• Äldre 16 Nov 20:01
    3774136 visningar
    21824 svar
    21824
    3774136

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Äldre 20 Feb 14:35

    Annars så varvar jag lite längdskidor med körsång och OS-tittande. I förrgår var jag på gymmet, efter ett långt uppehåll. Världens träningsvärk igår, tänkte att det kan vara bra att åka lite skidor för att mjuka upp kroppen. Så 3,5 km kändes lagom. Hmm.... gjorde världens vurpa och nu har jag ännu värre träningsvärk och är stel och öm. Men, men inga brutna ben i alla fall

    T förbereder sig för nästa veckas spännande event: En barnmässa här i stan, med en cirkus där barnen själva deltar. Hon har fått äran att spela piano i Cirkusorkestern, och övar nu flitigt. Ska bli intressant och se hur det faller ut. Det kan ju antingen bli en av de roligaste grejer hon gjort eller så går det åt pipan och hon känner "aldrig mer". Det är SVÅRT att spela tillsammans med andra! Det har hon aldrig provat förut. Men vilken nyttig grej, om hon tar det på rätt sätt.

    Lilla K dansar nu två ggr/v och dessutom har de dans på Fritids en dag/vecka. Hon älskar det Hon ska även sjunga med barnkören på barnmässan nästa vecka och det ser hon fram emot. 

    Själv harvar jag på med körerna. Vi i gospelgänget ska ha ett litet gig 23 mars, så vi övar inför det. Det är även några från gospelkören som ska åka till Umeå på en gospeldag och göra en konsert med andra gospelkörer och Samuel Ljungblad. Hade jättegärna följt med, men har tackat nej, då det hopar sig lite för mycket i mars känns det som. Svärmors operation vet vi inte riktigt när den blir heller och det känns som att vi inte vill planera in alltför mycket nu under våren.

    Blomman, hur har ni det på ert sportlov? 

    Vi har sportlov v10 och jag har tagit ledigt tor-fre och vi ska åka till Levi och åka slalom. Längtar!!!!
     

  • Äldre 20 Feb 17:07

    Hur går det för Hvidis tro?

  • Äldre 21 Feb 08:43

    Hej Flamman! Hur mår Torven?

  • Äldre 21 Feb 08:57
    Soldemor skrev 2014-02-21 08:43:21 följande:
    Hej Flamman! Hur mår Torven?
    Hej, hej! Ha, ha, Torven mår bra. Han är världens gulligaste hamster Supersnäll är han ♥
    Lite trist bara för tjejerna att han är så slö på em och kväll. Det är först efter 23 det blir någon fart på honom, och då sover de sedan länge...
    Men söt och snäll är han och ett mycket trevligt husdjur!
     
  • Äldre 21 Feb 08:58

    Heja kollega Kjell! Kul pyssel m trmagtj. Ska själv ha en snart, byggd på frälsarkransem. Igår badade fröken Svart. Hon blir så söt, alldeles Lockig. Idag är det tassikyr och lite finish med något "silky show presentation" som ska sprutas i pälsen, och så lite antistat.

  • Äldre 21 Feb 09:01

    Så bra allt blir när man skriver i telefonen - inte.

  • Äldre 21 Feb 13:52

    Hvidis lille kille har äntligen kommit!
    HjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaSkål

    12.14 kom lille killen till världen!
    4300g 52cm lång
    Allt gick bra och enligt planen, fick ta upp/ut honom själv!
    Nu ligger han här och skriker och ammar om vartannat!

  • Äldre 21 Feb 23:19

    Grattis till Hvidisfamiljen   Gissar att det då startade av sig själv? Ungefär samma vikt som vår tjej, fast hon var bara 50 cm. Lycka!

  • Äldre 25 Feb 10:35

    Tack September! Jag villl börja med at beklaga sorgen. Och att grattulera till den lilla!

    Jo, jag kom igång spontant, på natten. VVerkarna gjorde att jag inte kunde sova (surprice...) så kl 5 gick jag upp och åt frukost. Maken lämnade barnen vid halv 8 sen åkte vi in till BB.
    Verkrna kom var 3-5 minut, men var inte outhärdliga.
    Blev mött av en dansk barmnorska, och jag blev faktiskt mycket lättad. Inget fel med de svenska barnmorskorna, men jag har ju "lärt att föda barn" enligt den danska modellen, så jag kände att jag kunde slappna av mer och värkarna tilltog.
    Barnmorskan berättade att hon hade blivit så förvånad över hur stor skiljnad det var på barnfödarkulturen bara en broresa bort, och vi kom in på att jag gärna ville ha en naturig förlossning, utan märtstillande och jag ville gärna bli guidad till att ta emot barnet själv. Det var viktigt för mig att få plats att lyssna på min egen kropp och allt detta respekterade hon. Jag slapp tillochmed bandet runt magen och den tickande maskinen.
    Första timmen tog inte verkarna så effektivt, så vi kom överens om att om jag inte öppnat mig mer till kl 11 skulle vi ta hål på hinnorna.
    Så kag fick ta en ny strategi i mitt värkarbete och NU hände det grejer, Öpnade mig 5 cm mer till kl 11, så hinnorna fick vara kvar ett tag till.
    Jag hade flyttat mig från att ta värkarna stående, mot skötbordet till knästående i dängen mot upfälld huvudände. Två värkar fick jag ta liggandes. Aj Aj Aj! Förstår att man vill ha smärtlingring när man ligger ner.
    Kvart itolv tog vi hinnorna och 12 började pressvärkarna. 14 över drog jag upp honom på min mage
    4 timar senare satt vi i en tax till Lund, till patienthotellet, alternativet var att åka hem efter 6 timmar...   :-0 
    Sov gott och mjölken rann till.

    Baren var så glada när vi kom hem oc ville att han skulle ligga i sin säng direkt....

    nu ammas det...

    kraaam! 

  • Äldre 25 Feb 14:00

    Grattis igen till Hvidisfamiljen. Underbart!

    Är jag egoistisk som kände lättnad när lilla K:s danspass blev inställt ikväll? Skäms
     

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård