• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Piggelin1

    Muggles, landat i TANKEN kring detta med hus, inte taket
    Fort & fel...

    Kängu - du har fått så himla många kloka råd här, så jag kan bara hålla med i vad alla redan skrivit. Du är väördlens bsäat mamma - PUNKT

    Det där med ersättning, det minns jag att min bror i Holland pratade om när de fick sitt första barn (tre år sen). Där är nämligen det allmänna rådet till alla mammor/familjer att ge ersättning på kvällen, för då sover barnen mkt bättre, som i sin tur gör att föräldrarna får sova bättre & sin tur får mer energi att ta hand om de små liven. Så lika mkt som det propageras för amining här, så är detta allmängiltig sanning i Holland INtressant det där med olikheterna.

    Muggles - det där att man inte är mottaglig för råd, det minns jag så väl att du inte var Månaderna där när du slet så mkt ont med amningen, då minns jag en tjej som jag lärde känna på mitt Magplask (hon var gravid med andra barnet), som råkade ut för precis samma sak som du & nu med andra barnet så hade hon bestämt sig för att inte kämpa alls lika mkt/länge ifalll det inte skulle funka. Minns att jag berättade det för dig, men mitt uppe i eländet var du inte mottaglig för sådana "råd" & nu ser jag att du är precis där hon var då, när hon var gravid med sitt andra barn Men det är väl det där, ibland måste man göra erfarenheten själv för att inse saker & ting, oavsett om det gäller amning, relationer, jobb eller annat i livet.

    Kängu - oavsett hur du gör, lova att inte kämpa för länge om det inte går med amningen! Det är det inte värt!

    Ni pratade om sjukdomar i början på dagis - & vi måste varit exceptionellt lyckligt lottade, eftersom vi inte vabbade en enda dag under hela våren (vi skolade in A i början av april). Hennes tredje vecka var hon lite krasslig, men den veckan var jag fortfarande hemma & slapp följdaktligen vabba då. Sen när vi var i Jämtland i juni blev hon krasslig med, men lagom tills vi kom hem, så var hon frisk igen. Får se hur det går nu i höst, men hoppas att detta faktum att vi nu lämnat dagiset i andra stadsdelen & börjar med dagmamma (mindre grupp) nära där vi bor, borde gör att hon blir mindre sjuk än om hon varit kvar på dagis!

  • Piggelin1

    Hej Tinga - som vanligt skriver jag så långa inlägg - så det blir lite fördröjning, innan jag upptcäker att jag inte är ensam här

  • Tinga

    Piggelin - känner igen det där för egen räkning med; svårt att stanna när man väl fått upp farten.

  • Tinga

    Piggelin - är det pga vinet? Noterade faktiskt dina fel, men så är jag ju en språkpolis precis som du!

  • Tinga

    Piggelin - tja, du skrev ju att "här sitter jag med ett glas vitt", men jag vet ju inte vilket glas i ordningen det är.

  • Piggelin1

    Nu borde U2 ha dragit igång sin konsert här i stan - körde förbi Ullevi på dagen idag - jeeeesus vilken scen de har med sig, gigantisk & den liksom stack upp rätt ur Ullevi, gick inte att mossa när man passerade! Hade varit kul att vara där, gillar dem skarpt, men nu blev det inte så.

    Har hämtat ut mina nya glasögon idag!! Första nya brillorna på mer än tio år! Samtidigt ca 7500 kr fattigare (& då kostade bågen bara 1500, så den var billig i sammanhanget). Det kostar på att ha lika dålig syn som en mullvad Men nu tänkte jag iaf varva linser med glasögon då & då - kan vara lite skoj med omväxling.

  • Tinga

    Finns det förresten någon här som har läst Lars Keplers bok Hypnotisören? Funderade på att köpa den, men är egentligen lite för snål för att lägga 169 spänn på en bok, när det finns så många andra jag inte läst, som bara kostar en bråkdel.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor