• Äldre 16 Nov 20:01
    3793247 visningar
    21824 svar
    21824
    3793247

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Daa
    Äldre 6 Feb 11:34

    Hur gick det? Du tar väl inte i för mycket när du är förkyld?


    Soldemor skrev 2014-02-05 14:04:31 följande:
    ...och jag knegar på mitt i allt snorande. Funderar allvarligt på att gå på step ikväll. Börjar kännas otåligt och irriterande. Lite snorig och hostig och orkar nog inte så mycket, men det jag orkar blir väl kul iaf...
  • Äldre 6 Feb 11:47

    Hej Daa! Nej, ingen risk. Däckade i soffan i går kväll 18.30 (efter Glamour!) och fick absolut inget vettigt gjort. Ikväll är det jobb iaf fram t kl 21. Sedan somnar jag väl i bilen på väg hem. Det borde finnas någon form av autopilot att koppla in, så bilen kör själv hem, säkert och snabbt utan att krocka med alltför många älgar, grisar och galna bilister.

    Blir så fort trött och otålig på att inte må bra och orka allt jag vill!

    Har du sett boken "Min morfar och lammen" eller "larver och trollsländor" el "adjö, herr Muffin". Fina böcker som förklarar döden för barn på ett bra sätt. Parvlarna är kanske lite för små, men det kan ju finnas något du kan använda?

  • Äldre 6 Feb 13:42

    När man ska dividera bråktal kan man invertera och när man ska multiplicera två tiopotenser och själva exponenterna är negativa-så blir det positivt i svaret. Bara så att ni vet...

    Foten i munnen *arbetar mig metodiskt fram i matematikens obekanta värld*

    När man fått iväg papper som borde postats för länge sedan och ringt samtal som gör att man kan bocka av grejor på sin lista-då är det förresten också positivt.

    Nu behöver matematikern mellanmål!

    Daa, bra att du tar med barnen, jag tycker många verkar rädda för det. Tror barn krånglar till det mindre än vi.

    Några trådbebisar på G än då?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Äldre 6 Feb 14:19

    Hej Passionis! Vad du är duktig med matematiken! Förstår  typ inte mycket av det du talar om...


    Jag kan skicka dig min trave av kursböcker till chefsutbildningen också. så kan du läsa i mattepauserna och så sammanfatta och maila mig. Det blir väl bra? Oskyldig Känns som om min hjärna har gått i studiestrejk som den mycket ogärna vill avbryta...

    Håller fullständigt med dig om det där med begravningar. Det är vi vuxna som hymlar och håller på. Barn tar döden som något mycket mer naturligt.

  • Äldre 6 Feb 19:33

    Ingen bebis här i alla fall!

    Jag avstod från begravning när stora dottern var drygt 1, 5 år. Det hade blivit för tufft i kyrkan att se de älskade familjemedlemmarna så förkrossade som de var (det var fel generation som avlidit oväntat) och jag ville inte att de skulle behöva ta hänsyn till henne. Hon kom på kaffet efteråt och lyste upp istället, men fattade inte alls vad det handlade om. Bara lite äldre hade det nog kunna fungera - bara de förstår på något plan och det är rätt generation.

    Idag skulle de få vara med tror jag, funderar mest på när det blir min pappas tur. Det kan ju bli snart dessvärre, det går långsamt utför. Ingen orkar mer, allra minst han. Så jag hoppas snart att det får vara nog, om det inte sker ett snart tillfrisknande.  

    Fortsätter med akupressur och ananas, snälla bebis - kom ut! Två hinnsvepningar, färdknäppar, vila igång det, stressa igång det, allt har testats. Känns udda att ha haft sammandragningar sedan vecka 21 och ändå gå lika mycket över tiden som med de tidigare ( BF + 11 resp BF+ 6) .

  • Daa
    Äldre 6 Feb 20:18

    Tack för boktipsen, Solde. Jag hittade tre stycken på biblioteket, varav en verkar skriven för ganska små barn (Vem är död av Stina Wirsén). Vi har pratat om begravningen, vad det innebär (ungefär) och försökt förbereda dem på att många kommer att vara ledsna, men att man får vara det på begravning. 
    Jag hade inte tänkt på hur vi skulle göra med barnen, men jag och maken fick intrycket att det var viktigt för svärfar att de är med. Det avgjorde saken. Mina föräldrar kommer att vara med och ta hand om dem ifall de blir oroliga.  
    De kommer med största sannolikhet att vara mest irriterade över att vi inte låter dem springa iväg till lekrummet för att leka med det älskade trätåget. 

  • Daa
    Äldre 6 Feb 20:20

    September: ja, det känns lite ironiskt att du ska gå över tiden efter allt som varit under den här graviditeten. 

    Så jobbigt med din pappa.

    Och som sagt, lycka till inför förlossningen nu. *lockar på bebisen* 

  • Daa
    Äldre 6 Feb 20:22

    Blommis: bra jobbat med matematiken! Hur känns det? Är det litegrann kul? Eller jätte-?

  • Äldre 6 Feb 22:30

    Fick just en rejäl bunt tråkiga besked om pappa och kanske är det bara ett par dagar kvar. Han finns i annan stad, så dit tar jag mig inte. Jag var där för ett par veckor sen och är nöjd givet situationen men det hade kunnat vara annorlunda såklart.

    Känns som oron nu hindrar förlossning, låt det inte bli samtidigt bara, det klarar nog inte psyket.

  • Äldre 6 Feb 22:31

    Tack Daa - den känner sig lockad på!

    Hoppas så det blir en bra upplevelse för parvlarna. Att svärfar vill det är bra.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård