• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Ninnnis

    HEJA HEJA HEJA Fru E och glassbåtarna idag! *håller tummarna så de blir blå*

    Den här gången smäller det, det känner jag på mig

  • Fru sy
    Ninnnis skrev 2011-03-15 09:55:19 följande:
    Jag har en tempurkudde under huvudet, en vanlig kudde under madrassen för att komma upp lite och lindra nästäppan, en kudde över örat för att stänga ute ljud och en amningskudde som bara ligger där. Plus allt som oftast en hund mellan knäna. Tur vi har en stor säng 
    Får du plats själv?
  • Fru sy
    Fru sy skrev 2011-03-15 09:58:08 följande:
    Får du plats själv?
    Iofs så har jag två huvudkuddar, en filt som jag bökar in under magen och mins en kudde mellan knäna. Sen har jag två kuddar som ligger nedanför sängen ifall jag skulle behöva fler Vovven får ligga antingen hos husse eller i sin fotölj...
  • Fru sy
    lanovia 08 skrev 2011-03-15 09:44:42 följande:
    Här hemma ser jag varje dag som en gåva just nu. Njuter av att få se E växa och utvecklas. Varje dag händer något nytt och hon blir mer och mer en egen individ. Just nu är det gå som är det stora. hon släpper och går några få steg själv, snart så traskar hon nog iväg för fullt.
    Så härligt att du får vara hemma och njuta av familjen nu, vara så mycket med E som möjligt och se hur hon utvecklas. Du gör helt rätt som njuter av det!
  • Ninnnis
    Fru sy skrev 2011-03-15 09:58:08 följande:
    Får du plats själv?
    Det är knappt Tur att hunden inte är så stor!
  • Norrskensflamman

    Men Fru Sy, strålande nyheter ang pappa *drar en lättnandets suck*

    Jag tänkte ofta på att skaffa amningskudde, men kom mig aldrig för (blev säkert för snål ) men jag minns att jag alltid hade en massa kuddar uppbuffade runt mig och som stöd för mig, mina armar och bebben, när jag ammade. Så tips: Se till att ha mååånga kuddar till hands där hemma när det är dags för amning. För det är viktigt att kunna sitta bekvämt.

  • Heloise

    Ninnis:
    Jag har inte så mkt att komma med när det gäller vad man ska eller inte ska köpa .-) Men jag kan säga så här, pyjamaser med dragkedja är inte alls lika bra som de med knappar( HM har helt ljuvliga zebrarandiga i stl 56), så jag kommer att undvika dragkedje pyjamaser, anledning?= dragkedjan viker upp sig mot bebbens haka och är allmänt hård om man vill sitta groda dvs kängru mkt med sin bebis.

    Jag köpte de första kläderna till Elise på Ullared, men jag har bara använt bodisarna. Hjälmmössorna hade konstig passform upptäckte jag.

    Det här skulle jag köpa!

    Sängkläder
    Kuddar+ täcken till spjälsäng+ vagga/ barnvagn.
    Jag köpte en helt underbar filt till Elise som vi nästan har använt sönder. Den har som falsk mocka på framsidan och mjukast mull på baksidan.
    Badbalja med ställning kommer jag ihåg att det fanns.
    Typ dreggellappar och tvättlappar. Fast jag tycker att Euroshoppers tvättlappar är helt överlägsna.

    När det gäller nappflaskor så rekomenderar jag MAM'a nappflaskor, finns på ex apoteken, dels är de jättefina, sen så går de att plocka sönder i många delar och alltså lätta att hålla rena. Det är den enda nappflaskan som Elise tar.

     

  • Norrskensflamman

    Dreggellappar och badbalja! Just det. Men badbalja hinner man ju köpa när man kommer hem. Men vi hade ingen ställning, vi höll i bebisen själva?
    Om det blir bajskalas big time, ja då är de så små så man kan bada dem i handfatet första tiden Iaf var mina så små... Herrejösses, och nu är T 8 år och har kilometerlånga, smala hästben... vart tar tiden vägen???

  • Hvidbrud

    TUL gick jätte fint idag. Hon tittade bara fort på hjärtat eftersom hon inte är specialist, men helt overordnat såg det ut som det skulle och det slog jättefint. Han låg i säte, men vände sig till tvärläge under undersökningen (vilket gjorde henne eld i lågor!) Han låg och gömde sig lite så vi fick bara en liten glimt av hans lilla ansikte, men han är så fin, vår lille ofödde.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård