De ska smaka mycket mer mandel än socker, och fyllningen ska gärna vara lite vass och syrlig eller frisk och gräddig. Utsidan ska vara slät och aningen knaprig, inuti ska de vara mjuka och lite lite sega. Macarons är inte lätta att göra själv hemma, åtminstone om man vill ha proffsiga resultat. Det finns dock en mängd tricks man kan använda för att få de att bli fina, allt från att de ska stå och torka lite på plattan efter man sprutar ut dem på bakplåtspappret och innan de gräddas, till att man ska dunka plattan hårt mot en yta för att de inte ska få bubblor i sig och att man ska se till att ugnsdörren aldrig stängs helt, utan låter det komma ut lite luft hela tiden för att temperaturen ska vara helt jämn.
Det är också SUPERviktigt att det inte kommer någon vätska alls i smeten. Därför bör man inte använda vanlig konditorfärg, utan endast färggélé, och inte göra smeten på ett fuktigt rum. Det hjälper också att torka ut mandelmjölet i ugnen lite innan man använder den. Sen ska man tänka på att inte överblanda smeten, då den förlorar sin konsisten.s
JA, alltså, makaroner är svååra bakverk.
Lycka till :)