Inlägg från: Lavelii |Visa alla inlägg
  • Lavelii

    Orientaliskt bröllop

    Goli,

    Tack så himla mycket!!
    Satt igår i världens längsta konversation med min svägerska och planerade. Vi vill ju gärna fixa oss tillsammans. Min mamma, svärmor, svägerskor och ena svägerskans dotter...Därför behöver vi nu samla ihop lite stylister. Det går inte med bara en på flera personer. Men ska även kolla med min stylist (om jag är nöjd med henne) ifall hon har några kontakter som hon i så fall kan ta med sig... (finns en del kusiner från utlandet som också vill få håret fixat och mostrar som mest bara vill föna till det fint). Så nu är det en del att ta itu med.
    Lite svårt med tanke på att alla bor utomlands och inte kommer hit förrän några dagar innan bröllopet. Men det ska nog gå Kitkät,

    Jag håller med Goli... De är professionella och har nog jobbat på detta sätt tidigare. Jag tror inte du behöver oroa dig för att det ska bli konstiga avbrott eller hackigt. Som Goli sa, de känner av. Min kusin hade DJ, plus två liveband (gifte sig med en kille från annan nationalitet, så de ville också ha ett liveband) och DET kan jag tala om för dig var ett pussel att få ihop. När spelar den ena och den andra och DJ. Men det gick så jäkla bra. De synkade riktigt bra. OCH banden (från vår sida Josef Özer...ja vår släkt älskar honom hahaha) var duktiga på att känna av när de gjort sitt och de andra kunde ta över...de signalerade på något sätt till varandra. Slutade med att folk hade roligast och dansade mest till vår musik faktiskt så Josef spelade mest under hela kvällen. Ingen sida klagade och alla hade trevligt.
    Min kusin som gifte sig i maj hade också liveband och dj...inget hackade där heller. Det har aldrig hänt att jag varit på bröllop där man haft båda (och idag har många båda, iaf de bröllop jag varit på) och man känt att det blivit märkligt eller något.
    Du kanske ska prata med bandet och DJn. Antar att de är välinformerade om att ni ska ha båda? Tror de kommer tala om för dig då att du inte behöver oroa dig och att de kommer överens sinsemellan varandra hur de ska göra för att uppfylla dina önskningar.

    Nej, de dukade inte av mezen. De dukade av den kalla mezen men lät den varma mezen vara kvar. Folk åt fortf under kvällen. Ligger det framme så äter folk, så brukar det vara. Sen om man saknar det för att man tar bort det vet jag inte riktigt? Jag kommer inte be dem ta bort den varma mezen. Det blir lite som nattamat. Frukttallrik låg på bordet hela kvällen. Likaså den här blandtallriken med fetaost, sucuk, gurka osv (den kommer vi inte ha på vårt...tycker den tar onödig plats och ser inte rent ut på bordet). Annars tycker jag att de var jätteduktiga på att duka av tallrikar osv efterhand så att det inte såg proppfullt ut på bordet som det ibland gör.

    Ang uppsättningarna. Jag har skickat flera bilder till henne och hon har kommenterat att det ser bra ut och blir nog toppen. Så jag HOPPAS ju innerligt att hon verkligen hade varit ärlig om hon känner att det är något hon inte behärskar... I värsta fall använder jag henne för smink och sen får jag stressleta en frisör (har en i åtanke...) och i värsta värsta fall så har jag så jäkla många frisörer i släkten att jag gråter ut hos en av dem (som förvisso är bjuden på festen men behöver liksom inte stressa på morgonen med att få sig själv i ordning då vår vigsel är så sent). Så egentligen är jag lugn med hår också. Har grymma folk kring mig som erbjudit att fixa också....mest att jag inte vill stressa andra den dagen när de också är bjudna till bröllopet.

    Men ja, jag förstår inte heller hur de kan tycka det ser fint ut. Allas hår ser likadant ut... tupperad lugg och, som du sa, bowlingklot där bak. :-/
  • Lavelii
    Goli,

    Så vacker!! Håller verkligen med Kitkät...en av få som är lika vacker utan smink som med!!
    Jättefina bilder och kan verkligen tänka mig att du var strålande vacker i brudklänningen också Goli, Kitkät,

    Ditt hår Goli var jättefint. Tupperad lugg i min värld är något helt annat än det du hade. Din lugg var jättefin!
    Jag håller dock med dig faktiskt ang att man ändå vill ha något som syns mer än resterande gästers. Det är ju det som gjort att jag fått nojior nu! De flesta som kommer på vårt bröllop kommer gå för att få håret fixat. Helt klart. Och alla kommer ha avancerade uppsättningar (bowlingklot eller ej). Dessutom har jag så mycket frisörer i släkten att folk ju inte är blyga direkt med att testa på störst, bäst, vackrast BAM när det gäller hår.
    Så hur mkt jag än inte vill ha ett bowlingklot, så lär det bli en modifikation av det säkert. Dock vill jag fortf inte ha en "hög" uppsättning. Den ska vara mer bakåt, om ni förstår hur jag menar?

    Var ju på bröllop nu i helgen... bruden var jättevacker. Med en uppsättning som passade henne (dock kunde frisören använt mer spray...luggen föll framför hennes ögonen hela tiden, såg jobbigt ut). MEN eftersom majoriteten av gästerna var syrianer med allt vad det innebär så var ju alla så klart fixade från topp till tå! Brudens uppsättning bleknade i jämföresle. DOCK så insåg jag ändå att det egentligen kvittar, för all fokus var ju ändå på henne. Jag la märke till uppsättningarna eftersom jag febrilt letade efter inspo haha...givetvis var ju då den första jag kollade på brudens.

    Pagnie,

    Tack för infon! Det låter bra och rogivande. Jag hoppas att jag blir nöjd. Annars får jag som sagt ha henne för smink och kontakta någon annan för hår. Smink kan alltid bättras på liksom men håret kan inte helt plötsligt i all stress fixas till och sättas upp på nytt etc.
    Men det blir nog bra
  • Lavelii
    Kitkät,

    Jag förstår. Men jag tror som sagt du kommer ha en klarare bild efter detta bröllopet du ska på.
    Men om man hårddraget säger så här då:
    ni kommer in, bandet spelar. Sen sätts er låt på och alla sätter sig, ni dansar osv (detta kanske tar en 30 min allt som allt?).
    Sedan spelar DJ direkt efter tills middagen mer eller mindre är över (när beräknar ni ungefär att den är över?). Då tar bandet vid och spelar några timmar. Sedan kan kanske avbrottet för bandet vara att någon håller tal? Du gifter dig med en svensk så det kanske kommer vara folk som vill hålla tal? Och då blir det efter det naturligt att DJ tar vid (säg runt 23 tiden) och spelar fram till tårtan och en stund efter (tårta vid 24-24.30?)? Sedan bandet efter det till slutet. Då har ändå DJn spelat iaf i 1,5 timme utöver den lugna musiken? Vet att det är väldigt förenklat men kanske till lite hjälp i tankarna?
    Banden brukar nog spela ca 45-60 min i taget. Iaf det vi var på nu sist. Mkt beror dock där också på stämningen. Bandet håller på längre när de ser att folk inte vill sätta sig liksom

    Nej, fruktfat ska inte serveras förrän vid tårtan, enligt mig heller. Fast jag ska diskutera med Afram för ibland sätter de upp fruktbuffe vid dessertbuffen (som presenteras efter middagen, inte innan) och ibland lägger de ut fruktfat. Ska se vad vi ska göra när vi träffar honom 24 augusti i lokalen.
  • Lavelii
    Goli,

    Tack, jag fick det!
    Det var bra det är med fotografering. Jag har tänkt mycket på det. Vi ska möta fotografen på tisdag och diskutera hur de lägger upp det och hur jag vill ha det upplagt. Vill ju ha foto med gästerna. Bra att du påminde
  • Lavelii

    Så tjejer, imorgon ska jag på provuppsättning/smink (lycka till idag Kitkät!). Är inte lika nervös längre. Det går som det går och jag tar med min kusin som är grym på att sminka. I värsta fall får hon ödmjukt tala om hur hon brukar sminka mig, iaf basen som jag tycker är viktigast. Allt annat kan man ju bättra på (kajal, ögonskugga etc).

    Och håret går nog också bra. Hon får väl öva på en docka fram till 26e okt annars hahaha... Solig Så länge hon fäster upp det ordentligt så det inte rasar så...
    En sak jag fortfarande inte bestämt dock är om jag ska ha slöjan över eller under uppsättningen. Rent spontant tänker jag över. Min slöja gör sig finast över. Men vissa frisyrer kanske inte blir bra om man ska fästa slöjan över?! Sen kanske håret förstörs lite av gnidningen mellan slöja-hår eller när man tar av den? Även om alla mina frisörer kring mig säger att det inte är så ifall man fäster den bra och rätt, så att man får av den "lätt".

