Inlägg från: KatjaB |Visa alla inlägg
  • KatjaB

    JULI - 2010 del2

    Ceke: jo, det är klart att man har lite i åtanke att de som har barn väljer att åka tidigare från festen, men vi har själva 2 barn, min syster har 3 varav en är en bebis. andra syster 1, och så har en del av våra vänner också relativt små barn, mellan 3-7 år när vi gifter oss.
    Och vi vill ju att båda två i paren ska kunna komma, och vet att vissa har jättesvårt med barnvakter i stan, det är typ vi som är deras enda barnvakter. Så då vill vi hellre att alla ska kunna komma. Sen om de väljer att komma utan barn så får de såklart det, men vi ska ha ett rum som är barnanpassat och kul för dem, så att alla än nöja oavsett åldrar
    Hade vi själv inte haft småbarn när vi gifter oss så skulle vi mycket väl kunnat tänkt annorlunda.
    De som ändå har småbarn skulle säkert inte ha stannat halva natten iallafall, så där tror jag inte det blir så stor skillnad. Men vi hoppas ju såklart på att de vill stanna länge och festa med oss.

  • KatjaB

    Jvö: välkommen till tråden och grattis till det stundande bröllopet. Tycker själv inte att vi kommit så långt, men det kanske vi har, haha..
    än så länge har vi:
    -bokat vigselförrättare, sett ut plats för vigsel (utomhus) och en plan-b ifall det regnar.
    -prel.bokat 2 festlokaler, ska kika på dessa nästa vecka.
    -bestämt färgtema och blommor till bukett och dekorationer.
    på ett ungefär bestämt brudklänning
    -har en tanke på hur brudgummens kläder ska se ut, men inte riktigt klara (han vill ha plommonstop men jag är lite rädd för att han ska se ut som Charlie Chaplin, så vi diskuterar mao, hehe)
    -sett ut hur inbjudningarna mm ska se ut, inte köpt nåt till det än
    -skrivit ett utkast på hur vigseln ska gå till, vilka låtar osv (inte helt klart)
    -sett ut vigselring, inte beställd än
    -kollat upp lite priser på tårta, vart man hyr stolar till vigseln och om vi ev måste hyra porslin.

    sen tror jag inte vi kommit längre, funderar för fullt på tärna/bestman och har inte helt bestämt om vi ska ha det och vilka i så fall. och så har vi ett par i åtanke som toastmaster/madame men har inte frågat dem än om de är intresserade.

  • KatjaB

    jessie: vi förlovade oss när jag friade så min sambo får en förlovningsring, och när vi gifter oss så har bara jag en till ring, vet dock inte om man brukar gravera in i efterhand i hand ring då, hur brukar folk göra när de gifter sig och bara har en ring?

    Åh, vad kul.. nu har jag ritat färdigt hur min klänning ska se ut, blev inspiration av 3 olika klänningar men det blir bra, ska bli spännande att se vad priset går på från milly.

  • KatjaB

    mrs muffin: jag har 25 kusiner och min sambo har 4 st! så det blir ju lite skillnad på storlek på släkten. vi har valt att bjuda mina föräldrar, mormor, mina syskon och allas respektive. En av mina kusiner som är den enda jag egentligen har kontakt med, och hennes respektive och barn förstås.
    på sambons sida är det frånskilda föräldrar, alla med nya respektive, så det är en mamma, två pappor en syster, mormor, farmor, moster och två kusiner, ja och allas respektive och barn. Sen är det mina vänner, hans vänner och gemensamma vänner. Totalt hamnar vi på 70 gäster (inkl. alla barnen)
    Hade vi tagit alla mina kusiner och mostrar osv så hade det blivit 45 personer till, och det blir alldeles för stort.

  • KatjaB

    Lycklig tjej: pizzabullar går att frysa, precis som med vanliga bullar.
    Vi fryste våra efter gräddning och de var väl frysta kanske en vecka innan de togs fram, tyckte de var jättegoda och såg fina ut.

    en blomkålssoppa gjord på grädde och parmesanost i kanske kan vara nåt. busenkelt att göra och gott. Eller byt ut blomkålen mot kronärtskocka

    vad är det för skinnad på toastmaster och värd? behöver man ha båda?

  • KatjaB
    LyckligTjej skrev 2009-08-16 21:27:10 följande:
     

    Vi kommer bara att ha toastmasters, hoppas att dem nu tackar ja Har nämligen inte frågat än, men det är m2b bror och hans tjej som vi tänkt ut.
    vi har inte heller frågat än, är ett par kompisar till oss som är gifta. de gifte sig för ett år sedan så de har redan kommit med massa idéer o sånt.
    frågade min kusin idag om hon vill vara tärna, o det ville hon. vad kul! ännu en bock på att göra lista
  • KatjaB
    CeKe skrev 2009-08-16 22:17:14 följande:
    Hej på er! Vad ni har hunnit med mycket =) Jag har antagligen rätt dum fråga, men vad är det för askar så många pratar om i olika trådar? Nu har jag suttit o fundrat en del på det hela, så kan inte hålla mig för att fråga!Ska o prova klänningar imorrn, ska bli skoj!
    att ha praliner, godis eller kakor i. kolla på calligraphen, de har olika varianter.
    Har funderat på det där själv, vi kommer ju inte ha någon dessertm utan tårtan är desserten. Tycker det blir så mycket ändå.
    Funderade på att göra askar med antingen praliner i, eller småkakor till varje gäst istället. Sen om man väljer att ta hem dem eller äta till kaffet kan man ju göra lite som man vill.
    Såg i årets amelia brud o bröllop att de hade just kakor i, tänkte att det kunde vara lite kul.
    Vad tycker ni, kakor/praliner?
  • KatjaB
    källerudd skrev 2009-08-17 10:09:57 följande:
    Oj va mycket det hänt här i helgen :) tror jag hunnit läsa allt nu...Vi ska inte ha några "presenter" till våra gäster...de får ett bröllop :PJag tror nog praliner gör sig bäst..låt säga att de vill ta med hem, blir inte kakor torra då??Denna veckan ska jag försöka få tag på en präst som vill viga oss, tyvärr har det varit motgång där hittills =( Funderar även på att ringa vår solist och kolla om hon vill..
    ja, de kanske blir torra.. vet faktiskt inte. det var i amelia brud / bröllop och bilden var förstås tjusig
  • KatjaB
    LyckligTjej skrev 2009-08-17 22:07:36 följande:
     

    Ja visst äre kul med festprogrammen, finns så mkt roligt att fylla dem med Jag ska ta och beställa hem tjockare A4ark så jag kan börja göra skalet till dem.Ni som ska göra vigselprogram, hur många gör ni?Gör ni bara till era gäster eller gör ni fler? Vi kommer att ha vigseln öppen för alla.Tro hur många man ska göra, bor i ett mindre samhälle där alla känner allatyp...svårt att veta
    vi kommer ju ha vigseln utomhus och måste ställa upp stolar där. Så vi tänkte lägga ett på varje stol. Blir nog inga som droppar in på vårt bröllop däremot så att vi blir fler.
  • KatjaB

    Men om ni är i en kyrka så är det ju bänkrader.. då borde det ju räcka att ha tex 2 eller 2 st på varje rad?

Svar på tråden JULI - 2010 del2