• BrudSommar2006

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Sedan 2006 har vi som hänger här försökt lista ut hur man märker när man är gravid och om ett efterlängtat plus möjligen är att vänta. Vi kan inte vara speciellt smarta för vi är inte ett dugg närmre en lösning på problemet nu än då och ändå ger vi inte upp.


    Nåja, se till att få tummetotten ur nu och hjälp oss komma upp till de nästan 12 000 inlägg vi kom upp till nu sist. 


    Jag har förstått att man helst ska uppge skostorlek, favoritchoklad, var i landet man bor och hur det står till på barnfronten för att börja hänga här med oss men jag vet inte jag, jag tycker att det går lika bra att skicka en slant direkt till mig.


    Hursom, här diskuteras hus och hem, resor och relationer, goda drycker och fester och så klart när nästa trådträff kan tänkas inträffa och var. Har man väl gett sig in i diskussionerna här så kommer man aldrig loss.


    Välkomna!


    Här finns förra tråden: 


    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3651505.html

  • Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen
  • MSW

    Jahapp.. Tillslut fick jag tid hos en tandläkare.. Är juh inte jättekul, men sen ska jag juh förhoppningsvis slippa ontet!

  • snaily

    Sweet
    Du är så klok!


    Just det, Kängu - ha det superhärligt i Barcelona!


    Nu ska jag packa det sista och sen bege mig på min långa resa mot Ön, ska vara framme vid 1 i natt tror jag.


    Först måste jag bara hämta ut mitt mobilt bredband-startpaket på posten... det visar sig om några dagar om jag fått det att fungera!


    Puss på er alla så länge!

  • nennesjuttioåtta

    god morgon!


    Sweetie – !!!! Klok som vanligt!


    Snaily – hehehe, han kommer nog hem ändå för "någon måste ju hålla i Nancy". Ses snart!


    Kängu – ha det så härligt i barcelona, gött att du är tillbaka här i höst igen!!! Grattis till flytten också! 


    NU ska jag jobba undan en del och sen till bm för ny koll av blodtrycket. 

  • _koko_

    porchez - Kan bara instämma i övrigas resonemang! Tycker dock man ska vara försiktig med att nämna klädstorlekar (var det ore?) utan att samtidigt prata om längd. Skulle jag som är 176 lång komma i 36/38 skulle jag se ut som ett sugrör, de där smala som knappt finns att få tag i längre.

    nenne - Tjohoo, då kan ni verkligen leva loppan under föräldraledigheten!!

    parnassia o PB - KRAM! Jag har nog inte tänkt så mycket på hur det kan upplevas när man frågar vad någon gör, kanske mest för att jag själv inte lägger några värderingar i det, utan tycker det är något enkelt att börja prata om med någon man inte känner. En isbrytare liksom. Plus att oavsett vad folk svarar finns det alltid något i det som jag tycker är intressant att prata om! Men jag ska tänka mig för i fortsättningen.

    msw - Otäckt med tandont, hoppas det inte är något allvarligt!

    Hej kängu!!

    Jag vill förresten också bo på P&P B&B.

    Trevlig resa snaily! Såg du att jag är hemma andra halvan av v35?

    Nu måste jag nog ta hand om mina barn...

  • nennesjuttioåtta

    koko – Hejhej! Ja, jag vet inte alls vad jag ska göra med denna skattkista FK kommer skicka, har du något förslag?!?


    Sen håller jag med om att det är en bra isbrytare att fråga vad folk gör, och som jag själv frågar om även fast jag vet att det inte är så kul att få frågan själv när man inte har något bra svar. Men det är skillnad om det är som du säger att du inte lägger någon värdering i vad svaret blir, för många blir lite klapp-på-huvet eller tycker synd om eller ännu värre, tror att man bara håvar in a-kassa medan man pillar navelludd och spelar Wow. Särskilt då jag (eller PB, för den delen) som inte pluggat 300 högskolepoäng och vill ha ett kreativt yrke. Samtidigt, nya människor är nya kontakter och kontakter är bästa sättet att få jobb. Så kommer man in på det så vet man aldrig, det kanske är your lucky day – "hey min faster är blablalbalb, vill du ha hennes nummer?" Så frågan måste ju få komma.

  • Oms

    parnassia och PB - det är inte lätt att vara arbetslös speciellt inte när man har varit ute i jobb och stadgat sig, bivit ett decennium äldre osv, då förväntas man ha ett arbete att gå till, en tillhörighet el yrke som Sweet så bra beskrev det. för visst är det så att vi i detta land är oerhört "titelkåta" och mkt snabba med att tala om vad vi utbildat oss till om det skulle vara så att vi inte jobbar med ett "lika fint arbete". jag är likadan, mina vänner och de jag arbetat med och deras bekanta likaså (i olika utsräckning såklart)

    Jag har bara varit riktigt arbetslös som ung vuxen efter studenten innan jag fick barn som 20-åring men sen för 1,5 år sen så blev jag ju övertalig på mitt arbete. jag och ca 65% till av min avdelning fick ett tack och hej och sattes i en resurspool eller outplacementprogram som det så fint hette Det var en omställning utan dess like, efter att ha gått till samma arbetsplats i hela mitt yrkesverksamma liv till att plötsligt tussas ihop m folk från andra avdelningar och det i ett utrymme som mest liknade en arbetsfömedling med hurtiga coacher och jobblistor på väggarna... många av dem som var där var mkt mkt bittra och hade således mkt svårt att gå vidare, en del var rädda då de aldrig varit arbetslösa tidigare, en del skämdes och ville inte beblanda sig med oss andra för de var ju inte "en av oss"... vi andra såg det som en utmaning och som en fantastisk service i att lära sig att skriva ett outstanding CV, samt lära sig intervjuteknik, lära sig hur alla jobbsajter fungerar och öva i att ringa upp arbetsgivare.

    Framförallt gillade jag materialet som hade med den egna utveckligen att göra, dvs man fick svara på massor av frågor om sig själv och sen också låta alla kursdeltagare göra det samma och på så vis få forma en profil om hur man egentligen är, allt för att underlätta jobbjakten i under finanskrisens stockholm.

    Jag var aldrig orolig och kände direkt att jag skulle få ett nytt bra jobb, frågan var bara vilket och när. vi hade hela tiden vår anställning och månadslön kvar under denna period så vi var ju inte arbetslösa på det sättet ni beskriver men ändå så kändes det ju mkt konstigt, man kände sig ganska så liten i denna värld, speciellt när diskussion om varför jag tillhörde det 70% som fick gå och inte de 30% som fick stanna - hade jag tidigare överskattat mina kunskaper? kunde jag egentligen mitt yrke? hade jag vad som krävts? hur skulle andra arbetsgivare se på mig som var den som tydligen inte var lika bra? hade man i öht ngn konkurrenskraft på marknaden osv osv...i min bransch sprids ett rykte med en brands hastighet, en liten ankdam m otrolig svågerpolitik och gör man sig omöjlig på en arbetsplats är man körd sen och jag var självklart orolig att detta skulle ställa till problem för mig och täntke mig då börja med ngt annat inom samma bransh.

    jag började i resursen innan jul o hade sen m 1mån semester i gambia och sen efter 3 v in i programmet så hade jag hunnit med 6 intervjuer och valde ett av de jobben som jag sökte. började det 16 mars förra året. tyvärr var det helt fel, ett riktigt neråtköp såväl stimulerings som utvecklingsmässigt och jag gav mig ut på jobb jakt igen och kontaktade ett av jobben jag tackat nej till och hade turligen efter 2 mån nytt jobb och sa upp mig. nu är jag på det nya jobbet sen snart ett år och jag stormtrivs. visst det ÄR komplicerat, det är ett oerhört högt tempo och nej det passar inte att ha ett rikt familjeliv/fritid med detta jobb men men, jag har ett jobb som ger bra betalt, som jag gillar mkt och som ÄR jag *japp där är vi igen att vi är vårt jobb*

    andra fd kollegor har fått byta bana, vi var alla "diplomerade personskadereglerare" som det så "fint" heter. de flesta är jurister eller socionomer i botten (ca 70% på min arbesplats) men vi är också några som gått den långa vägen via arbete och utbildning längs vägen (undertecknad) en del kollegor blev penningtvättutredare, arbetsförmedlare, produktspecialist, utredare på kassan, alt skadereglerare inom annat område och några av oss fortsatte m samma yrke (undertecknad). min närmaste arbetskollega har precis i dagarna - 1,5år efter utplaceringen-först nu fått ett fast jobb (på kassan) och hon tillhör tyvärr vanligheterna... jätte jättemånga av oss i outplacementprogrammet fick jobb först efter 7-12 månader och en hel del var kvar även under detta år - helt galet! min väninna är dessutom jurist med 4 olika inriktningar (gillar att plugga) och en mkt bra CV men vad hjälpte det??? jag har ju på mkt nära håll följt henne och de andra i resursen, haft folk gråtandes mot min axel, män som skrikit ut sin frustration och sparkat i papperskorgar då de trots 30 år yrekeserf ovanpå en utb inte kunnat få ett nytt jobb på många många månader.

    Vi bor ju ändå i sthlm och har ju då sannolikt tillgång till bra många fler jobb än vad ni har men konkurrensen är också mkt hård.

    Det jag ville säga med det här inlägget är att jag känner med er till 100% och jag vill ockå skicka ett litet hopp att det många gånger är turen som spelar in! i mitt fall var det också min inställning, det har jag fått bekräftat av alla de som intervjuat mig (japp jag har frågat ). Jag vägrade att tro att jag kunde mindre bara för att jag inte gått på harvard typ, oavsett typ av arbete som jag sökt och det fungerade jättebra, aldrig någonsin har jag fått frågan om min utb pasat för arbetet eller i öht pratat utbildnign utan vi har pratat personliga egenskaper samt vad jag åstadkommit på min förra arbetsplats. jag hade den otroliga turen att få vara med i ett outplacementprogram och få gå kurser i hur man söker jobb, vi fick personliga coacher, fick träffa massor av bemannignföretag, hade tjejer som ringde upp arbetgivare och tillsammans "fixade" jobb bara för oss osv osv jag lärde mig massor och fick en fantastisk tro på mig själv och det var helt klart det som de som intervjuade mig såg.

    så fortsätt, en vacker dag hittar ni ngt som passar er och låt då inte ngn brist på utbildning eller erfarnehet i det jobbet ni finner intressant hålla er tillbaka -vill man så kan man (tänk manligt, de gör så hittar de en egenskap som matchar de i en ansökan så sökre de jobbet )

  • Oms

    men herregud vilket sjukt långt inlägg jag skrev! sorry! satt här med lilltjejen ätandes makaroner och korv bredvid mig så jag skrev o skrev, haha

  • Oms

    o så känns det så OT och EGO dessutom, inte meningen Parnassia och PB...

  • nennesjuttioåtta

    tjohoo, trycket ligger bra. Nu är det tre dagar kvar på jobbet och sen hägrar hängmattan och vindruvor

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen