• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Soldemor

    Jag gissar på alla hjärtans-bebisar här...

    Kramar till September! Många!

    Har fått förfrågan från en hemvärnsbataljon om jag vill bli deras bataljonspastor...kan jag väll...Tjoho! Det var ju faktiskt för detta jag gjorde minilumpen en gång, men sedan kom allt av sig någonstans. Men nu kör vi process med formell ansökan! Kul! Behövs liksom sådant nu för att lysa upp tillvaron!

  • start september

    Bebis mår bra därinne men det blir nog igångsättning innan helgen om det inte kommit igång. Hoppas hoppas på egen start. Kändes bra igår, inget nu. Men alla knep vi känner till används.  

    Alla hjärtans dag blir bra - alla andra dagar också

  • MSW

    Solde: spännande med bataljonspastor!!

    September: bra att bebis har det bra, men skönt att få vräkningsdag ändå, kan jag tänka mig! Hoppas det sätter igång i natt!!

  • start september

    Nä inte i natt heller. Men rejäla sammandragningar till sent på natten igår så det är ju på g, vilket underlättar vräkningen. Beror på läget på FL vilken dag det blir, jag har fått löfte men kan bli nedprioriterad tom söndag. Hoppas på spontanstart fortfarande, men givet att både maken och jag är nervvrak nu (beror på min pappa och andra dödsfall tidigare) så blir det bra med lite tidigare start. . Bästa barnvakterna kommer imorgon FM och stannar till det är klart. Barnen fick vara hemma idag igen, nu tog kräksjukan ny fart, men med lite tur klarade de sig. Nähäpp, tvätta amningskläder och sova middag var det.

    Ingen Hvidis heller? Hur mycket gick du över med de tidigare barnen? Här var det BF+11 och BF+6 tiidgare.

  • Ninnnis

    Tittar in snabbt för att önska lycka till till September och Hvidis (fast Hvidis ser jag ju dagligen på fb ). Jag har gissat på fredag i Hvidis fall, det är min och makens 15-års dag

    Jag är ganska trött efter snart en vecka med två sjuka barn och en sjuk make hela helgen, men på fredag åker jag och mamma ner till lillasyster i Prag. Då hoppas jag kunna ladda batterierna ordenligt,

    I övrigt tar mina smärtande knän mycket energi och begränsar min vardag. Ska träffa ortopeden snart igen, hoppass kunna vänta med operation till hösten då J har blivit lite mer självgående och mina föräldrar går i pension och har möjlighet att komma och avlasta under konvalescensen.

    Nu vaknade J så jag hinner inte skriva mer just nu. Stor kram till alla och en extra kram till de som behöver med stundande förlossninar, begravningar och sjukdomar. Jag börjar jobba i april och hoppas få lite mer tid vid datorn då. Kram på er!

    Jag lade förresten in årets julkort på pojkarna i mitt galleri, men hann aldrig skriva. Det ligger där iallafall  

  • passionsblomman

    Efter dagen på Smärtkliniken: det är utan tvivel fibromyalgi du har och du borde fått hjälp för länge sedan, sa doktorn. Ganska trist. Fast, skönt att bli trodd liksom. Men trist.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Och så har jag min nya telefon nu! Det är tom den jag skriver ifrån, vad säger ni nu då! Alla som har min mail eller telenr får gärna posta ett meddelande m alla era kontaktuppgifter som adress, mail,födelsedag o namn på make o barn tex...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • MSW

    Blomman: men om du nu fått en diagnos så finns det hjälp att få? Vad kul med ny telefon!! Hur är allt annars?

  • Soldemor

    Hej!

    Tant C fick visst ett hysteriskt utbrott på kyrkorådsmöte i veckan och har sedan varit sjuk. Hmm. Nu vet ingen vad som stundar här...

    Eftersom både jag och maken inbillar oss att hon nog kommer hålla ögonen på mig lite extra, så ligger jag nog lite lågt här. Vem vet om hon kan kolla upp datoraktivitet?

    Skall försöka ta mig in här via telefonen.

    Och jag skall maila till dig också Blomman, det kan jag!

    Så, over and out för en stund. skall till sjukgymnast rätt tidigt idag, sedan skall maken och jag åka till pizzataket för lite romantisk middag. Vi har en lott som vi tydligen kan vinna pizzor på.

    Höres förhoppningsvis snart.

    *Vinkar till till Ninnis och kramar Blomman*

  • Kjell Präst

    Hejhej! Jag lever. ifall någon undrat alltså. Håller på och bråkar med mina kära konfirmander och ungdomsledare som deltar i ölhävartävlingar på FB. Hjärnsläpp, är det första ord som kommer upp i min skalle.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård