• sollan

    Hur blev ni hippade?

    Ja lite nervös börjar jag väl allt bli nu när det bara är några veckor kvar till vigseln.
    Dessutom arbetar jag mer än hälften av helgerna fram tills dess så funderingarna är i full gång ang när möhippan kan tänkas bli av och ännu mera över vad som  kommer hända.
    Att bli hippad är absolut inget jag förväntar mig men vet att tjejerna har nått fuffens för sig ...Spännande.

    Hur blev ni andra hippade? 


    Blivande vårbrud
  • Svar på tråden Hur blev ni hippade?
  • Juni 2012

    Spännande!

    Jag är ju ännu inte gift och har inte fått någon hippa, men jag hoppas jag också! Men jag har inga tjejkompisar, så jag tror inte att det blir något.

    Hoppas att dina tjejkompisar får ihop något riktigt minnesvärt (på ett positivt sätt....!)  Solig

  • sollan
    Juni 2012 skrev 2012-02-23 22:47:08 följande:
    Spännande!

    Jag är ju ännu inte gift och har inte fått någon hippa, men jag hoppas jag också! Men jag har inga tjejkompisar, så jag tror inte att det blir något.

    Hoppas att dina tjejkompisar får ihop något riktigt minnesvärt (på ett positivt sätt....!)  Solig
    Du kanske har kvinnliga släktingar tex systrar,kusiner som planerar nått  :)
    daniiel skrev 2012-02-23 22:51:17 följande:
    Jag blev inte hippad, så kan det gå! ;P
    Hoppas att du får din hippa och att den blir jättebra och roligt :)
    Ja jag är inte orolig att det inte kommer bli en trevlig upplevelse...Bara nyfiken som tusan på vad de kan tänka sig hitta på...hehe
    Blivande vårbrud
  • Erin

    Hej!

    Har inte heller blivit "hippad" ännu men jag vet att mina systrar
    med vänner planerar in ngt snart.
    Det är ju 2 månader kvar tills jag gifter mig Glad och tiden går ju
    så fort numera dessutom..
    Vi får se vad dem har i görningen...lite nervöst är det Solig

  • Juni 2012
    sollan skrev 2012-02-24 10:35:08 följande:
    Du kanske har kvinnliga släktingar tex systrar,kusiner som planerar nått  :)
    daniiel skrev 2012-02-23 22:51:17 följande:
    Jag blev inte hippad, så kan det gå! ;P
    Hoppas att du får din hippa och att den blir jättebra och roligt :)
    <a href="m4129438.html?http://augustibrud.bloggplatse n.se/" target="_blank"><strong>augustibrud.blogg platsen.se/</strong></a></div> </div> Ja jag är inte orolig att det inte kommer bli en trevlig upplevelse...Bara nyfiken som tusan på vad de kan tänka sig hitta på...hehe<div id="forummessagefooter">Blivande vårbrud
    Min kusin är pojke och 10 år gammal. Jag har en bror som är mycket äldre än mig. Så det tror jag inte.
  • Hella

    Jag blev inlurad till kulturhuset för att gå på dockteater med min bästa kompis och våra barn men jag misstänkte starkt att jag skulle bli kidnappad där. Det blev jag också! Där stog tjejgänget och vi åkte till ett laserdome ställe och körde 3 matcher. Sedan var det lunch och eter det åkte vi hem till mig så jag och tjejerna fick göra oss i ordning för en kväll på stan.


    Vi drack lite skumpa och sen tog vi taxi till stan och käkade middag på Fridays och drack goda drinkar. Jag fick en tiara på mig som jag ahde hela dagen och kvällen och en banderoll där det stog Bäst före 3/3-2012 och på baksidan Blivande brud. Jag fick även ett uppdragspapper med flera uppdrag i stil med -Dansa med en flintskallig man. -Klipp av valfri sak av två olika män mm


    Det var supertrevligt och lagom på en nivå som jag tyckte var bra. Jag hade inte uppskattat att skämma ut mig totalt på stan men lite fler aktiviteter hade jag inte tackat nej till men jag är verkligen nöjd och tacksam över min möhippa!