    Iaf, sen på tisdag är det möte med fotografer och dekoratör. Den 24e träffar vi Afram och går igenom dukning/lokal/mat etc.

    Måste hitta lackskor till fästmannen. Vi vill inte hyra dem. Någon som har några tips??

  • Lavelii

    Jag är fan inte i ett lyckligt stadie just nu. Håret blev inte bra. Men håret hade jag kunnat stå ut med om sminket hade blivit bra. Det blev inte alls bra. Och det syntes ännu mer under kvällen. Tog massa bilder...inte bra.
    Hon lyssnade inte på mig. Och jag tyckte inte om hur hon jobbade. Inte kreativ alls. Jag fick påpeka ställen hon missat sminka. Och då höll hon på i över 1,5 timme med bara smink.

    Är så ledsen nu! Kontaktat hårfrisörer...alla är upptagna... Inte ringt den som Goli hade än. Ska göra det imorgon. Håller tummarna!!
    Sminket kommer min kusin göra. Hon fick så ont i magen när hon såg hur ledsen jag var så hon sa "du vet ju om att det är en ära för mig om jag får sminka dig!! Jag är bara livrädd att just DEN dagen så går allt fel, det är det enda!!" och jag älskar verkligen hennes sminkningar på mig och är inte ett dugg orolig. Känner mig alltid som en prinsessa när hon sminkar mig! Men ville helst att hon skulle slippa stressa under denna dag.
    Dock har vi bestämt att hon ska sminka mig och det ska vara förberett och testat innan osv. Fördelen är att vi bor nära och hon kan testa på mig flera gånger innan bröllopet. Så DET gör att jag sover bra om nätterna. Jag kommer bli så fin tack vare henne!

    Men håret...får se hur det blir med det.

    Sorry för ett egotrippat inlägg... återkommer dock. Bra att du kände dig trygg Kitkät! Ångrar att jag inte fortsatte med Ulrika ist. Jag var ju i kontakt med henne och vet inte vad det var som gjorde att jag valde den andra istället. Vet inte vart hon funnit sin make up utbildning. Jag sminkar mig faktiskt betydligt bättre till jobbet och då snackar vi foundation och mascara på höjden.
    Iaf, hörs snart igen! 

  • Lavelii

    Hallo tjejer!!

    Lite tyst här nu när 3 av oss gift oss. 2 är på smekmånad. 1 inreder hem. Och vi andra två planerar på antar jag...

    Jag förstår dig Kitkät, med håret. Jag tänkte också slarvig uppsättning först (eftersom jag så långt som möjligt ville undvika de klassiska "bollarna") men när jag väl får tag på en annan frisör så ska jag låta denna göra en provuppsättning med en mer stram uppsättning och faktiskt en mer definierad uppsättning. Det lär bli de klassiska bollarna något modifierat och en lägre uppsättning. Känns som de är det som kommer sitta under en helkväll. Och det slog mig faktiskt att jag främst vill ha en fin inramning av ansiktet. Baksidan kommer ingen se (slöjan täcker) och när slöjan väl är av så kommer festen vara igång och vem ska tänka på min uppsättning då?!
    Därför är sminket och framsidan av håret prio 1.

    Jag har bilder från min konsultation men det är i ärlighetens namn inget som är värt att visa. Herregud, jag blir bara mer och mer besviken för varje dag som går. Till och med brorsan reagerade över bilderna och nr 1 sa att sminket gör att jag ser väldigt trött ut. Och att mina egna sminkningar på mig är 10 ggr bättre än denna så kallade proffssminkning. Det var liksom inga färgnyanser alls i ansiktet. Jag såg sorgsen och blek ut. Och då menade hon att hon ändå sattit rouge. Och ögonen...de ska vi inte tala om. Borde följt min magkänsla och oro från första början.

    Men men... ska betala för konsultationen och avboka.

    Iaf, idag ska vi möta dekoratören och fotograferna.
    Hoppas dekoratören tagit fram de blommor jag vill ha och gör det snyggt! Smart som jag är så har jag bokat dekoratör 18.00 och fotografen 19.00 (dekoratören är i södertälje och fotografen är i hallunda). Får nog ringa fotografen och meddela att det kan bli en försening.

    Hursomhelst,
    hur går det för dig Kitkät? Vad skönt att du beställt slöja äntligen!

