• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Ninnnis

    Grattis September och Hvidis (här också) Beklagar sorgen, September. Skönt att lillan han komma i lugn och ro först.

    Hvidis, så härligt du beskriver förlossningen! Det påminner väldigt mycket om när jag födde A, med skillnaden att jag BARA ville ligga på rygg och profylaxandas. Det var det ända sättet för mig att slappna av i hela kroppen. Så fort jag satte eller reste mig upp gjorde värkarna mycket ondare. Det var likadant med J, trots igångsättning, jag ville bara ligga still och andas A tog jag också emot själv, sittandes på en pall med maken bakom. J flög ju ut mitt i rummet på prenatal när jag skulle köras till förlossningen

  • Soldemor

    Hej gänget!

    Idag är det en underbar förvårdag

    och



    passar

    det

    väl

    alldeles

    utmärkt

    att

    SÄGA UPP SIG!!Cool  TYP...

  • MSW

    Solde: har du fått jobb?!??!? Härligt! STORT grattis! Tell med more!

    Vilken upplevelse med förlossningen(blir lite avundsjuk nästan

  • Klockarbol

    Solde:

    Här är det mulet, gråkallt och blåser snålt
    och det känns också som en alldeles strålande dag att läsa så goda nyheter!

    http://hooray4books.files.wordpress.com/2012/05/yay-you.gif

  • passionsblomman

    Jaha. Då ska vi se...

    Välkomna till världen små glin! Vad skönt att allt gått bra på sina olika sätt!
    Ät och sov nu och väx till er så ni får vara med på många äventyr!

    September, jag beklagar sorgen och jag förstår verkligen att begravning nu mitt i allt inte känns som någon hit!

    Solde-grattis till nytt jobb och kanske ffa uppsägningen!

    Daa, bra att du kontaktar läkaren! Vilka meddiciner har du haft för sömn och depression? Jag har fått cymbalta och propavan utskrivet för att det första har dokumenterad effekt (för vissa) på värk vid fibromyalgi. Den för sömnen fick jag för att jag redan som det är sover dåligt och cy,mbalta har som vanlig biverkan att sömnen blir ytlig och orolig.

    Ja, så där fick jag-jag som vägrat både antidepp och sömntabletter hela vägen genom alla olika grejer från utmattningsdepressionen fram till nu. Men, jag känner att jag inte kan neka i det här läget-dels kanske det hjälper (vore ju skönt med mindre värk) och dessutom är det inte så bra om det står i journalerna att jag vägrar behandling när man ska ha med f-kassa etc att göra framöver. Så jag får ge det en chans tänker jag. Och så hoppas jag att jag precis som mamam ska kunna ta bort medeciner vartefter.
    Det som kommer att hända nu är fördjupad utredning, smärtskola och ett team med folk som jobbar med olika delar. Allt på smärtkliniken i Västervik.

    Jag konstaterar att där borde jag varit för tjugo år sedan. Det är folk som BARA jobbar med smärta och bara att träffa läkaren fick mig att inse att han är lika specialist på det han gör som snubben som opererade bort min tumör.

    Det blir alltså en ny resa som börjar nu. En där jag inte är utelämnad åt mig själv och min egen förmåga att reda ut vardagen och framtiden. Jag tänker bygga en plattform att stå på som håller för framtiden och alla mina drömmar. jag tänker INTE-jag understyker ; INTE ge upp mina drömmar och ambitioner. Jag vill också vara med, göra något värdefullt och spela någon roll för andra även på arbetsmarknaden. Jag vet inte om jag kommer att kunna arbeta 100% igen (eller några % alls vad den saken anbelangar) det återstår att ta reda på, men LEVA tänker jag göra till 100%. Så det så.

    Vi har haft ett bra sportlov. 
    herrarna i familjen är i Sälen tills imorgon-de fick ju åka med kusinerna då älsta kusinen inte skulle med så det blev plats kvar i deras lägenhet. De har haft lite busväder men har visst jättekul.

    jag har hunnit pausa hos Didis och Heloise, träffa mamma med man, sväronen, kusinerna och svågern som ju skilde sig och dessutom vän från fallskärmstiden och sist tog jag vägen om sthlm för att ha en dag med väninnan sedan vi var sex år gamla. Socialt värre och många många mil!

    Nu har jag varit hemma ensam ett par dagar-ÅH vad skönt! Jag övar på mitt facebookande och pratar med hunden-annars pratar jag inte med NÅN-himmelska frid!
    Jag har inte ens öppnat datorn förrän idag och det var bara för att jag behövde gå in på sambons bank och hjälpa honom.

    Matteprov avklarat. Imorgon får jag veta hur det gick.
    Jag ska säga dig Daa, att jag lagt ifrån mig alla mina gamla spärrar-jag bara la dem där på vägen, bakom mig och fortsatte framåt, några stenmar lättare. Jag fattar visst och även om jag blandar ihop det och har svårt med min koncentration, så är det faktiskt roligt. och DESSUTOM fungerar det-hör och baxna-som rena hjärngympan, träningspasset och en paus från allt annat som surrar runt. Matematikens värld är i styrd av regler. De utgör ramen och följer man dem blir det rätt.
    Det går heller inte att tänka på något annat samtidigt som man räknar. Det är bara ett tal i taget, steg för steg. Multitasking behövs inte.

    Hey-alla kvinnor borde få räkna matte för att få vila upp sig från resten av den kravfyllda vardagen!

    September, finns det någon chans att få se dig på fb? Jag vet att du värnar din anonymitet-kan du inte isåfall starta ett konto där du bara heter start september som vanligt?

    Solde-kan jag ha fb så kan du-get started!

    Och, så tycker jag Kjell ska gå med i BT-gruppen, den råkar ju heta "Bt-flickorna" men du kan väl se det som en tantgrupp?

    Om det var något mer nu så har jag glömt det....


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Soldemor

    Oh kära nån vad det händer mycket här, men tilefonen är totalt usel att skriva på!

    Och nu känns det knappt som jag bryr mig att jag går in via jobbdatorn (skäms!)'

    OK Blommis, där fick jag utmaningen som heter Facebook! jag får väl göra det, alla bara tjatar och tjatar.

    Men alldeles strax skall jag framför allt logga ut, åka till den hemskt otäcka heminredningsbutiken en lten bit bort och fira med en kattkudde (så konstigt!) som jag lade undan förra veckan. SEdan hem och äta och förb för kvällens step.
    Är fortfarande i något sorts vacuum efter c:s reaktion (hon blev jätteglad, tack liksom inte nej...) och att det är gjort och att dagen faktiskt är här ("dagen är kommen...")

    Den här veckan har varit mentalt rätt jobbig. Hade redan fått jobbet preliminärt när jag åkte ifrån intervjun, men de hade kyrkorådsmöte igår och beslutade sig definitivt. Men nu kan jag andas ut och livet kommer bli ganska annorlunda.

    I morgon skall vi se om jag kan kommentera lite, för naturligtvis vill jag det.

    Tack för alla lyckönskningar!

    Och jo, fröken svart och vackrast tog två BIS i lördags. Hon var supercool och duktig och tyckte om domarna som tog fint i henne (annars kan de få ett fräs minsann!)

    MÅNGA KRAMAR TILL ALLA!

    *fb, mutter mutter*

  • start september

    Grattis Hvidis! Det låter som du fick en fin upplevelse, som du vill ha det. Jag är också nöjd, igångsättning låter mer dramatiskt än vad det var, jag var öppen tre cm men utan riktiga värkar. de petade hål på hinnorna och på mindre än fyra timmar var allt klart, de första två timmarna var ganska luna och sen gick det fort och bra. Jag stod upp nästan hela tiden, annars gör det för ont. Födde också stående mot huvudänden på sängen.

    Sorg och lycka på samma gång, lyckan konkurrerar ut sorgen. så är det bara. Men dåligt samvete kan man få för det inser jag. Jag är numera föräldralös, gillar inte riktigt den känslan. Sen finns det andra viktiga släktingar kvar, som dessutom stått mig närmare än pappa hela livet, det är jag glad och tacksam för.

    Solde - grattis till nytt jobb! Det var nog inte en dag för tidigt du kommer därifrån.

    PB - har ju inte kommenterat din diagnos alls. Hoppas att det leder till något bra - just till mer och bättre hjälp så att du kan få bygga upp dig på rätt sätt igen. Nu kommer våren och du har bra förutsättningar, hundpromenadet, mycket ute och goda grönsaksjuicer. Det måste ge en bra grund - jag är säker på det. FB - inte vill ni har en anonym i den gruppen. Hur många är aktiva där idag?

  • ingenjörsbruden

    Solde, GRATTIS! Underbart!

    September! Klart du kan hänga med anonymt! EA har gjort det precis så! Du är såååå välkommen! O solde o kjellis med så klart! Kram!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård