• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Mrs  B

    Ojsan, hur gick det till att skicka ett tomt?????

    EA
    Stor kram till dig!!!!

    Amning
    Hade ingen mat till Max så där var det stopp, nästan helt tomma bröst. Så har vissa det också.

  • muggles
    Tinga skrev 2009-07-30 20:34:19 följande:
    vara nöjd med den bröstmjölk Piff och Puff hunnit få, snarare än att sörja den som de inte fick (lättare sagt än gjort; jag vet).
    Klokt sagt! Jag kämpade jättelänge med sorgen över att amningen inte blev som jag tänkt men jag kom till slut fram till att jag idag är jättenöjd över att det blev 5 mån amning (även om jag inte nådde mitt mål) även om det inte var helamning. Maken hittade mitt "matningsschema" från den där hösten och han fattade inte nu i efterhand att vi/jag orkade. Det var matning kl 19, 21, 23, 02, 04, 06 hela natten igenom... Och typ varje natt. Allt för att försöka öka mängden. Och efter varje mål en skvätt ersättning så att hon fick i sig så hon blev mätt. Fast hon fick ju inte bli för mätt för hon skulle ju vilja amma snart igen, så att mängden skulle öka. Ja, suck. Jag kommer INTE att köra samma race igen. Det skulle för det första inte vara schysst mot Moa - jag måste ju orka med henne också. Och det är fullkomligt sant att de sover bättre på ersättning, den är lite kraftigare.
  • muggles
    FruCicci skrev 2009-07-30 20:47:17 följande:
    Jag undrar en grej ag amning.Eftersom mina bröst blir sprängfulla med mjölk ju oftare jag ammar borde de inte gå att pumpa igång och få mer mjölk då?
    Japp, man ska amma ofta (el pumpa - el helst både amma och pumpa ofta) för att öka mängden. Men jag tror att alla inte kan öka mängden. Det finns ju variationer i den mänskliga kroppen - en del kanske har för låg hormonhalt av prolaktin tex? För hur jag än kämpade med att amma (och pumpa!) så fick jag aldrig ut mer än 90ml per gång - och det var som mest. I början fick jag bara ut 20ml per bröst. Det räcker inte ens till en nyföding.
  • Mrs  B

    Jag fick inte ut mer heller hur mycket jag än pumpade. Det fanns helt enkelt ingen mjölk i mina bröst. (ca 20 ml per bröst som mest)

  • Tinga

    EA - trist med bom. Kram!

    Kängu - det blir ju gärna några "omstarter" innan man ger sig, och jag hoppas verkligen att det blir ett bra resultat av dina ansträngningar, för det är du värd. Jag intensivpumpade vid några tillfällen, och enligt amningsexperterna på neo är det pumpning/amning varannan timme i upp till två dygn som gäller då. Vill du inte väcka Ru så ofta kan du ju pumpa, för att verkligen köra varannan timme. Kram!

    Muggles - här har du en till som försöker få fart på Sverige ur finanskrisen genom shopping. Har inte räknat efter exakt, men maken och jag har tillsammans shoppat kläder för mer än 10 000.- den senaste veckan. Dock har vartenda plagg varit på rea, så vi har ju fått mycket mer för pengarna än vad vi hade fått för bara ett par veckor sedan. Upptäckte att jag minsann blivit lite "snobbig" vad gäller märken jag handlar av, men har man råd kan man väl få unna sig det. Boomerang är ett fullkomligt livsfarligt ställe för mig; jag gillar verkligen den stil de har på sina kläder.

    Telis - Puff äter mängdmässigt OK, men han gapar knappt och är inte särskilt intresserad, så måltiderna är inga roliga upplevelser, varken för honom eller oss. Men han börjar bli en riktig liten knubbis nu (åtminstone i våra ögon ); skulle tro att han väger en bit över 8 kg nu till sina ungefär 70 cm. På onsdag ska vi på ny koll på neo, så då får vi se hur den senaste månaden har gått.

    Koko - nej, det är inte nödvändigt att Piff genast börjar äta enbart mjölkfri välling, fast ju fortare desto bättre, förstås. Vi försöker "stega in" den, genom att blanda i olika mängder med näringslösning, men även små mängder i ratas av honom. Tror att det beror på att näringslösningen är helt slät, men den mjölkfria vällingen innehåller lite partiklar som sedimenterar, och jag tror att den lilla mängden partiklar är en del av boven i dramat. Det gick lättare när vi bytte till mjölkfritt för några veckor sedan. Idag har vi fått i honom mindre än 400 ml näringslösning/välling totalt, så bättrar det sig inte under helgen kommer vi att be om sond på måndag, för vi orkar inte längre. Det är lite som med amning; man kommer till en punkt där man bara inte pallar med, trots att man inget hellre vill än att det ska funka. Men det är ju som Muggles så klokt skrev ett samspel med en annan människa som ska funka, även vid flaskmatning, så ibland hjälper det ju inte hur gärna man än själv vill, om inte den andre vill detsamma.

  • Piggelin1

    Hej hej,
    ni kör säkert med fredagsmys hela bunten - själv sitter jag med ett glas vitt efter middagen & tänkte hinna skriva lite efter flitigt ikappläsande innan idag.

    PB - grattis till huset!!

    Telis - jag tycker att 14 januari är ett bättre datum än 17:e

    Cicci - jag röstar på Emelie, men det beror säkert delvis på att jag har ett syskonbarn med det namnet! Haha, du är för rolig som redan har tre pojknamn för en potentiell tredje
    Gillar Eric & Oskar, fast Bror har jag lite svårare för.
    Kul att höra att Roffe är en sån fin bebis - hälsa Frullan när du pratar med henne.

    Tinga - usch, vad tungt detta med Piff & att det kommer att ta så lång tid innan ni/han kommer att få ordning på det. Verkligen tungt, men en liten tröst (om man nu kan säga så) är kanske attt få VETA vad det är & vad man har att förhålla sig till, istället för den ständiga ovissheten & hoppet om att "nästa månad" kanske det blir bättre... Kraaaaamar till både dig & din make - & pussar till båda pojkarna!

    Cicci - vi var ju på Skansen i förra veckan & jag tyckte inte det var så farligt med folk då - men det kanske r fler som är där denna veckan än förra?! Ok, att det var mkt folk, men inte så att det störde liksom. Vädret var lite osäkert, men vi sdlapp regn ändå - det kan kanske var det som gjorde det!

    Koko - coolt att det bara är en månad kvar - det är ju SNART!! Tvåbarnsfamilj - ooops!
    Ang sprutan så tror jag inte att vårt BVC ens hade ngn docka & lekte ngn lek innan, det var mer rakt på tror jag. Iofs så ska jag väl inte ta gift på det, eftersom det var mannen som var där med henne då. Så som Conny uppträdde låter väldigt likt Amanda - så då är hon nog också onormal Mao, jag tycker han låter hur normal som helst!

    Ore - vi hade inga föräldragrupper där jag gick (BMG i Gbg), de körde med föreläsningar istället & de var bra & jag tror det var extremt få män som INTE var med på dessa tre föreläsningar. Som ngn sa - ni är ju två om att skaffa barn. Då skulle ni snarare skippa det båda två, tycker jag
    Vi gick ju också profylaxen & speciellt mannen har pratat gott om denna efteråt för flera kompisar som haft barn på G.

    Muggles - kul att du landat i taken kring hus!
    Grattis till första "pott-leveransen"! Vi tränar med lite ojämna mellanrum, men ingen framgång hittills. Fast vi stressar inte, iaf inte ännu, det får komma när det kommer & har fått flera råd om att absolut inte stressa ang detta, då kan det bli negativt istället. Så än så länge misstänker jag att pottan mest är sedd som en leksak man kan sitta på lite då & då

    Muggles igen - apropå att svära, mannen min försöker fostra mitt titt som tätt att jag inte ska svära. Idag undslapp mig ett "shit" & direkt sa Amanda "sitt" eller ngt i den stilen... Woaaaaaahhh Måste skärpa mig!

    Ore - Engelska Tapetmagasinet har en webshop där man kan hitta rätt mkt, kanske kan vara ngt? www.engelskatapetmagasinet.se

    Bäst jag postar detta innan jag blir av med det...

  • Piggelin1

    Nu kom jag på ngt!! Det är ju treårsjubileum idag - då måste det ju drickas skumpa!! *Poff* där flög korken!

    Skåååååååååååååååååååååååååååååål alla goingar
    Tänk att det kan bli så, en tråd full med goa tjejer & en hel del som man träffat IRL - det är såååå häftigt!!

  • Tinga

    Hej Piggelin! Jag sitter också här och häckar! Maken löser korsord, jag surfar och så slötittar vi båda två på DN-galan. Ganska lugnt och skönt iallafall.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor