• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Ore

    Telis: Aha, det var nog det jag läste... Tänkte nog att det var vaccinet som de kanske fått hem redan, i väldigt begränsad upplaga, och som man kanske då (med mycket tjat och rätt stöttning) skulle kunnat få en dos av.

    Kan förstå att det känns litet olustigt med resan... Hur är det med vaccinering i USA, finns det tillgängligt där (i så fall kanske man kan vaccinera sig direkt vid ankomst...)

  • viktualia

    dags att vinka till tråden...

    imorgon drar jag norrut, tittar nog inte till er förrän om en vecka.

    *kramar till alla*

  • passionsblomman

    *kramar!*


    viktualia skrev 2009-07-30 22:26:19 följande:
    dags att vinka till tråden...imorgon drar jag norrut, tittar nog inte till er förrän om en vecka.*kramar till alla*
  • Mrs  B

    Kängu
    Du kan inte ha flaskan precis bredvid och ge den direkt efter bröstet??? Eller kanske ge flaskan först och bröstet sen som en "efterrätt"????
    Eller helt enkelt strunta i bröstet?????

    kram kram kram

  • Tinga

    Skulle skrivit mer innan, men det kom ett telefonsamtal och lite TV-tittande emellan. Berlin var trevligt; vi bodde bra, killarna sov gott i vagnen på kvällarna så att maken och jag kunde gå ut och äta i lugn och ro, vi har hunnit med de sevärdheter vi ville och vädret var perfekt för en stadssemester. Det var de bra grejerna.

    Sen har jag tyvärr lite sämre saker att skriva om också. Piff åt ganska dåligt under resan, fast om man nu ska se något positivt med det så var det väl att han kräkte lite mindre. De sista två dagarna ökade aptiten och han åt lite bättre, men då kräkte han genast mer igen. Jag tror att han kräkte 7-8 gånger bara på de 6 h färjeöverfarten varade.

    Igår var vi hos gastroläkaren, som kändes jättebra och gav oss ett bra intryck. Nu blir det fullständig utredning av Piff, både vad gäller allergier och "systemfel" i mag-/tarmpaketet. Vi har redan lämnat både blodprov, avföringsprov och urinprov. På måndag ska vi på kontraströntgen för att kolla genomströmningen i "matpassagen" genom kroppen.

    För några veckor sen provade vi ju mjökfri kost i ett fyra dagar, men enligt gastroläkaren är det detsamma som att inte prova alls, för det är alldeles för kort tid för att man ska kunna vara säker på ett resultat. Därför ska Piff nu äta mjölkfritt i minst 4 veckor, för att undersöka om det är där problemet ligger. Jag har därför inhandlat EnaGo mjölkfri välling idag, men den vill han inte alls äta. Efter att vi försökt med den i hur många olika konstellationer som helst (blandat med näringslösning eller med äppeljuice, som han tycker är gott), är vi nu helt slut av alla försök. Nu vill han inte ens äta näringslösning som han gjorde tidigare, så ikväll har vi i princip inte fått i honom någon mat alls. Risk för att det blir en jobbig natt...

    Vi avvaktar någon dag nu och ser hur det går med introduktionen av EnaGo, men blir det inte bättre får det bli sond. Han vägdes hos gastroläkaren igår och vikten har legat helt stilla de tre senaste veckorna. Vi kommer också att få en ny remiss till logopeden, för att försöka få ordning på ätandet med sked. De senaste veckorna har vi varit flitiga med att prova skedmatning två gånger om dagen (är betydligt lättare att orka när man är två hela dagen), men det har absolut inte lyckats, oavsett vad vi försökt få i honom. Även gamla favoriter som mango och päron-banan-gröt har helt ratats. Läkaren var tydlig med att det här är ett problem som kommer att ta lång tid att lösa (förmodligen pratar vi år - inte när det gäller kräkningarna, men väl att få Piff att äta ordentligt), så det är lika bra att vara inställd på att det här blir en lång och jobbig följetong.

  • Mrs  B

    Ore
    Tack tack!
    Ja, helt fel ute kan jag ju inte vara.....????
    Ska fundera på det hela imorgon också och sen skicka iväg "skiten" och få det gjort.

    Har beställt en bok till höstens svenska, den andra var slut, så nu börjas det snart igen.

  • Mrs  B

    Tinga
    Usch vad tråkigt för er!!!!!
    Men skönt att utredningarna är på g iaf.
    Många kramar till er

    Malte åt bara EnaGo välling i 1 1/2 vecka efter vår sjukhusvistelse och sen dess har vi inte fått i honom den mer.
    Nu vägrar han dessutom gröten också så när väl semestrarna är över ska jag ringa till dietisten och hör vad jag ska göra.

  • Lapinette

    Kramar till Tinga och Piff o Puff!

    Kramar till Kängu och amningen!

    Kramar till Liten som mått dåligt!

    Och til alla andra som behöver en kram !

  • Frejis

    God morgon!
    Nu har även jag hittat till den nya tråden (fin trådstart Telis!) och läst ikapp och ska ta mig ut den här smygläsarkoma som jag tycks ha hamnat i

    Tinga - har tänkt på dig igår och undrat hur det har gått hos gastroläkaren. Det låter ju bra att ni har fått komma dit och lämnat alla prover för att då känns det förhoppningsvis att det händer saker. Trist att Piff inte äter och ännu mer tråkigt med beskedet om att det kommer att ta år fast å andra sidan är det kanske bra att få veta det (från en specialist). Stora stora stödkramar till dig!

    Kängu - en megastor kram till dig med, kan förstå hur du känner när det gäller amningen även om jag inte har någon erfarenhet av det själv. Det viktigaste är väl att du och Ru mår bra; tycker att det här med amningen känns som ännu en grej från en standardmall som alla kvinnor ska passa in i. Det är ju du som vet bäst vad som fungerar och inte fungerar.

    Passionsblomman - grattis till huset, det måste vara en härlig känsla att ha köpt ett drömhus.

    Liten - kram till dig och jag håller tummarna både för fortsatt trevlig semester och för att du får tjänten. In med magen nu!

    Vickan - lycka till på den första bilsemestern, det låter skoj.

    Koko - Hm, vad ska man säga om det här med näsan och klossarna Håller med Conny om att kunskap om klossar definitivt är viktigare än om de egna kroppsdelarna. Och så ser jag att det finns en standardmall även på BVC, grr! Det gäller att se till att trotsa den så där lagom mycket

    Telis - vilken vecka är du i nu?

    Heeej Cicci! Jag vill också ha lunchsällskap idag eller i början av nästa vecka. Några fler? Vi måste förresten fira trådens treårsdag på något sätt.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor