Inlägg från: KatjaB |Visa alla inlägg
  • KatjaB

    JULI - 2010 del2

    hej hej! hoppar in i tråden. Jag och min sambo har bestämt oss för att gifta oss nästa sommar, 10/7.
    Har gjort upp en preleminär budget, skissat lite smått på gästlista, börjat kolla på klänning (ska beställa från Milly), bestämt ungefär hur brudbuketten ska se ut, hur dukningen ska se ut. bokat vigselförrättare och kollat att platsen vi vill viga oss på är ledig, samt ett hus i närheten som backup ifall det skulle regna och så har jag hört mig för om lokal, men där har jag inte fått svar än. De har semester.
    vet inte hur pass långt innan man ska vara med allt, alla säger att man ska vara ute i god tid men ett år känns ju som rätt lång tid

  • KatjaB
    AnnelieM skrev 2009-07-29 08:11:52 följande:
    Först funderade jag på vinrött men de kändes lite vintrigt så de fick blir rosa/vit och guld eller silver. =)Miss Svensson skrev 2009-07-28 20:24:04 följande:
    blir nog jättefint
  • KatjaB

    vi har platsen för vigseln och vigselförrättare bokad, med lokalen dröjer lite.. den lokal vi helst vill ha, där har de semester o är tillbaka om nån vecka. Så vi får snällt vänta.
    Dock fick jag veta att de ska bygga om hallen, vilket gör att stora salen blir mindre (undrar hur mycket mindre bara)
    Hoppas på att vi ändå kan vara där, omgivingen är jättefin och det är inte alls långt för de flesta att ta sig hem, bra bussförbindelser osv.

  • KatjaB

    oj, börjar ni redan med inbjudningskorten?
    När har ni tänkt skicka ut era? Enligt "vett och etikett" ska man skicka dem 2-3 månader innan, men då det är semestertider när vi ska gifta oss kanske det är bra att skicka tidigare än så?

  • KatjaB
    AnnelieM skrev 2009-08-01 22:31:16 följande:
    Ni som gör era egna inbjudningar, vad har ni för skrivare? bläck eller laser? vi måste köpa en men vet inte inte vilken sort eller dylikt...
    finns det bläckskrivare fortfarande? trodde de flesta var laser.. Laser är ju bättre iallafall än bläck, blir snyggare när ni skriver ut
  • KatjaB
    AnnelieM skrev 2009-08-02 11:24:54 följande:
    Vi kommer att skicka ut våra i början av april och gifter oss den 3/7. Och till jul kommer vi att skicka ut ett save the date kort med julkorten... =)
    jahaa.. är det det som save the datekorten är till för.. förstod inte vad de skulle vara bra för när man skickar inbjudan. Vad smart!
  • KatjaB

    Vi tänkte också köpa 15 kr:s lakan på ikea till dukar, ska även köpa ett par extra och sy servetter av tänkte jag.
    Ska börja smått nu så man hinner klart.

    Tänkte faktiskt vara så ful att jag gör egna kopior på en av xalligraphens som jag tyckte var snygga. Tror det blir riktigt bra faktiskt. Måste bara få bekräftat med lokalen att vi kan ha den då och att den inte blir för liten, sen kan man ju börja fila lite på inbjudningarna.

    Vet inte hur jag ska göra.. klänningen jag vill ha kostar 2500 kr inkl. frakt från Kina, om jag tar via Mathildasfest kostar det 4500 kr inkl. frakt. Det är ju rätt mycket mer pengar men samtidigt så får jag ju ta måtten i cm och slipper på knackig engelska berätta hur det är jag menar att jag vill att klänningen ska se ut. Vet inte riktigt om det är värt så mkt mer pengar bara.. hur skulle ni ha gjort?

  • KatjaB

    vi ska gifta oss utomhus så vi bokade vigselförrättare redan nu och kl 14 tänkte vi, ska dessutom vara ute vid en gammal ruin så då vill jag vara i god tid med att ingen annan tänker samma tanke just samma dag, oddsen för det kanske inte är så stora men iallafall.
    har kollat idag på lokaler, eller ja, ringt runt. Vad ger ni för era lokaler. Finns en jättefin som vi tänkte förmodligen boka, den kostar 2000 kr för lördag och så får man söndag på sig att städa. Eller 3000 kr för hela helgen, vilken kan vara att föredra, jag vill ju dekorera i lugn och ro dagen innan.

    En annan kostar 2500 kr, men då tror jag att man fick lägga till för hyra av porslin mm.

  • KatjaB

    ska kolla runt lite mer. Fast det blir nog den första trots priset.. tycker den är så fin och ligger precis vid skogen så det är naturreservat i närheten och hästhage o så.. rätt idylliskt faktiskt och inne i stan så folk kan åka buss hem enkelt efter festen om de inte vill bry sig om att vara chaufförer osv.

  • KatjaB

    hamte, kul med medeltidsbröllop, sambons förra jobbarkompis hade det där gästerna också kläde sig i medeltida adliga kläder o så gifte de sig på örebro slott, var med i tidningen med ett helt uppslag
    de hade massa kul ideér ifall du vill få tips så ska jag försöka minnas allt.

    åååh vad svårt det är att bestämma sig för EN klänning, ju mer jag tittar desto mer hittar jag. vill ha spets iallafall, a-linje formad och sweetheart.ringnig.. o det finns ju ett antal av fden varianten :)
    lade upp lite bilder i galleriet, gå gärna in o kolla vad ni tycker

Svar på tråden JULI - 2010 del2