• Flera som väntar med att flytta ihop?

  Lör 18 sep 2004 00:34 Läst 4488 gånger Totalt 50 svar
  Lör 18 sep 2004 00:34 +1

  Hej
  jag är bara nyfiken och undrar om det finns flera här som ska flytta ihop i samband med bröllopet eller bor ni ihop innan? Hur länge har ni varit ihop?

  vi ska vänta, lite traditionellet men vi ska officiellt flytta ihop i samband med bröllopet!

 • Lör 18 sep 2004 01:46 #0

  Jag är sambo på deltid kan man säga...
  Bor hos min pojkvän men också i föräldrahemmet.
  Min familj har nämligen hund och jag vill inte lämna honom. Därför är jag hos mina föräldrar ibland.

 • Bride2­B..
  Visa endast
  Lör 18 sep 2004 04:44 #0

  Jag har aldrig bott med min pojkvän. Anledningen till det är att vi båda har varit lite för unga och för att vi inte haft råd. Nu är det så att han är inne i lumpen och kommer väldigt sällan hem. Jag är hos honom under den tiden han är hemma hela tiden men det räknas inte som "boende/sambo" precis..

  Antar att vi väntar tills efter bröllopet då... (han muckar den 26:e augusti 2005)

 • Lör 18 sep 2004 14:10 #0

  Har hört/märkt att man inte lär känna varandra ordentligt förrän man bott ihop ett tag! Även om man bor deltid är det inte riktigt samma sak. Man delar ju inte på alla kostnader osv. Det folk bråkar mest om är ekonomin. Jag skulle inte vilja riskera det! Att man gifter sig och flyttar ihop och sen efter ett halvår står man bara inte ut!
  Jag är för sambo-boende före giftemål.

 • Lill Anna
  Visa endast
  Lör 18 sep 2004 14:45 #0

  JAg håller med hevvy_, jag skulle inte vågat att flytta ihop efter bröllopet. Vi kunde inte vänta med att flytta ihop utan gjorde det efter 6 veckor.

  Men jag vet att det fungerar. Flera av mina vänner har flyttat ihop efter giftemålet. Alla dessa är dock djupt kristna och kanske blir det lättare då?

 • Lör 18 sep 2004 16:03 #0

  Jag är övertygad om att vi känner varann väldigt bra.
  Så något bråk om ekonomin kommer det inte att bli. Vi har ju haft delad ekonomi förr.

  Jag har ingen inkomst just nu och då känns det fel att bo hos sambon utan att kunna betala för mig.

  Nä, Jag är helnöjd med vårt arrangemang och är inte det minsta rädd för att konflikter skulle uppstå om ekonomin.

 • Lör 18 sep 2004 16:11 #0

  jag känner på samma vis som du Rydén,
  jag är också ung och jag är studerande. Så vi ska just vänta med att flytta ihop officiellt.Jag är inte rädd för konflikter för det finns inget man inte kan fixa! Man få kompromissa och kämpa under svåra tider! Vår kärlek är jätte stark och ibland kan jag bara känna att jag kan sakna att inte vakna vid hans sida just varje dag..:)

 • Anauro­ra
  Visa endast
  Lör 18 sep 2004 16:44 #0

  Jag håller inte med Hewy_ och Lill Anna. Min egen erfarenhet talar nämligen emot.

  Jag och min fästman hade varit tillsammans i 5½ år när jag flyttade in hos honom. Jag ville egentligen helst vänta tills vi gift oss, men av olika anledningar blev det inte så.

  Hur som helst så var ett av mina argument mot att flytta ihop just det att vi faktiskt känner varandra tillräckligt bra ändå utan att vi behöver bo ihop innan vi gifter oss. Eftersom jag tillbringade nästan varje eftermiddag och kväll hos min fästman (jag sov och åt frukost hemma hos mig) blev det inte alls så stor skillnad när jag väl flyttade in. Den största skillnaden är att jag slipper gå hem på kvällarna och att vi äter frukost tillsammans. Det kändes faktiskt som om jag alltid bott här från första dagen!

  Därför är min erfarenhet att man absolut kan vänta med att flytta ihop tills man gift sig - man kan lära känna varandra tillräckligt bra utan att bo under samma tak!

  Om man vill vara helt säker på att allt ska fungera är det nog bäst att man skaffar barn innan man gifter sig också, men det är en helt annan diskussion...

  Nu är det snart dags för bröllop och då ska vi också möblera om i sovrummet och köpa dubbelsäng. Härligt!

 • Lör 18 sep 2004 16:54 #0

  Jag representerar andra sidan! Nagon maste ju vara emot ocksa

  Om jag ska harddra det tycker jag det är näst intill oansvarit att gifta sig med nagon som man inte ens har bott ihop med....

  Det är klart att man kan lösa de allra flesta konflikter som uppstar. Men känner varandra riktigt, riktigt, riktigt tycer ialla fall inte jag att man gör innan man bott ihop atminstone ett ar eller tva...

 • Lör 18 sep 2004 17:38 #0

  Jag tycker att man bör ha bott ihop innan man gifter sig, visst kan man tycka att man känner varandra innan men de håller jag inte riktigt med om.

  Oftast när man inte bor tillsammans så umgås man kanske inte om man är på dåligt humör, måste plugga eller bara vill vara ifred. Hur löser man det då man väl bor ihop? De kan faktiskt komma som en chock för många hur man verkligen är i dessa situationer!

  Men finns inte möjligheten är det ju en annan femma iofs, ja jag vet inte
  alla gör ju som de vill :)

 • Sön 19 sep 2004 00:11 #0

  ztar skrev:
  "Oftast när man inte bor tillsammans så umgås man kanske inte om man är på dåligt humör, måste plugga eller bara vill vara ifred. Hur löser man det då man väl bor ihop?"

  Jag svarar:
  Klart man har varit med pojkvännen vid såna tillfällen. Vi träffas inte bara när vi båda är på bra humör. Att bara göra det är väl inte att ha ett förhållande.
  Nä, jag och min pojkvän känner varandra förbannat bra. Vi vet precis hur den andre fungerar.

  Ztar skrev:
  "Jag tycker att man bör ha bott ihop innan man gifter sig, visst kan man tycka att man känner varandra innan men de håller jag inte riktigt med om."

  Jag svarar:
  Allvarligt talat, det är klart man känner varandra när man umgås nästan hela tiden. Bara för att man inte står skriven på samma ställe innebär inte det att man inte känner varandra.
  Hur ofta tror du att par som inte bor ihop träffas egentligen?
  Vi sover hos varandra så ofta vi kan.
  Han har varit med mig när jag har varit sjuk/odräglig/jätteledsen osv.. och jag har varit med honom när han har varit det. Vi vet precis hur vi ska handskas i såna situationer. Jag känner när min pojkvän vill va för sig själv och då går jag t.ex in i ett annat rum och läser eller liknande. Min pojkvän respekterar alltid när jag vill vara själv.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll