Inlägg från: Lavelii |Visa alla inlägg
  • Lavelii

    Orientaliskt bröllop

    Kitkät, måste fråga. Visst har du handlat på Etsy? Är det inte samma där? Höga fraktkostnader och tullavgifter? Jag förstår mig inte på denna sida alltså haha...

  • Lavelii

    www.etsy.com/listing/127830453/alcira-bridal-hair-comb-white-or-ivory&ga_search_type=all&ga_includes%5B0%5D=tags&ga_page=4&ga_search_query=wedding+hair+accessories&ga_facet=wedding+hair+accessories&ga_view_type=gallery

    www.etsy.com/listing/117891437/bridal-hair-comb-pearl-hair-comb-bridal&ga_search_type=all&ga_includes%5B0%5D=tags&ga_page=22&ga_search_query=wedding+hair+accessories&ga_facet=wedding+hair+accessories&ga_view_type=gallery

    Två hårsmycken som är helt ok. Den sista tyckte jag kunde varit mer maffig men ändå med lite mindre pärlor. Svårt det här... :-/

  • Lavelii
    Goli,

    Vilken underbar resumé av dagen! Man blir ju så glad när man läser det (trots missödet med tårtan...vilket svin! Men det löste ju sig!!).
    Min moster har koll hon!! Vad bra att ni var nöjda. Ibland tänker man ju när andra rekommenderar vissa folk att de är "partiska" för att de känner varandra osv. Men jag är glad att det inte var fallet med Elias utan att han verkligen levererade!!
    Så bra att de gav er en personlig servitör. Det har Afram också lovat oss. Plus att våra föräldrars bord också ska ha vars en egen. Vill verkligen ha det som du beskriver det, inte lyfta ett finger den kvällen haha...

    Hursomhelst, underbart att läsa om er dag! Stort grattis och all lycka till er. Lämna inte oss nu!!
    Ser med spänning fram emot bilder
  • Lavelii
    Kitkät,

    Ja, det är så jag tänker också angående glasen. Vill ha det placerat vid varje plats. Inte att folk ska behöva sträcka sig mot sidorna efter vilket glas de vill ha. Eller att bara de som vill ha vin får ett vinglas. Förvisso kanske de blir mkt onödigt glas på bordet, då vissa kanske inte dricker vin osv. Då kanske de tar upp onödig plats? Får konsultera Afram i det... han brukar vara rak på sak och säga om det funkar eller ej. Vill ju inte att borden ska se överfulla ut med tomma glas och det kanske är svårt för servitörer att ränna runt och kontrollera vem som druckit ur vad och sen plocka bort. Å andra sidan var jag på bröllop i helgen (faktiskt svensk/syrianskt) och de hade flera glas vid varje plats. Såg inte stökigt ut.

    Ang, linneservetter så har jag sett det på ett bröllop. Vet att Afram har det beroende på vilket paketpris man väljer. Så det ska vi ha. Och sedan, som er, de andra tryckta servetterna till dessert. Kolla med Panorama, jag skulle inte alls bli förvånad om dem har det. Tror till och med att jag varit på bröllop där och sett det?

    Vad roligt med festprogrammet!! Kommer bli riktigt uppskattat. Speciellt med två olika kulturer. Det kommer ju vi skippa... renodlat syrianskt bröllop kan nog inte staplas upp i ett festprog tror jag. Känns som saker sker när de sker, så länge jag kan tur och ordningen på det  som ska ske så är jag inte så petig med tiden. Dessutom har vi alldeles för många på festen som inte talar svenska och en del är inte jättebra på engelska heller, så vilket språk printar man de i liksom. 400 häften där kanske bara 200 faktiskt förstår känns onödigt. Annars har jag funderat på ett häfte med lite bilder på oss och lite berättelser om oss. Finns ju en del på hans sida som jag inte träffat och tvärtom. Får se med det...

    Drinkmeny tänkte vi dock ha. Vi ska ha ca 5-6 drinkar som vi kommer döpa till något finurligt som folk kan beställa i baren. I samband med det tänkte jag på andra sidan printa menyn till maten. Ska beställa såna trekanter som vi placerar en på varje bord.

    Tårtan tänkte jag också runt 00.30-01.00. Eftersom vår vigsel är sent, så vill jag inte ha tårtan tidigare än 00.00 iaf. Absolut inte.

    Ang. de med musiken... jag tror inte du behöver oroa dig. Många band är idag vana vid att komplettera varandra på ett bra sätt. Bröllopet som jag var på i helgen hade syriansk sångare och sedan spotify (tror jag...fanns iaf ingen DJ) och det var ingen som kände att det blev hackigt eller så. Banden brukar ju ta sina pauser och då spelar djn och bandet var de som avslutade kvällen här med.
    På min kusins bröllop så spelade bandet mer eller mindre ända fram till tårtan, sen tog en DJ över och spelade 1-2 h och sedan bandet igen. Men ni kanske vill ha det jämt fördelat i tiden??

    Då får jag ta mig en titt på etsy igen. Har aldrig handlat från ebay, så jag har ingen aning hur det funkar. Shoppar jag online så shoppar jag gärna från direkta shoponline sidor...mest för att jag inte förstår mig på dessa ebay, etsy, tradera och allt vad det heter haha...
    Jag vill gärna ha ett stort hårsmycke...nästan lite större än de jag länkade till. Eller iaf att de är lite längre, så att de syns i sidan.
    Tänkte du sätta dit hårsmycket efter du tagit av slöjan eller ha den tillsammans?
  • Lavelii

    Och det där med underkjol som Goli sa håller jag med om. Provade min klänning häromdagen med skorna men skippade underkjol för att jag bara skulle testa snabbt. Hade ALDRIG gått att gå eller röra sig normalt utan en underkjol med stålring. Min ska inte vara stor men ska definitivt ha en. Annars hade skorna fastnat osv.

    Och vad roligt att du överraskade honom med cheese cake Goli. Har själv tänkt göra en liknande grej. Min fästman har ju sitt fotbollslag som han älskar. Så när vi skär i tårtan och tar en tugga och sedan sätter oss vid våra platser så ska det ligga en specialgjord mini tårta på hans plats med lagets logga på tänkte jag. Fick idéen av Afram när han berättade att en tjej hade bett dem karva in en logga på hennes mans favvolag i en melon som var satt som dekoration vid fruktbordet. Det var det första som syntes när de kom in i lokalen och han hade blivit så glad.
    Så jag hoppas att det ska gå att fixa

  • Lavelii
    Goli,

    En fråga...denna Gabi från södertälje...du råkar inte ha några kontakt uppgifter till honom? Jag försöker hitta frisörer till mina svägerskor i USA och vill ha någon duktig!!
    Tänkte eftersom du var så nöjd så kunde jag kolla om han var tillgänglig den dagen
  • Lavelii

    Pagnie,

    haha...jag tänkte samma sak när jag såg veckans par. Och så fick vi bekräftat då att det var hon ))

    Kitkät,

    Enligt de bilder jag sett hittills från Hallunda så verkar det inte ha varit några problem med någon annorlunda vikning på linnedukarna. Har sett att de gör lite olika. Ska dock se till att få detta bekräftat på tisdag när vi träffar dem. Vill också ha något lite annorlunda och inte bara det vanliga "triangeln" eller vad man ska kalla det haha...

    Ska absolut berätta hur deras fina bröllop var.
    De gjorde faktiskt en annorlunda entre. Istället för att börja med bandet, så började de med att dämpa ner ljuset lite och så pumpades det ut sån rök (inte riktigt min grej dock) och de kom in till sin första låt och dansade. Så de hade inte den "stora" entrén med bandet. Och efter deras låt hade spelats så satt de på en till lugn låt och fick upp andra att dansa. Sedan satt de sig ner och maten serverades (spotify i bakgrunden). Därefter satt bandet igång och spelade i några timmar. 
    Sedan tog de en paus och då var spotify igång kanske 1 max 2 timmar och sedan tog bandet över och spelade till slutet. Bandet tog, vad jag minns, en lite längre paus och sedan en lite kortare (återigen Spotify då). 
    Vill minnas att tårtan kom vid 24 +- 30 min.

    Man tror man har koll på tiden men det har man inte märker jag... Deras vigsel startade kl 17 och de var i lokalen runt 18.30...folk började röra sig hemåt efter tårtan. Främst de svenska gästerna men även några syrianska. Känns som det är då folk brukar börja röra sig hemåt. Lite på grund av det vill jag inte ha tårtan för tidigt. Känns som folk tar det som "tack för att ni kom-gå nu!" haha... Vet att det inte är så såklart. Men ja, resten gick vid 2 tiden. 

    Fråga gärna mer om det är något du undra...jag tänker kanske inte på de detaljer du tycker är viktiga. Så ask away  

  • Lavelii

    Just det, själv tårt-skärandet och tiden... det känns som det är väldigt olika. En del band spelar ju under själva skärandet och sen när man skålat så fortsätter de spela iaf någon låt tills tårtbitarna är serverade och då brukar brudparet dansa och alla andra. Sedan tar de en paus... hur lång vet jag inte. Ska fråga. Jag vill inte ha en alldeles för lång paus dock. 

  • Lavelii

    Pagnie,

    Jag måste fråga. Angående Sandra Elizah.
    Är så nervös inför min provsmink/hår. Speciellt hår. Jag är så nojig över att hon kanske inte kommer klara av den typen av uppsättning jag vill ha...då jag kommer vilja ha något lite mer avancerat. Jag har skickat bilder till henne och hon har sagt att det ser bra ut.

    Men måste fråga...du var ju nöjd med henne. Det tror jag att jag kommer bli också. Speciellt med smink. Du hade ju halvuppsättning...fick du känslan av att hon klarar av lite större heluppsättningar? Var hon noga när hon jobba? Kändes hon erfaren?

    Massa frågor men får lite ångest. Alla undrar varför jag bara inte valt en av "våra" för att fixa hår, eftersom de "vet" vad vi "menar" när vi säger bruduppsättning. Jag håller dock inte med för jag vill inte gå runt och se ut som alla andra brudar (alla syrianska brudar ser mer eller mindre likadana ut i mina ögon). Men jag förstår vad de menar när de säger att syrianer/libaneser/etc ofta vet hur de ska fästa vårt typ utav hår etc... 

    Helt enkelt, vad var din feeling? Sorry för märkligt formulerat inlägg!! 

Svar på tråden Orientaliskt bröllop