Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    Makroner (macarons) ???

    Kan någon här tala om för mig hur man gör dessa små kak-maränger?

    Jag har idag, för första gången, prövat göra såna och fy fan! Dom smakar bara socker, så pass mkt att det gör ont i munnen och nästan bränner när man äter dom. Ska det verkligen vara så?!

    Jag erkänner, jag har aldrig tidigare ätit någon. Varken köpt eller hembakad. Jag hade förväntat mig att det skulle vara supergott, med tanke på hur populärt det är.. men.. det var bland det värsta jag någonsin ätit.


  • Svar på tråden Makroner (macarons) ???
  • daniiel

    Jag följde det här receptet www.recept.nu/leila-lindholm/kakor-och-tartor/agg-och-mejeri/leilas-franska-macarons och inte för att vara "sån", men jag tror inte att jag gjorde något fel alls när jag bakade dom. Det är inte där det sitter. Jag blev nog bara chockad över hur söta dom faktiskt är.

    Mina blev jättefina, bra i konsistensen (utifrån hur jag läst att dom ska vara), inte spruckna och sådär släta på toppen och lite som skrovliga i botten, eller hur man nu ska förklara det, och jag valde en lite syrlig hallonkräm mellan.


  • daniiel

    Jag har en silikonmatta, dock inte speciellt för makroner med såna "hål". Investerar inte i en sådan innan jag ens prövat baka och sett om jag gillar makroner eller inte, vilket jag uppenbarligen inte gör :P Och mina blev alldeles tillräckligt runda ändå ;) Tror dock inte att sötman sitter i formen på makronerna hehe

    Nej, dessa söta (i dubbel bemärkelse) bakverken åkte i soporna och istället bakar dottern en regnbågssockerkaka :D


  • daniiel

    Haha toppen att få höra att andra inte gillar dom heller, då känns det som att det förmodligen helt enkelt är så att jag inte tycker om dom. Trodde ju nästan att precis alla människor gillar såna ;)


  • daniiel

    Jag jämförde ju dock Leilas recept med flera andra recept innan jag startade och det skulle vara lika mkt äggvita och socker (både strö och flor) i dom andra recepten. Det som skilde var hur många gram mandel man skulle ha i och då var Leilas en av dom med mest mandel. I många andra skulle det vara 120-125g mandel och i Leilas 150g. Det var en av anledningarna till att jag landade på hennes recept till slut, för jag tänkte att ju mer mandel, desto mindre sockersött. Jag brukar vanligtvis inte baka hennes recept och tycker överlag inte om att se på henne heller.


  • daniiel

    Några såna har vi inte här.. Sån lyx finns inte i norrländska småstäder, här finns bara prinsesstårta ;) haha

    Men nej, jag kommer inte köpa någon och jag kommer aldrig baka det igen. Skulle någon någonsin, mot all förmodan, köpa en åt mig.. ja, då kanske jag ger dom en chans till :P


  • daniiel

    Ja, jag jämförde ju som sagt flera recept före jag bakade och alla innehöll lika mkt socker och ägg, men Leilas var det med mest mandel. Därför tänkte jag att det blir nog bra, för det är kanske inte riktigt lika sött. Som jag skrev ovan, så bakar jag extremt sällan hennes recept, då jag också håller med om att hennes recept överlag brukar vara väldigt söta. Därav jämförelsen. Jag vågade dock inte dra ner på sockret, eftersom alla recepten jag läste (orkade inte läsa alla som går att hitta, men ungefär ett tiotal) innehöll samma mängd socker.


Svar på tråden Makroner (macarons) ???