• Äldre 19 Jun 12:30
    5038 visningar
    24 svar
    24
    5038

    Makroner (macarons) ???

    Kan någon här tala om för mig hur man gör dessa små kak-maränger?

    Jag har idag, för första gången, prövat göra såna och fy fan! Dom smakar bara socker, så pass mkt att det gör ont i munnen och nästan bränner när man äter dom. Ska det verkligen vara så?!

    Jag erkänner, jag har aldrig tidigare ätit någon. Varken köpt eller hembakad. Jag hade förväntat mig att det skulle vara supergott, med tanke på hur populärt det är.. men.. det var bland det värsta jag någonsin ätit.


  • Svar på tråden Makroner (macarons) ???
  • Äldre 19 Jun 12:41
    #1

    Jag har bara ätit en sådan en gång förut, och min upplevelse var "jaha, de smakar precis som de ser ut-som små sockriga färgade minihamburgare med karamellfärg" jag tycker vare sig de ser goda ut eller är det. Jag fattar inte alls hypen faktiskt.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Carina­10
    Äldre 19 Jun 12:46
    #2

    Jag har testat dom 2 gånger, en hembakad o en såndär köpt på kondis. Lika meningslösa i smaken båda två o absolut inget för mig!

  • Äldre 19 Jun 12:47
    #3

    Nej, usch.. vad besviken jag blev! Jag får nog helt enkelt inse att dom nog inte är något för mig :P


  • marsma­t
    Äldre 19 Jun 12:47
    #4

    De ska smaka mycket mer mandel än socker, och fyllningen ska gärna vara lite vass och syrlig eller frisk och gräddig. Utsidan ska vara slät och aningen knaprig, inuti ska de vara mjuka och lite lite sega. Macarons är inte lätta att göra själv hemma, åtminstone om man vill ha proffsiga resultat. Det finns dock en mängd tricks man kan använda för att få de att bli fina, allt från att de ska stå och torka lite på plattan efter man sprutar ut dem på bakplåtspappret och innan de gräddas, till att man ska dunka plattan hårt mot en yta för att de inte ska få bubblor i sig och att man ska se till att ugnsdörren aldrig stängs helt, utan låter det komma ut lite luft hela tiden för att temperaturen ska vara helt jämn. 

    Det är också SUPERviktigt att det inte kommer någon vätska alls i smeten. Därför bör man inte använda vanlig konditorfärg, utan endast färggélé, och inte göra smeten på ett fuktigt rum. Det hjälper också att torka ut mandelmjölet i ugnen lite innan man använder den. Sen ska man tänka på att inte överblanda smeten, då den förlorar sin konsisten.s

    JA, alltså, makaroner är svååra bakverk.

    Lycka till :)  

  • Äldre 19 Jun 12:50
    #5

    marsmat-herregud!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Äldre 19 Jun 12:51
    #6

    Jag följde det här receptet www.recept.nu/leila-lindholm/kakor-och-tartor/agg-och-mejeri/leilas-franska-macarons och inte för att vara "sån", men jag tror inte att jag gjorde något fel alls när jag bakade dom. Det är inte där det sitter. Jag blev nog bara chockad över hur söta dom faktiskt är.

    Mina blev jättefina, bra i konsistensen (utifrån hur jag läst att dom ska vara), inte spruckna och sådär släta på toppen och lite som skrovliga i botten, eller hur man nu ska förklara det, och jag valde en lite syrlig hallonkräm mellan.


  • Äldre 19 Jun 13:04
    #7

    Testa Mia Öhrns bok (finns även på hennes hemsida) macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk! Jag är inte heller ett fan av för-sött men dessa blir inte det! Jag har gjort med en med passionsfrukt och en jordgubbstryffel! Det blir jätte goda! Jag gillar också att hon inte använder smörkräm utan vitchokladtryffel i sina recept! Ett annat tips är att köpa en siliconplatta för macroner, mycket lättare att grädda på och blir snyggare!

  • Äldre 19 Jun 13:16
    #8

    Jag har en silikonmatta, dock inte speciellt för makroner med såna "hål". Investerar inte i en sådan innan jag ens prövat baka och sett om jag gillar makroner eller inte, vilket jag uppenbarligen inte gör :P Och mina blev alldeles tillräckligt runda ändå ;) Tror dock inte att sötman sitter i formen på makronerna hehe

    Nej, dessa söta (i dubbel bemärkelse) bakverken åkte i soporna och istället bakar dottern en regnbågssockerkaka :D


  • Äldre 19 Jun 13:43
    #9

    Det här är mitt favorit recept på Macarons... Ska faktiskt göra en sats idag...


    http://www.hellosugar.se/2009/11/recept-och-instruktioner-for-macarons/


    Lite fler ingredienser men jag tycker dom är enklare att lyckas med än dom utan sockerlag!


     


     


  • Äldre 19 Jun 13:46
    #10

    Nej det är klart man inte ska... Det var mer ett tips för "vidare utbildning eller nått" ;)

    Nej det gör det inte, men jag tror att vissa recept kan innehålla mer socker i både maräng och fyllning vilket jag inte tycker Mia Örhns har... Andra recpte jag testat har varit det... 
    MEn såklart tycker alla olika, men det är mitt tips om du vill ge det en chans till...

Svar på tråden Makroner (macarons) ???