Inlägg från: EnYsterSyster |Visa alla inlägg
  • EnYsterSyster

    Bröstförstoring (4)

    Rat

    Ömheten utmed sidorna har gått ner. Jag tror det var hormonellt.

    Jag hade mycket mer ont i höger bröst länge efter. Det var riktigt besvärligt faktiskt och jag åt väldigt mycket smärtstillande. Har fortfarande inte kommit igång med träning (efter 4 ½ månader, men inte bara pga operationen utan pga dåligt väder, stressigt på jobbet och hemma mm) men ska börja nu.

  • EnYsterSyster

    Ang hårdhet

    En sak som stör mej är att de fortfarande är lite hårda och när jag ligger ner står de upp och lägger sej inte alls utmed sidorna Jag tror faktiskt man får räkna med det, eller ? Särskilt när jag spänner ut bröstet och/eller drar bak armarna så bröstmuskeln sträcker sej blir de riktigt hårda !

  • EnYsterSyster

    Rat

    Jag hade faktiskt ont flera veckor och kände mej riktigt "låg" efter operationen. Min man var dubbelbokad så jag fick ta mej hem själv och ta hand om mej själv första dagarna. Jag var helt ensam, jättedeppig och tyckte allt var jobbigt. Jag bodde första dagarna i lånad lägenhet i Stockholm för att kunna vila, hade barnvakt till barnen hemma. Brösten var stenhårda, började inte mjukna förrän efter 3-4 veckor och är som sagt fortfarande lite hårda. Jag kände mej mycket ensam och hade ingen att prata med angående hur jag mådde eftersom ingen vet utom min man. Inte ens mina närmaste. Min man fattade ju inte riktigt heller, det kan man inte göra om man inte läst mycket om det eller gjort det själv. Jag kände att jag hade fått som jag ville och hade betalat en massa pengar, då kan man inte klaga.

    Det är så här, Rat, men det blir bättre ! Det är okej att vara deppig, du kommer snart känna dej bättre även om tiden går mycket långsamt.

  • EnYsterSyster

    famousfairy

    Nu börjar jag fatta ditt nick

    Jag tog okokt ris i plastpåsar. Min kirurg sa att jag skulle räkna bort 50 ml som muskeln "tar".

    Jag gjorde så här:

    Jag köpte en lagom stor BH (formpressad, så att brösten får snygg form även med knöliga inlägg) som jag ville fylla. Sen testade jag med rispåsar. Jag valde anatomiska geléhallon MM 215 g (ca 215 ml), det blir 165 ml i ristestet.

    Jag köpte även silikoninlägg på 1 dl och hade skumgummiinlägg på ½ dl i BH:n länge, det blir ju 150 ml. Jag räknade med att brösten skulle bli något större, och det blev de.

    Lycka till !

  • EnYsterSyster

    Jag fattar inte varför det ska vara sånt tjafs om våra tuttar. Jag får väl göra vad jag vill med min egen kropp så länge jag inte skadar mej själv eller andra ? Visst är det risker med att operera sej, det är därför man ska gå till en seriös kirurg.

    Varför mobbar man inte rökare eller folk som äter fel/för mycket (=överviktiga) på samma sätt ? Det de gör med sina kroppar är ju inte ett dugg bättre. Skillnaden är bara att dem blir folk inte avundsjuka på, det är bl a därför man inte ger sej på dem tror jag.

    "Det är inte naturligt att operera sej." Nä, det är det inte. Det är heller inte naturligt att ta medicin när man blir sjuk, använda preventivmedel och smink, syssla med olika riskabla sporter mm. Vi har alla olika åsikter om vad som är okej och var gränsen går. Jag har fött och ammat tre barn. Skulle männens kroppar utsättas för samma påfrestningar skulle debatten se helt annorlunda ut.

    Vad är det den där boken heter ? "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som mobbar/inte hjälper andra kvinnor" eller nåt sånt. Ja, det gör det.

  • EnYsterSyster

    famousfairy

    Kul att jag kan glädja någon ! Den här tråden är till för att vi ska kunna stötta varandra genom det här. Den är INGET debattforum.

    Du verkar mycket spenslig när jag ser din längd/vikt, särskilt om du är vältränad (muskler väger ju mer). Jag är 165 cm, vägde 53-54 kg innan op, nu uppe på 56 kg . Jag har inte kommit igång med träningen förrän nu (av många anledningar) även om det gått 4½ mån sen op. Jag hade en utammad 70B innan op, har nu 70D och tycker det blev stort, nästan för stort, för jag gillar små bröst till en slank kropp.

    Visst får du större bröst efter att ha fått barn ! Förutsatt att du går upp 10-20 kg, alltså. Vi som håller vikten får utammade påsar kvar.

    Rat

    Jag började jobba efter 9 dagar, men jag har ett ganska stillasittande jobb. Ja du, man får verkligen bita ihop.

  • EnYsterSyster

    Rat

    Jag tror nog att man får räkna med att de inte blir riktigt så mjuka som naturliga bröst. Jag kan känna en fastare "kärna" längst in, implantatet alltså. Jag känner däremot inga skarvar. Hoppas de mjuknar lite till, men det är frågan om de gör det nu när det gått så lång tid.

  • EnYsterSyster

    Rat

    Jag tror faktiskt att våra "boobjobs" syns för dem som är riktigt observanta, det bara är så. Man kan dock förvilla med kläder precis som Swing säger. Sen måste man vara mentalt förberedd på vad man ska ge för svar om folk frågar rätt ut.

    Jag ska förhoppningsvis byta jobb snart om allt går i lås och det blir skönt i så fall. På det nya är det ju ingen som vet hur jag såg ut "innan" !

  • EnYsterSyster

    Rat

    Min allra bästa kompis sedan 15 år (en underbar vän) är också helt emot skönhetsoperationer, särskilt bröstförstoringar. Hon har pratat en hel del om bröstoperationer på sistone. Jag tror hon misstänker vad jag gjort, men hon har inte frågat. Jag tänker inte diskutera detta ens med henne, inte med någon.

    Livet går inte ut på att vara alla till lags.

    Har du lika ont fortfarande ? Hur går det med deppigheten ? Det ÄR jobbigt ! Nästan ingen vet och INGEN fattar hur det känns och det gör det ännu jobbigare. Håll ut, det blir bättre !

  • EnYsterSyster

    Rat

    Efter en vecka är de ju STENHÅRDA ! Inte alls som nu. Jag minns att jag tom ringde min kirurg efter 2-3 veckor och undrade. Hon sa "mjukare efter 1 månad, ännu mjukare efter 3 månader". De kommer INTE förbli som de är nu, alltså.

    Jag fattar precis hur du menar med din sambo. Jag har ett mycket bra äktenskap och det var ändå jobbigt efteråt. Jag hade ont, kände mej ensam och behövde stöd, han fattade inte. Vi blir ju faktiskt lite snyggare och sexigare när vi får bröst och det kan bli jobbigt för dem. Kvinnor och män tänker olika. För dem verkar vår bröst ha mycket med sex att göra medans jag bara vill få en mer proportionerlig kropp, för min egen skull. Är jag flummig eller fattar du ?

    Låt bara de här veckorna gå och glöm dem så fort som möjligt eftersom de inte är roliga. Tids nog kommer du igen och det kommer kännas mycket bättre. Då kommer du vara stolt över dej själv och din kropp och att du tog dej igenom det här !

  • EnYsterSyster

    bröstkaramellen

    Verkar vara många som hänger här som jobbar inom skola/barnomsorg.

    Jag skulle inte operera mej på våren, då är det ju uteslutat att visa sej i bikini på hela sommaren (för min del ialla fall).

  • EnYsterSyster

    ... jag menar i början av sommaren så man är precis nyopererad när bikinin ska på !

  • EnYsterSyster

    Jag jobbar inom vårdsektorn och skulle ALDRIG andas om vad jag gjort. När man ser så mycket sjukdom och vet alla medicinska risker ska man vara tacksam över att man lever och är frisk och inte utmana ödet, så känns det lite. Jag möter många tragiska livsöden så jag ÄR mycket tacksam över hur jag har det men har trots detta valt att skaffa silikonbröst (usch, så hemskt det låter !).

    Det känns som om det är mer jantelag inom skola/vård/omsorg. Jag resonerar mer att jag har ETT liv. Min erfarenhet är att jag ibland har ångrat saker jag inte gjort (men funderat över) men aldrig ångrat saker som jag gjort. Får man många komplikationer efter operationen tänker man nog annorlunda.

    Som vi sagt innan:
    MIN kropp
    MINA pengar
    MITT beslut

  • EnYsterSyster

    sposa

    Jag skiter väl fullständigt i vilken bröststorlek som är modern ! Jag kan dessutom aldrig tänka mej att mina snygga tuttar någonsin skulle kunna bli omoderna.

  • EnYsterSyster

    Däremot tycker jag att man måste vara beredd på att en del ser att brösten blivit större och en del har fördomar mot bröstopererade kvinnor. En hel del är ju faktiskt mycket negativa. Kan man inte leva med detta bör man nog tänka igenom sin operation en gång till....

  • EnYsterSyster

    Jengirl

    Kul att se dej igen ! Jag har verkligen saknat dej och visst märker jag att du inte är kvar så mycket längre. Du och en handfull till var de som betydde mest för mej när jag var ny på tråden och precis hade börjat fundera riktigt på allvar.

    Inte klokt egentligen, att det finns människor som du som man inte har en aning om vem de är på riktigt men ändå varit en sån stor del i ett sånt här stort beslut.

  • EnYsterSyster

    Rat

    Jag känner igen mej lite. Mitt högerbröst var sånt, det tog mycket längre tid på sej att läka än det vänstra kändes det som.

  • EnYsterSyster

    Jengirl

    Är du gravid !!! Grattis !!!

    Ja du, visst kan hormonerna ställa till ett spratt, iallafall för mej. Men du ska veta att du faktiskt betytt en hel del för mej, och jag har ingen aning om vem du är ! Festligt.

    Saknar även algit. Nån som vet vart hon tagit vägen ? Hon tränar väl inte ihjäl sej ?

  • EnYsterSyster

    Rat

    Klart de fortfarande är stenhårda. Hav tålamod, kvinna !

    Det där med att "sticka fingrarna under implantatet" har jag då aldrig kunnat. De ligger djupt under ! Däremot kan jag känna att det finns en fastare kärna djupt inne i brösten.

    Ta det lugnt angående glappet. De är ju anatomiska så de ska växa fast. Mina bröst var väldigt olika och läkte olika fort.

    Och det där med storleken..... vi är nog lika vad gäller det, du och jag. Jag tog också lite mer än magkänslan sa, jag litade på kirurgen. Hon sa 245 g, jag tog 215 g fast jag tyckte det var stort. Jag tycker också att mina är stora (har 70D nu, skulle kunna ha 75C men det blir för stort i ryggen), men vadå, de är snygga och jag kan nog leva med dem .

  • EnYsterSyster

    Rat

    Sen tror jag att din pressade privata situation faktiskt kan spela in. Du är spänd och trött, då blir man mer smärtkänslig.

    Jag är faktiskt lite bekymrad med tanke på ditt privatliv. Du måste skaffa dej nån att prata med om du inte redan har det. Finns det ingen kanske du kan söka hjälp hos kurator ? Sånt här är så tungt, svårt och komplicerat. De dagar du känner dej som kattskit kan du iallafall trösta dej med att JAG tycker du är en superkvinna som har tagit dej igenom en bröstoperation mitt i alltihopa. Inte konstigt att du har ont !

Svar på tråden Bröstförstoring (4)