• Äldre 16 Nov 20:01
    3793924 visningar
    21824 svar
    21824
    3793924

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Äldre 31 Jan 08:30

    Jag såg världens finaste magbild igår kväll på Hvidismagen när den går in i v 40 Hjärta
    Så så sent som igår kväll låg bebisen kvar i magen

    Och jag har blivit påkörd med min bil.
    Av en nedsänkt mersa 200 med tonade rutor som kom sladdandes med bredställ i en korsning och skulle svänga in på den väg där jag kom körandes. Såklart hann föraren inte få mersan på rätt kurs helt och hållet utan knuffade till mig och min bil.
    Behöver jag tillägga att jag inte direkt fick dåndimpen av förvåning när det ut ur mersan kliver en 19-årig yngling med keps, tatueringar, piercing och "hasabyxor"???
    Alla mina ev små fördomar bekräftades tyvärr.
    Att han sedan, från att först be om ursäkt, för att sedan när han skulle komma hem till mig (jag hade ungarna gåendes på väg hem från Fritids utan nycklar så jag var tvungen att åka hem och öppna dörren åt dem) och skriva skadeanmälan, börjar slira och skjuta på mötet gång på gång för att sedan meddela att eftersom jag inte var intresserad av att inte blanda in försäkringsbolagen, så skulle han inte skriva på någon skadeanmälan tillsammans med mig, utan göra en egen. 
    Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! Han är helt klart vållande, men vi har inga vittnen annat än hans polare som var med i hans bil....

    Nåväl, efter några väl valda ord från mig så dök han tillslut upp, tillsammans med sin svåger, hemma hos mig och skrev på skadeanmälan. Sedan får vi se vad som blir av det.

    Ingen blev ju skadad, tur som var hade jag inte barnen i bilen, och på min bil blev det inga stora synliga skador, bara en fälgsida som krunschat. Men eftersom det small i mitt framhjul måste jag ju kolla så att allt är juste med framvagnen, detta på en verkstad.

     

  • Äldre 31 Jan 09:17

    Småglin! Sådana där kryllar det av här ute där jag jobbar! Fördomarna blir liksom bekräftade stup i kvarten!

    Hmm, undrar vad tanten harf för planer nu här? Blev inkallad till henne igår, för att stå till svars om jag stänger av tjänstemobilen när jag inte jobbar. Ja, det kan jag gärna stå för. Ska jag ha den på skall jag ha en helt annan lön, för då talar vi om beredskap i hemmet, vilket inte normalt ingår i min tjänst.
    Sedan påstod hon att jag inte svarar på hennes sms, att jag inte lämnar in saker som jag skall göra...eh, vad pysslar hon med? Ovanpå allt så härjar vik kamrern runt med att jag inte lämnat underlag för olika utbet till artister vi haft. Nej, så klart gömmer jag dem bara för skojs skull! Men hallå! MIsstänker starkt (yes, konspirationsterorivarning!) att hon vill få mig att framstå som slarvig. Så gjorde hon med förra kamreren som slutade efter 22 år här, för hon stod inte ut.
    Hur länge gör jag det?

    Oh, måtte de iaf kalla mig på intervju på tjänsten jag sökt!

  • Äldre 31 Jan 10:08

    Soldemor, din chef verkar mer än lovligt elak och konspiratorisk.
    Hoppas innerligt att du får dig ett nytt jobb så du slipper denna terror!
    Kram 

  • Äldre 31 Jan 10:30

    Ja, det här känns snart inte verkligt!

    Kram själv! Hjärta

  • Äldre 31 Jan 11:31

    ...och snön vräker och vräker ner. Ska snart åka hem så jag verkligen kommer hem utan att fastna på vägen el i någon driva el så.

  • Äldre 4 Feb 15:16

    Hoppsan hejsan!

    Idag skiner solen lika overkligt som det snöade i fredags. Hem kom jag i alla fall och nu känns det vår mer än någonsin. Fast attans vad halt det var i dag! Skulle bromsa på en gata för det dök plötlsligen upp ett farthinder. Men fast jag bromsade så rullade blilen glatt på ändå. det var läskigt! Huu! Inför naturens kraften är man rätt liten...

    ...och nu är det bara två dagar kvar innan ansökningstiden för tjänsten går ut. Magkatarrkänsla, typ.

    Och så hade jag femtitretusen grejer att göra när jag kom till jobbet idag, bl a en begravning som hon tycker jag skall ta. Har naturligtvis inget emot begravningar, men den här är på tisdag nästa vecka och på fredag är jag i Hässlehom hela dagen för att börja välja biskop och på måndag är jag ledig. Och i morgon har vi seeeega månadsmötet och därefter vårplanering (sådan som andra församlngar hade i höstas, typ). Men det löste sig. Problemet är, att tanta chef inte tycker att kvalitet är viktigt när det gäller begravningar av äldre. Hon anser att man ungefär kan snyta ett griftetal ur näsan på väg till begravningen och dit räcker det väl om man kommer tio minuter innan....ni förstår? Att ägna två (!) timmar till ett griftetal och vara på plats i kyrkan en timme innan, det tycker hon är att lägga för mycket tid.

    Nej, nu blir jag så trött att jag snart tänker åka hem. Amarettos uppfödare kommer för att fortsätta hjälpa oss att klippa i tusslandskapet han har samlat på sig under magen. Han tycker INTE om att man håller på där speciellt mycket.

  • Äldre 5 Feb 14:04

    ...och jag knegar på mitt i allt snorande. Funderar allvarligt på att gå på step ikväll. Börjar kännas otåligt och irriterande. Lite snorig och hostig och orkar nog inte så mycket, men det jag orkar blir väl kul iaf...

  • Äldre 5 Feb 16:16

    Här väntas det mest - jobbar om jag vill hemifrån och har en hel del husfix så sysslolös behöver man inte vara, men ändå blir man så otålig. Inne på tredje dagens övertid nu, och man tolkar alla små tecken. Fasan är att bli sjuk eller att lämna sjuka barn till barnvakt. Barnvakten tål det men våra små sover inte bra utan oss vid sjukdom dessvärre. Barnen är hemma sen igår, det börjades ryktas om kräksjuka och det kändes fel. Lite småsnuviga är de så det passar ganska bra att vara hemma Maken jobbar hemma resten av veckan också så det kännas bra och trevligt, men även barnen väntar ju.. Orkade mig på bibliotek och fika med dem igår, det kändes lite som sista dagen med gänget. Sen blir det ju annorlunda att ha en bebis och tre att hålla ordning på, men det ska väl gå också...

  • Äldre 6 Feb 10:39

    Heja September! Spämnande!

  • Daa
    Äldre 6 Feb 11:30

    Hej på er!


    Så länge sen jag skrev...


    September: önskar dig lycka till inför kommande förlossning. Hoppas att ni alla får vara friska.


     


    Vi försöker förbereda oss för morgondagens begravning. Parvlarna ska vara med, så jag ska försöka förklara lite för dem vad det innebär. Klurar...

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård