

    och nu börjar jag fundera på det här med skaffa barn. Tidigare har jag liksom sagt att jag inte skulle ha något emot att bli gravid direkt efter bröllopet. Men nu börjar jag tänka att det kanske inte är så smart...jag är förvirrad i detta alltså. Jag gör ju min motsvarighet till AT tjänst... Skulle jag bli gravid direkt efter bröllopet typ eller ino, 6 månader så är det under min "AT tjänst".... Det skulle vara så skönt att ha den gjord och få min legitimation. Å andra sidan är jag rädd att om jag får de och är gravid mot slutet utav min tjänst så kommer jag inte få förlängt... Behöver inte bli så alls så klart. Jag känner att mina kollegor och chef har stor hänsyn till såna saker och VET ju att den yngsta på kontoret gifter sig snart (är superinvolverade i bröllopet!) och jag jobbar med barn... Det kan inte direkt komma som en newsflash att jag då gärna vill ha barn också. Men funderingarna finns där ändå. I nuläget så har min chef redan sagt att de definitivt vill ha mig kvar nästa år också (gör två års tjänst innan leg) och sen sa hon även att den tjänst jag har är en tillsvidare tjänst och att jag skulle fundera på om jag ville ha den efter leg också.. Vad tror ni tjejer? Vad hade ni gjort? Jag har svårt för att vara oärlig också. Känns som jag vill ta en kopp kaffe och sätta mig ner med chefen och vara totalt ärlig och höra vad hon säger om hon skriver ett tills vidare kontrakt med mig efter nästa är även om jag skulle bli gravid och därmed borta ett tag. Vet ju att de vill ha mig kvar men samtidigt tänker jag att för dem att skriva kontrakt med någon som de vet kommer kanske inom någon månad försvinna och vara mamma ledig 1-1,5 år är ju inte direkt bra för dem. Visst de kan ta in någon annan under den perioden utan större problem kanske men åhhhhhhhh... Hjääääälp miiiiiig hahahaha... Man är ju inte 22 direkt heller!!!!!

  • Lavelii

    Haloo tjejer!
    Angående barn. Precis som du Goli så har jag alltid sagt att barn och familj går före karriär. Alla dagar! Och både jag och fästmannen vill bli med barn och vet ju, precis som du säger, att det kanske inte går på första försöken liksom. Så det är inget som tas för givet, tvärtom. När andra talat om för mig: "vänta iaf 1 år. Res tillsammans. Njut!" Osv så har jag blivit upprörd och irriterad. Alltid poängterat att för det första så är det inget något får eller ska lägga sig i. För det andra ser jag inte barn som slutet på något fantastiskt roligt liv! Jag ser det som startat på ett nytt spännande och ett så klart omprioriterat liv. Resa kan man göra ändå, men kanske får tänka till två gånger på vilken typ av resa man gör liksom. Och inte ens det. Folk är så bekväma av sig idag ärligt talat. Blir bara trött. Kan inte ens gå till ican utan att ha ett helt ekipage av folk som ska agera barnvakt medan de lastar vagnen med varor. Visst jag kanske inte ska säga så mkt. Har ju inte barn än och inte befunnit mig i situationen. Men känner jag mig själv rätt, så är inte livet slut för att vi fått barn.

    Iaf, vi vill också ha minst 2, max 3, som du säger så tickar den biologiska klockan. Och vi är välsignade med att min blivande man faktiskt har jobbat flera år (de åren jag studerat och inte kunnat spara) och kunnat spara och har ett fungerande företag. Min inkomst bidrar så klart till en högre ekonomisk trygghet men den är inte ett absolut måste. Och vid tiden för mammaledighet så har jag jobbat med en bra lön tillräckligt länge för att få ut en vettig föräldrapenning. Men som du säger, den biten löser sig alltid och det finns alternativa möjligheter.

    Jo, det är diskriminerande om hon sparkar mig för det, tror jag. Kanske till och med om hon inte anställer mig med det som grund men det är ju lite diffust. Helt plötsligt kanske hon får anställningsstopp liksom. Hur ska man kunna bevisa att det är ren skitsnack. Å andra sidan hade jag då inte velat vara på den platsen ändå. Och i slutet av dagen så är barn viktigare för mig än karriären. Så där har jag egentligen mitt svar.
    Som du sa Mustikka så tror jag faktiskt att jag kan prata med henne om en sån här sak. Jag tror inte att det kommer som en newsflash liksom. Dessutom så är halva kontoret på mig om att efter bröllopet så vet du att vi väntar oss en bula på magen!! Det är det ända folk snackar om i lunchrummet. Bröllopet och barn. Haha... Det är inte helt omöjligt att vi kan komma fram till något som passar oss båda precis som du säger.
    och ja, Kitkät, du har rätt. Det är inget hon behöver veta. Att vi försöker. När det väl där dags för att berätta då berättar man och tar det från det.
    Det jag dock funderat på nu är att vi inte åker på smekmånad ju förrän februari/mars. Jag tänker att vi inte behöver köra igång ordentligt typ förrän då. Dels finns det ju en chans att jag faktiskt blir gravid "direkt" och det skulle innebära att jag är gravid i 3-4 månaden vid smekmånaden och dels så hinner jag inte fullfölja mitt nya jobbkontrakt som sträcker sig till december. Det hade varit skönt att iaf ha den ur vägen. Så då tänker jag att om vi börjar försöka på riktigt efter årsskiftetet typ runt mars månad så hinner jag troligtvis bli klar med tjänsten. Sen bryr jag mig inte om jag får förlängt eller inte efter det. Och bryr mig inte om jag är gravid under tjänsten ju alls så klart. Men ja, vi får se. Brukar säga att Guds vilja får ske. Är det meningen att vi ska bli gravida på bröllopsnatten så blir det så haha... Det är inte mig eller fästmannen emot.

    Men tjejer tack. Ni är så kloka. Behövde få lite reflektioner. Hos familjen och vänner får man standardsvaret "du är redan mamma! Har varit det så länge vi kan minnas. Klart du skaffa barn direkt" eller "neeeeeej skaffa inte direkt! Res. Lev. Tänk på ditt jobb!" :-/

  • Lavelii

    Mustikka, det lät både sorgligt och jobbigt faktiskt. Om det är social fobi så är inte alls lätt. Kommer i kontakt med det på jobbet och det är tufft både för anhöriga och personen själv. Det blir en så ond spiral. De tar sig inte ut för att slippa möta ångesten och genom att hålla sig hemma så håller man ångesten i schack och därmed kommer en tillfredsställelse som förstärker den sociala fobin. Om det nu är det. Hoppas iaf att hon fick en dag att minnas, även om det låter märkligt.

    Det där med sprit. Vi kommer ha en vodka flaska på bordet, en whisky en arak (och något mer som jag inte kommer ihåg) och läsk/vatten. Vin kommer finnas i baren och servitörerna kommer att gå runt och servera detta samt lägga fram en flaska eller två på borden där det dricks. I baren kommer också finnas drinkar som serveras från 22.30. Hoppas att folk tar sig till baren också. Fästmannen är lite orolig för detta medan jag menar att när det finns en bar som är öppen så dras folk dit. Man "förväntar" sig att man kan gå fram dit ju. Dessutom kommer vi ha en drinkmeny på bordet så folk förstår.

    Tack Kitkät, ska kolla med Afram. Jag vill ju gärna rama in bordsnr kom jag på. Såg det på en släktings bröllop i USA. Såg så fint ut med bordsnr i en vacker ram.

    Tror bestämt att vi skippar gästbok faktiskt. Syrianer kommer inte skriva i den. Jag tror inte de så det skippar vi. Nu ska vi åka till Sthlm och kolla klänningar till mamma. Wish us luck!! Ska försöka lägga upp lite bilder här när jag kommer tillbaka. Och ang stylisten, jag tror också det kommer bli hur bra som. Man får hjälpa på traven också ju så att de vet exakt hur man vill ha det.
    Kitkät, en fråga...ska du ha paraply??? Vi som gifter oss under lite mer regniga perioder, liksom.

  • Lavelii

    Kitkät,
    Nej, men precis. Tror inte heller någon kommer skriva i den. Kanske någon enstaka men tvivlar på att det är något jag kommer sakna om 10 år. Finns så mkt annat som innehåller minnen från den dagen.

    Min klänning är också ivory, så jag letar också efter en sådan! Jag hojtar till om jag ser något. Absolut inte svart skaft! Men kunde man inte "klä" om den kanske? Har spelat tennis, och därmed vad vid att binda skaftet på racket hahaha skämt åsido, men det kan ju gå på vissa skaft, med något fint band. I värsta fall liksom.

    Vad skönt att du tyckte om örhängena! Och att de var lika fina som på bild! Måste också börja kolla på smycken... Eller örhängen. Ska inte ha halsband ju och armband har jag ett jättefint, om jag nu väljer att ha ett.
    Jag fick mina skor idag. Ska fota dem imorgon, kom hem alldeles för sent idag. Varit släktdagar igår, idag och blir det imorgon också men sen lugnar det sig. Och allt ska fotas. Inbjudningskorten ligger på utlämningsstället.
    Var även hemma hos min moster i Sthlm idag och planerade dekoren i hennes hem då det är därifrån jag kommer "gå ut". Så himla verkligt det kändes då. Hon är så fantastiskt grym min moster; "vi ska flytta den hit och där ska du sitta där, dansa här, mat där, den flyttar vi, den ska vi ta bort, täcka de där...etc" och hon visade mig sin klänning och kusinerna planerade sina. Och bäst av allt idag, mammas klänning är beställd. (Tarik Ediz 92200 i blå/sax, om ni vill ta en titt så fiiiiiiin hon var i den!!! Men vägrar finansiera Södertälje butiken!! Herregud vilket obehagligt bemötande man fick!!!! Usch! Dem hade typ likväl kunnat kasta pengar efter en i ren desperation för att man ska köpa klänningen av dem. Och ändå tar de värsta överpriserna. Sån tragisk B-taktik de använder också för att de tror att man är lättlurad. Nej tack, bad mamma ta av klänningen. Ringde ett samtal och 10 min senare så var klänningen beställd och i rätt stl utan en massa onödigt fjäsk och dessutom nästan 2000kr billigare!

    I nuläget så sitter min klänning tight! För tight! Men jag ska ner 2-3 kilo och mer än så får jag inte tydligen haha... Sen var jag väldigt svälld (mens) sist jag provade så det var nog det. Men jag skulle nog inte rekommendera att du syr in den så att sen sitter supertight. Man vill ju att klänningen ska falla fint, men samtidigt kan de vara bekvämt att i en centimeter att andas i i all stress. För mig är det iaf så att mon mage sväller i stress och speciellt om jag inte äter ordentligt och sen äter på festen, då behöver jag den centimetern! Haha... Tänker du ha strumpbyxor? Detta kanske du inte vill, men har du testat de strumpbyxor som sägs lyfta lite? Finns till och med strumpbyxor med kuddar i?!
    Fast i slutändan av dagen så tror jag vi nojar över passformen för mkt. Jag tror din klänning sitter jättefint och hade den behövt sys in mer så hade de sagt se på whitebirds. Den modellen du har gör ju att det är ok att inte ha världens rumpa eller höfter. Tror midjebandet i strass ger illusionen av en smalare midja och därmed bredare höfter eller?? Du vill inte lägga upp en bild med klänningen på här va?

    förresten, har du/ni era klänningar hemma?? Jag funderade på det igår och alla jag pratade med inkl fästmannen tyckte att jag ska låta klänningen vara i butiken till någon dag in på bröllopet så att hon kan blåsa den osv dagarna innan och sen att den inte skrynklas till här hemma... Hur har ni det?? Skrynklas den inte i sitt fodral?

  • Lavelii

    Viola!!! Välkommen tillbaka!! )
    Du har fullt upp ser jag! Vad roligt med nytt jobb!! Vet hur det känns dock. Det blir så mkt på en gång, sen ska man orka med allt annat. Vad beställde ni för kort? Eller ska beställa.

    Jobbigt med floristerna. Har du kontaktat dem igen? Har ni inte ett paket? Så som vi andra? Hade för mig det... Menade att florist/dekoratör ingår då ju...?

    Har också satt vårt osa datum ca 4 veckor innan bröllopet. 29 sept för att vara exakt. Och imorgon hämtar jag ut korten och får se de live och då delas de första ut också!!! Så kul!!!

    Det gick inte att se skorna? Jag håller dock med dig. Viktigast för mig är att de är bekväma. De kommer ändå bytas ut och de kommer inte synas. Men jag beställde på Brandos. Perfect-Chrissy heter dem. Fick dem idag. Bekväma och stabila. Jag var petigare med ballerinaskorna eftersom jag hatar vita ballerina haha... Men till slut blev det ett par vita från Aldo.

    Tack för tipset. Ska definitivt kolla in smyckena där. De har fina smycken! Kan du inte visa bild på dina? Jag vill inte heller ha för mkt smycken. Egentligen bara örhängen. Min klänning har Swarowski kristaller i midjan och sen pärlor i spetsen osv. Det kan bli för mkt kaka på kaka med massa smycken. Förlovningsring och vigselring räcker tillsammans med örhängen.

  • Lavelii

    Edessas mode. Kaos! Blev riktigt upprörd. Och så står folk därinne och kacklar på syrianska, turkiska arabiska höööööögt och jobbigt. Ingen ro. Och de säljarna... No Words. Tackade för mig. Bad mamma ta av klänningen och sa att vi hör av oss. Varpå han kör med en sån ful teknik där en "random" människa helt plötsligt vill prova "mammas" klänning och han säger "du ser den finns nog inte kvar senare..." Ehhh, ser det ut som jag föddes igår!!! Som sagt, 1 samtal senare så va klänningen fixad! Vi fick inte ens ta foto på mamma i klänningen för att hon skulle kunna kolla och känna efter... Aldrig hänt i någon annan butik. Det är inte Hermes eller Chanels stockroom vi försöker fotografera liksom!

    sen tycker jag prinsessa i Södertälje också är jobbiga bara i telefon. De var det under tiden jag kollade brudklänning och även nu till mamma så dem orkade jag inte ens besöka faktiskt. Vilken var det du var i??

  • Lavelii

    Du kommer inte tro mig haha... De örhängena har min mamma kollat på till mig. Eller inte just de. Hon Hittade samma model fast med diamanter. Dem är jättefina!! Vet inte om hon kommer köpa dem eller ej. Hon var lite osäker men I så fall kommer jag ha dem. Men ska ändå kolla på lite andra. Jag är inte heller så lång. Och jag vill absolut inte ha några stora hängande. Men kanske något i dropform, ungefär som Kitkäts, om du såg länken till dem? Tycker det är väldigt fint. Ska hur som helst kolla in Swarowski butiken )

  • Lavelii

    Kitkät,
    Visst var den fin?! Lilla mamma. Hon tyckte så mkt om den. Vi funderade på antingen smaragdgrön eller blå men hon är mer blå än grön haha. Som jag skrev i något inlägg ovanför, edessas mode hette butiken. Vi gick dit enbart för att de var de enda som hade fått in den klänningen så att hon kunde få prova. Men usch sen sponsrar inte dem med en krona. "Vi beställde in 4av denna klänningen men fick bara en så den finns kanske inte ens kvar att beställa". Men driver du människa!!!!!!! Den är precis utkommen. Vadå finns inte kvar att beställa! Och nej, du har inte beställt 4 ex av samma klänningen. Vem försöker du lura! Och sen det värsta av allt deras falska "det är en riktig mother of the bride klänning. Finare hittar du inte och denna finns inte någon annanstans!" Nej, det må vara sant. Men det de glömmer är att de inte är de ända återförsäljarna och därmed inte de enda som kan beställa in dem. Jackass ärligt. Haha... Så trött i skallen efter 2 min där. Så falskt! Och dessutom 2000 kr dyrare än de pris vi fick i en annan butik och dessutom mkt dyrare än rekommenderat pris.
    Svårt för sånt alltså! Förstår din frustration över Drottninggatan också!

    Jag syr till lite extra kristaller bara runt midjan så att set markeras mer. Väldigt tunt dock och sen lite mer pärlor och "paljetter" vid axelpartiet som ger lite extra skimmer. Thats it. Ska gå dit nu på fredag och kolla hur det ser ut innan hon syr dit allt.

Svar på tråden Orientaliskt bröllop