  • Lavelii

    Kitkät,

    Ingen fara alls!! Krya på dig!! Vet du, jag är faktiskt så himla trött på allt detta planerandet. Jag känner att jag inte orkar mer! All oro, allt spring, alla möten, alla detaljer, allt oro kring osa osv... Jag längtar så jäkla mkt till den stora dagen och vill att den ska komma nu så att man kan ha vackra minnen och återgå till en normal vardag där inte varenda vakna sekund upptas av bröllop!!!

    På allt detta så åkte min bror in på sjukhus igår också för att opereras "akut"... och jävlar vad  ont det gör att vara så här långt bort från familjen när sånt här händer. Detta har gjort att jag definitivt inte har tänkt på att ringa frisörer. Det är ju verkligen sekundärt. Men det är bra med brorsan nu!

    Iaf, jag var missnöjd med allt ju. Framförallt hur oprofessionellt hon arbetade. Verkligen. Jag förklarade för henne direkt att jag har lite ärr på kinden som jag vill ska döljas. Och detta måste döljas med en ordentlig primer och conceler samt att jag har en tendens att få påsar under ögonen när jag ler och de vill jag dölja (och jag vet att det går för jag kan göra det själv och min kusin är grym på att dölja sånt!). Hon nickar med huvudet som om hon förstod...men varken primer la hon (viktigast för att ett smink ska hålla ju!!), ingen conceler...utan smetade på foundation direkt bara. Puder la hon under ögonen ifall att ögonskugga skulle falla så att det är lätt att få bort det men glömde (?) lägga puder på resten av ansiktet. Hon påstod att den foundation hon använde behövde ingen conceler...men jag SER ju själv att den inte täcker så som jag vill och säger det till henne. Jag bryr mig inte till vardagen, men på bröllopet så vill jag helst inte se några ärr. Och jag vet att jag överdriver, för på foto ser man sällan de ändå...låter som att jag har värsta ärren och så är det inte...Men känslan när jag kollade mig i spegeln med den basen hon la var samma känsla som när man jobbat hela dagen och det har varit varmt och flottigt och sminket likaså.
    Ögonen blev katastrofala för att jag inte anser att hon behärskar tekniken man behöver för att lägga skuggor så att de flyter ihop med varandra. Istället såg det ut som att jag själv med skakig hand lagt ögonskugga (är värdelös på just den biten och avstår därför från det!).
    Jag talade om för henne att jag vill ha eyeliner...men som suddas ut lite (ville ju ha lite sotade ögon...) Hon lägger världens mest tunna eyeliner, flytande, vattenfast... det går ju liksom inte att sudda ut?????

    Framförallt var jag missnöjd med känslan. När min kusin sminkar mig så VET jag att när jag kollar mig i spegeln så har hon framhävt mina ögon så otroligt vackert (slår aldrig fel. Får så mkt komplimanger för de!). Hon ramar in mina läppar vackert. Hon highlightar inte bara under ögonbrynen, utan kindbenen, näsbenet och precis vid hårfästet på pannan. Och framförallt älskar jag att jag varken ser eller känner mig spacklad när hon sminkar mig, utan bara otroligt vacker. Och så ska jag känna på min dag!!

    Håret... tja... framsidan blev bra. Vilket gör att jag hade kunnat stå ut med baksidan om sminket faktiskt också var bra. Men håret baktill va mer eller mindre bara en boll...med lite slinger korsade tvärsöver varandra.

    Hursomhelst... tycker den bild du visade på uppsättningen va jättefin! Jag har en bild på en framsida som jag vill ha... ska ladda upp när jag kommer hem ikväll eller imorgon.

  • Lavelii

    Vi har två av varje (video och film) i vårt paket. Helt klart värt det. En uppsättning var...en som följer mig och en som följer honom. Vi bokade en tredje fotograf också men ångrade oss sedan. Får räcka med två.


     


    Vi ska också ha kandelabrar, i kristall... men jag har också gått och sneglat på andra centerpieces... t ex en liknande den du har på bild här. Tycker den är jättefin och jag hade lätt kunnat tänka mig ha så men personligen så tror jag att jag kommer sakna kandelabrar... det höjer mysfaktorn och så är det ju höst då dessutom.
    Men tycker helt klart att det är ett fint alternativ. Utan den spegeln... har sett andra speglar som är väldigt fina dock. Speciellt när man har massa ljus...det reflekterar jättefint!

Svar på tråden Orientaliskt bröllop