  • sollan
    Juni 2012 skrev 2012-02-24 11:32:34 följande:
    Min kusin är pojke och 10 år gammal. Jag har en bror som är mycket äldre än mig. Så det tror jag inte.
    Okki ...Själv har jag 6 systrar och flera svägerskor så ingen brist på kvinnor i min omgivning...hehe
    Blivande vårbrud
  • liminka

    Gammal tråd, men jag svarr iaf, för min hippa blev helt perfekt!


     


    Var hos min frisör för provuppsättning när hela ligan stormade in vid 13.00 med skumpa och jordgubbar. Sen promenerade vi hem till min granne som fixat pastasalladslunch och kaffe åt alla.


    Kl 16.30 hamnade jag på en second handbutik på Söder i Stockholm. Fick ställa mig i en provhytt och pröva klänningar som mina kompisar valde ut. Temat skulle vara 50-tal. Hittade en superfin plus vita handskar till.


    Sen fortsatte färden till ett dansställe där jag gått kurser i Lindy Hop tidigare. Jag får lite panik för det är 2 år sedan jag dansade sist. Panikångestatacken kommer dock lite senare när jag får reda på att jag inför mina kompisar skall dansa privatlektion med en av Sveriges bästa Lindy Hopdansare.


    Helt starstruck och svinnervös dansar jag en timme med denna karl som är hur grym som helst och det går jättebra!


    Vi åker sedan hem till en kompis och äter snittar och jag blir stylad med smink hår och kläder. Resultatet blir helt otroligt bra och jag känner mig som Peggy i Mad Men.


    Sen bär färden till ett riktigt Diner i stan och hela 50-talsatmosfären andas vidare. Vi äter och har trevligt på restaurangen till kl 22.0 ungefär, sen börjar småbarnsmammorna bli avslagna, ha, ha. Då avslutar vi med lite Bowling på samma ställe, lite drinkar och vips var alla i farten igen.


    Kvällen tar slut för min del vid 01, då jag är trött och tänker på att min dotter kommer väcka mig kl 07 dagen därpå. SÅ nöjd med hippan, inget pinsamt förutom dansen, men det var ändå JÄTTEkul. Ingen tvingade i mig alkohol heller vilket jag är väldigt tacksam för. Vill ju minnas hippan :)

  • Växjöbrud2011

    Jag blev hippad i lördags, världens roligaste dag!

    Hade planerat sen ett bra tag tillbaka att jag o några kompisar skulle shoppa den här dagen (en av dem bor i en annan stad). De kom och hämtade mig vid 10-tiden o vi började köra mot stan. Plötsligt rusar massa människor fram framför bilen, och rätt snabbt förstod jag ju vad som var på gång. Lite mousserande först, o sen iväg till en badplats/grönområde. Där blev det lättklädd "top Model"-fotografering och 5-kamp (Olympic Winter Games). Jag fick bl.a. springa runt i bikini (OBS 13 grader o blåååsigt ute), snorkel och simfötter o smälla ballonger, samt åka inlines som jag inte gjort på femton år....

    Sen blev det sexy santa, dvs. på med röda strumpbyxor o rött linne/klänning, bälte o tomteluva. In till stan o dela ut paket. Hade picknick i en park i stan, o sen va jag påskkärring o delade ut godis. Därefter kördes jag ut till industriområdet. Blev sminkad i bilen o sen körde vi vidare. Kom till ett ställe där det stod "Aqua"-nånting på dörren. Trodde jag skulle få på mig bikinin igen o göra nåt i vatten, men ist fick jag dra på mig paljettklänning o sen sa killarna på stället att jag skulle lära mig strippa, men det visade sig va skivinspelning (en låt som verkligen är "min" låt). Grymt kul!

    Därefter åkte vi hem till vår lägenhet, pojkvännen hade de skickat bort hehe. Där fick jag göra tårta med förbundna ögon. Fick smaka mig fram - grädde (som jag fick vispa med..), ketchup, sylt, pesto, kakao, godis, bananer m.m. fanns att välja på... Åt den senare på kvällen, blev kanongod :P Vi käkade lite gott o sen fick jag svara på bröllopsquiz om min blivande. Natten avslutades på en nattklubb i stan där "bride to be"-tiaran hjälpte till att få lite drinkar o uppmärksamhet!

    För mig var dagen helt perfekt! Inte minst för att alla mina underbara kompisar från kors och tvärs i landet var med allihop :) Ser fram emot att få se filmen och alla foton från möhippan så småningom!

    Kan tillägga att det är ungefär 2 månader kvar till mitt bröllop, så hade inte börjat ana någonting än... Även om jag visste att en möhippa skulle komma...

  • Dianna

    Jag visste också att en möhippa var planerad men inte när. Jag hade berättat för mina vänner att jag gillar inte att göra pinsamma saker och helst inte bli utklädd. min möhippa om jag fick bestämma skulle innebära tjejmys med något gott hemma hos någon! Så blev det inte riktigt. :) Det Var lördag 1 månad innan bröllopet och jag misstänkte att det kunde ske eftersom det precis varit lön och på kvällen hade mamma bjudit in oss på grillning och det är väldigt sällan hon gör det . sedan hade jag och min blivande andra upptagna helger framöver så det fanns bara två helger som var riktigt lediga. Sambon hade planerat in att vi skulle kolla på fönster i många butiker i Malmö, vi håller på att renovera huset. Vi körde runt och till sist sa sambon att vi skulle in på svågertorp för att komma en kamera till mig som jag ville ha! När vi kommer in där så står jag och visar kameran för min sambo då butikssäljaren ber mig gå åt sidan då hon ville prata med mig. Min första tanke var att hon kanske hade själv någon kamera fråga haha. Hon säger att det har varit butikkstölder och om det är okej att hon kollar upp mig!! Jag svarar ja att det var ok och gick följa med henne till kassan. Då känner jag lite illa till mods över att hon tror jag stulit, sambon och våra två barn kommer fram ock frågar vad som händer. Då ska jag just säga att här vill jag inte handla något- skrämmer min mamma mig, jag ser då min tärna och syster med kamran överlyckliga och att jag var nu kidnappas och jag frågar mamma- är inte du i Tyskland? Hon hade sagt hon skulle dit men det var såklart för att lura mig, det tog ett tag innan jag fatta att jag heller inte va misstänkt tjuv ;). Tummen upp för sibatjejen som fixade det kanon!! :) Ögonbindel på, och den togs av efter en bilfärd framför alla mina vänner som samlats hos min tärna! Det blev massa prat och drickande, duschade och fick sjuksköterske kläder på :) På ryggen stod också något minns inte riktigt vad ;) Sedan bar det vidare till en trekamp som var skit rolig. Bowling, skjuta med pistol och discogolf! Sedan åt vi middag ute och sedan drog vi vidare till lilla torg i malmö! En helt perfekt möhippa, kunde inte ha blivit bättre för mig :)

  • ElinFalk85

    Mina tärnor är lika fattiga som jag (jag är student), de är båda nyexaminerade och en jobb inom kommunal sektor och den andre var arbetslös. så de hade inte råd med det som dem ville göra för mig tyvärr.
    jag hade panik eftersom jag är lite av ett kontrollfreak.
    eftersom ena tärnan bor i en annan stad, så hade dem sagt til mig att jag inte fick boka in något helgen innan bröllopet (som var på valborg i år).
    jag ringde den andra tärnan för att snacka lite skit veckan innan och båda hade då panik över att allt var så dyrt.
    (jag ville INTE ha förnedringshippa ALLS!), så det slutade med att mumsade grillat hemma hos oss och drack vin och sen blev det bowling.
    min man blev bortrövad samma dag så det passade ju hönsmamman (jag) perfekt =).

  • sollan

    Kan jue uppdatera här med hur min hippa gick till ;)


    Då jag tyvärr har värksjukdommar så orkar/klarar jag inte av vad som helst plus att jag ville inte bli rent förnedrad så tärnorna hade lita at rätta sig efter.


    Tidig em stormade flera av tjejerna in i vår bostad och tvingade på mig lite roliga kläder...Va väldigt färgglatt och inte alls matchande tajts,schorts utanpå tajtsen, strumpor och tröja. Alla i väldigt färgglada färger =)


    På med en av dem egen tillverkar tiara med slöja.


    En alkoläsk i handen plus ögonbindel och hörselkåpor.


    In i en bil...Åksjuk som jag är så fick jag en kräkpåse i handen..haha


    Kördes kors och tvärs, bara för att jag inte skulle kunna lokalisera vart vi körde.


    Väl framme och in i en bostad av med ögonbindeln och öronkåporna så vart resten av tjejgänget samlat där hos min ena syster. De hade dukat så fint, lagat god midda,efterrätt.


    Ännu mera att dricka ;)


    Massa uppblåsta ballonger som jag skulle smälla och i ballongen låg en lapp med den fråga att svara...Klart massa sex och trams ;)


    Senare kom en tjej och höll ett "sexparty" Tjejerna hade samlat ihopa en summa som jag fick handla för :D


    Senare på kvällen fick jag byta om ti fina kläder och så kom skjuts för att köra oss till ett ännu hemligt ställe.


    Ganska snart förstod jag vilken stad det bar i väg mot och hade mina aningar vart vi skulle. Japp helt rätt tjejerna drog ut mig på "bögklubb" i storstaden...Så jädrans roligt.


    Jag fick sjunga karaoke...Främling...Danska på "stripstången"


    Hahah jösses vilken kväll...Helt perfekt enligt mig!


    Fru Olsson sedan 120414 <3
  • JuliBrud89

    Jag tror min ær næsta lørdag så nu ær det spænnande :D

  • Juni 2012

    Jag väntar fortfarande med spänning! Dock har jag ju fortfarande inga tjejkompisar/systrar/kusiner så oddsen är ju rätt låga. Tungan ute

    Min m2b´s kompisgäng har inte hört av sig än.... Men enligt viss tradition så ska bruden inte veta om när m2b ska bli kidnappad. Låter ju sjukt opraktiskt?!
    Kul det vore om de stormar in här i morgon, lördag, och haha, han är inte hemma på hela helgen. De andra helgerna är vi i sommarstugan.

    Någon mer som har hört talas om att man inte får veta när (eller snarare, om!) den andre ska kidnappas?
    Det låter verkligen osmidigt?

  • Naive
    Juni 2012 skrev 2012-05-11 18:03:10 följande:
    Jag väntar fortfarande med spänning! Dock har jag ju fortfarande inga tjejkompisar/systrar/kusiner så oddsen är ju rätt låga. Tungan ute

    Min m2b´s kompisgäng har inte hört av sig än.... Men enligt viss tradition så ska bruden inte veta om när m2b ska bli kidnappad. Låter ju sjukt opraktiskt?!
    Kul det vore om de stormar in här i morgon, lördag, och haha, han är inte hemma på hela helgen. De andra helgerna är vi i sommarstugan.

    Någon mer som har hört talas om att man inte får veta när (eller snarare, om!) den andre ska kidnappas?
    Det låter verkligen osmidigt?
    Äh, såntdär har vi fullkomligt struntat i! Jag är best man's kontakt gällande när m2bs party är och min m2b är min tärnas kontakt. Bara så vi kan styra lite med resor och andra planer... :) Det är väl inge kul om hans killgäng stampar in en mysig lördag morgon heller! ha ha 
  • Juni 2012

    Nä, det verkar ju lite opraktiskt.
    Hur vet man om de tänker hitta på något då? Jag skulle gärna hjälpa till med hans svensexa, har luskat vad han skulle vilja göra/inte göra, m.m.
    Men de hör ju aldrig av sig. Mitt telefon-nummer finns på eniro, hitta, m.m så de kan ju lätt få kontakt med mig och berätta om sina planer.

  • Chicita
    Juni 2012 skrev 2012-05-11 18:41:51 följande:
    Nä, det verkar ju lite opraktiskt.
    Hur vet man om de tänker hitta på något då? Jag skulle gärna hjälpa till med hans svensexa, har luskat vad han skulle vilja göra/inte göra, m.m.
    Men de hör ju aldrig av sig. Mitt telefon-nummer finns på eniro, hitta, m.m så de kan ju lätt få kontakt med mig och berätta om sina planer.
    Om jag var som dig så skulle jag nog ha kontaktat någon av din blivandes närmaste vänner och sagt att du ville kolla av att inte svensexan blev på någon av helgerna som ni planerat annat på.
    Då får du ju också höra om dom planerat något alls. Och kanske då annars kan styra upp så han i alla fall får en svensexa Glad 

    (jag skulle nog i så fall hintat något om att jag hade hoppats att min hippa var gemensam eller samtidigt som blivandes. Så kanske någon flickvän till blivande makens kompisar skulle komma på den jättebra idén att "jamen då kidnappar vi väl henne samma dag då, det borde hon aldrig misstänka" Tungan ute 
  • Juni 2012
    Chicita skrev 2012-05-11 18:48:49 följande:
    Om jag var som dig så skulle jag nog ha kontaktat någon av din blivandes närmaste vänner och sagt att du ville kolla av att inte svensexan blev på någon av helgerna som ni planerat annat på.
    Då får du ju också höra om dom planerat något alls. Och kanske då annars kan styra upp så han i alla fall får en svensexa Glad 

    (jag skulle nog i så fall hintat något om att jag hade hoppats att min hippa var gemensam eller samtidigt som blivandes. Så kanske någon flickvän till blivande makens kompisar skulle komma på den jättebra idén att "jamen då kidnappar vi väl henne samma dag då, det borde hon aldrig misstänka" Tungan ute 
    Rar tanke, men hans vänners fruar/flickvänner är inte mina vänner, tyvärr. De umgås med tjejmiddagar och grejer, men jag har aldrig varit bjuden. Vi lever verkligen i olika världar, jag och de. Vi har verkligen inte en siffra gemensamt, så skulle de hitta på något skulle det inte kännas riktigt ärligt utan bara väldigt tvingat.

    Och om de tar oss samtidigt utan att ha sagt något innan hoppas jag att de har fixat en bra hundvakt eller låter oss åka hem med 4-5 timmars mellanrum.

    Jag vill inte hinta, det känns lite för "tiggigt" på något vis, om du förstår. Vill de göra något så gör de det, vill de inte så ska inte min hintning få dem att känna sig tvingade att rafsa ihop något nu när det är så kort tid kvar.
  • Emelie 87

    Jag hade världens röjarkväll på stan med flickorna. :) Inget utflippat, bara en röjarkväll. :)


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Aniara4

    Jag har ju en sjukdom som gör att jag inte orkar hur mycket som helst, och mina vänner är omtänksamma och ville förmodligen inte riskera att jag skulle krascha helt och inte orka med bröllopet... Så jag hade en mycket lugn och städad möhippa. Tur det, eftersom jag hade migrän den dagen.  Jag tog medicin på morgonen, men var fortfarande ganska seg, så när de dundrade in satt jag fortfarande i pyjamas i soffan och var seg. Mannen hade frågat lite försynt om jag inte skulle duscha, men han ville inte bli för uppenbar, ha ha.

    Vi åkte hem till en kompis, där de hade förberett fin lunch och bubbel, sen gick vi och badade från klipporna i närheten. Dessvärre var det grått och regnigt, men jag är inte den som bangar för såna petitesser, och det visste de om. Ett par av dem gjorde mig sällskap i alla fall.

    Sen var det hemmaspa. Kompisen hade gjort i ordning med levande ljus och blommor vid deras stora bubbelbadkar, så där fick jag koppla av medan de fixade i köket.

    Till middagen dök det upp en mystisk gäst, som efter middagen visade sig vara en silversmed som skulle hjälpa oss att göra ett halsband åt mig tillsammans. Halsbandet (putsat och tillfixat) fick jag sedan på bröllopet.

    Därefter drack vi vin och körde Singstar tills vi blev trötta, och jag fick skjuts hem (jag hade kunnat sova över, men migränen som hade kommit och gått hela dagen fick mig att längta hem till sängen)

    Jag tyckte det var alldeles lagom avancerat. Jag hade absolut inte velat bli utspökad i något (mer än slöjan från en leksaksaffär som cirkulerar i bekantskapskretsen) eller göra saker med en massa sliskiga sexanspelningar. Och jag hade inte orkat någon utekväll på stan. Istället fick jag tid att umgås med de viktigaste kvinnorna i mitt liv och göra saker jag gillar. Jättetrevligt!

Svar på tråden Hur blev ni hippade?